Allah'ın sansür etmediğini Veli'ler sansürler
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer bu tartışmaların MEB'in kitap değişikliği yaptığı bir döneme gelmesini manidar bulmuş. Ama kitaplar zaten MEB'in tavsiye ettiği kitaplarmış. MEB velilerin şikâyetlerini dinlemek zorunda… Mış mışlar…
Her neyse; yazım iki türlü veli üzerinden fikir söyleyecek. Biri gerçek ve genel anlamda çocukların anne ve babası diğeri yetişkin insanlara Veli'lik taslayanlardır.
Veliler, çocuklarının beden, duygu ve zihin dünyalarının anlayamayıp, kaldırmayacağı ve doğru yönlendiremeyeceği bir takım kitapları sakıncalı görmelerini garip karşılamıyorum ve hatta doğru buluyorum.
Hatta çocukların Kur'an'da geçen insan üremesi, hazzı ve ödülleri anlamında Allah'ın açıkça ifade ettiği ayetleri de okuması sakıncalı bulunabilir.
Zira Kur'an, yetişkin ve akleden insana inmiştir. Ve Allah yetişkin insana vahyederken ayetlerine hiçbir sansür koymamıştır. (Bakara Suresi /223)
Ama aynı şeyin yetişkinler açısından sansürlenmesini doğru bulmuyorum. Yetişkinler için romanların, hikâyelerin, filmlerin, düşünce kitaplarının okunmasını, sansürlenmesini yasak eden bir takım Veli'leri, vesayetçileri ve devlet aygıtlarını hoş karşılamıyorum.
Herkes kendi inanç, duygu ve düşünce dünyasında yetişkin ise kendince süzer ve kendince şeyler alır veya almaz veya kendisine yasaklayabilir.
Kur'an hakkında bir takım ateist ve din düşmanları bu özel hayat ve cennet ayetlerinin açıkça ifade edilişiyle ilgili alay söz konusu olacak şeyler yazıyor, paylaşıyor.
Akıllarınca rencide etmeye çalışıyorlar. +18 diyorlar. Tabii ki Kur'an +18 için inmiştir. Yani yetişkin insan için… Ekşi sözlüğe, insan cinselliğiyle ilgili ayetleri ve cennet ayetlerini yazın bakın karşınıza neler çıkacak.
Bu saldırıların sebebi bir takım Veli ve Devlet aygıtlarının Allah'ın açıkça ifade ettiği ve sansürlemediği ayetlere rağmen romancıya, hikâyeciye, heykelciye, sanatçılara ve insanlara sansür getirmek istemesidir. Bu ateist insanlar sansür karşısında hıncını, bu ayetleri kullanarak alıyorlar.
Ben her daim “Çuvaldızı” kendimize batırmayı ve anlayışlarımızı yeniden gözden geçirmeyi tercih ediyorum.
Velilerin, yetişkin olmayan çocukları için bir takım kitapları, romanları, hikâyeleri okutmamalarını ve bir takım filmleri seyrettirmemelerini haklı bulabilirim.
Ama bir takım “Vesayetçi devlet aygıtları” ve “Veli” diye anılan, kendilerini kutsallaştıran ya da kutsallaştırılanlar, yetişkinler için ve din adına sansür getirmek isterlerse önce dayandıklarını iddia ettikleri Kutsal Kitapları sansürlemeleri gerekecektir.
aceraydin@hotmail.com
-
turgut1 13 yıl önce Şikayet Etelbise giymiş keresteler. onları gördüğün zaman cismaniyetleri (endamları) ilgincine gider.konuşurlarsa sözlerine kulak verirsin (öylede güzel konuşurlar yani).onlar sanki elbise giydirilmiş kereste gibidirler.her kuvvetli sesi kendi aleyhlerine sanırlar.onlar düşmandır, onlardan sakın.ALLAH onları kahretsin.nasılda (hakdan) çevriliyorlar. münafikun4...giyim ve halleine bakınca insan imrenir,konuşmalarına bakınca ağzın açık dinlersin vay bee bu ne konuşma dersin..fakat onlar elbise giymiş odunlardır.ki her kuvvetli iş ve amelleri kendi aleyhine sanırlar hak üzere iken nasıl da hakdan çevriliyorlar...insanların giyimleri ve hitabet sanatları seni şaşırtmasın zira onlardan öyleleri var ki şaşkındırlar.hakdan yana şaşkınlar,okusalarda ebu cehillerdir..Beğen Toplam 1 beğeni
-
Edip Ahmet 13 yıl önce Şikayet Etbu ne genişlik böyle-2. demekki senin fuhşiyat satırlarıyla kıyasladığın şekilde bir şey yok kur'an’da. olmadığına göre demekki sansürlük bir müstehcenlik ve erotiklikte yok. hayranı olduğun kitaplarda erotik satırlar var veya yok sen hangi kafa ile "kuranda sansürlük mevzu varda sansür edilmemiş bu sebeble ben sansüre karşıyım " havalarında kıyas yapıyorsun. çok meraklıysan al oku o kitapların sansürlenmiş kısımlarını. sana mani olanmı var..Beğen Toplam 3 beğeni
-
Edip Ahmet 13 yıl önce Şikayet Etbu ne genişlik böyle. hacer hanım, ALLAHın yaratılış ve cennet ile alakalı ayetlerini demekki müstehcen ve pornografik görüyorsun ki "sansür yok" diyorsun kur'an'da. akıl sahipleri ve yetişkinler için olduğunuda +18 üstü diye değerlendiriyorsun. ayrıca insan hevasının ürünü olan romanlarla hidayet dolu ayetleri kıyaslayarak heva ürünü olan şeylerde sansür olmasın diyorsun. ALLAH çoluk çocuğunu bu sakim anlayış sahibi kafadan yani senden korusun. senin +18 diye nitelediğin ayetleri 1500 senedir çocuklarda okuyor ve hıfzediyor.Beğen Toplam 9 beğeni