Hasan Öztürk
Hasan Öztürk
HABER7 YAZARI
TÜM YAZILARI

Bana FON’dan soruyorlar

GİRİŞ 28.09.2026 GÜNCELLEME 28.09.2026 YAZARLAR

Kıymetli dostlar, soruyorsunuz… Başkaları da soruyor.

Bana “FON”dan soruyorlar..!

FON’cuları soruyorlar… FON’lananı soruyorlar…

FON’dan köşeyi döneni… Köşeyi dönenin, köşeyi döndürdüklerini…

Soruyorlar. Soruyorsunsunuz.

Bana FON’dan soruyorsunuz.

***

Bilsem anlatırdım.

Bilmiyorum.

FON’cular nasıl oldu da 600 bin tl’yi 6 ayda 16 milyon yaptı?

Bilmiyorum!

Bu kadar meblayı çeviren, çevirip çevirip döndüren, döndürdükçe 1’e 100 bin kazanan aklı da arkasındaki aklı da bilmiyorum..!

HAKSIZ KAZANAN MELUNDUR

Ama bildiklerim var!

Haksız kazanan melundur.

Rüşvet alan melundur.

Faiz yiyen melundur.

Başkasının malına çöken melundur.

Borsada spekülasyon yapan melundur.

FON’lar üzerinden “kağıdı” uçuran melundur.

FON’cuların “Fonladıkları” melundur.

İŞ YAPAN, EMEK VEREN, REEL SEKTÖRDEKİLER NE YAPSIN?

Bir dostum var inşaatçı. Fena da değil yaptıkları. Epeyce kupon projeler yaptı. Birini daha bitirmek isterken krize “tutuldu”;

Şimdi çıkmazda.

Diyor ki, “Şayet bu projeye başlamayıp da paramı faize yatırsaydım şimdi oturduğum yerden en az yüzde 50 kazanmıştım.”

Dedim ki, “Haberin yok sanırım FON’culara verseydin, yüzde 100 bin kazanırdın!”

Yine bir kardeşim var.

Diyor ki, “Ah kaçırdım! 500 bin liram vardı, çarçur ettim. Yatırsaydım FON’culara, şimdi 10 milyon olmuştu!”

Dedim ki, “Allah seni korumuş!

Haksız kazanç, çıkar… Burnundan fitil fitil gelir. Gelmezse, başka bir yerinden gelir. O da olmazsa çoluğun çocuğundan çıkar. O da olmazsa ahirette boynuna ateşten bir halka olup yine gelir!”

HEM MALİYE HEM ADALET BU İŞİN PEŞİNDE

Birleşmiş Millet (BM) 81’nci Genel Kurulu’nu takip için gittiğim New York’ta Hem Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in hem Adalet Bakanı Akın Gürlek’in “FON vurgunu” ile ilgili görüşlerini birinci ağızdan dinledim.

Mehmet Şimşek, meselenin “Karantina”ya alındığını böylece hem ekonominin hem borsanın ve finans çevrelerinin korunduğunu söylüyor. SPK'nı suç duyurusu ile operasyonun başladığının altını çiziyor. Bir de yeni yasal düzenlemelerin olması gerektiğini söylüyor.

Akın Gürlek’se, kim olursa olsun, FON vurgunundan sorumlu olanların adalete hesap vereceğini… Malların müsadere edilerek, hak sahiplerinin haklarının iade edileceğini söylüyor.

ERDOĞAN: SORUMLULAR KİM OLURSA OLSUN HESAP SORULACAK

Bitirelim!

17/18 milyar dolarlık bir hacimden söz ediyoruz. AK Parti ve bürokrasiden önemli isimlerin de içinde olduğu bir “FON vurgunu”ndan söz ediyoruz.

Üzeri örtülür mü?

Hiç sanmam!

 Zira Cumhurbakanı Erdoğan, benim de yer aldığım New York Türkevi’ndeki basın toplantısında birebir şunları söyledi,

“Şunun bilinmesini isterim: Sorumluluğu olan kim varsa, bunlardan hukuk önünde hesap sorulacaktır. Bu konuda en küçük bir tereddüt olmamalıdır. Tabii, sürecin, sermaye piyasalarının yapısı gereği hem şeffaf hem de son derece hassas yürütülmesi önemlidir. Bizim de talimatımız bu yöndedir. Ayrıca benzer bir problemin tekrar yaşanmaması için hukuki ve idari düzenlemeler dahil, hangi tedbirlere ihtiyaç duyuluyorsa, bunların da hayata geçirilmesini sağlayacağız.”

***

Takipteyiz..!

YORUMLAR 62 TÜMÜ
  • Kırşehir li 1 saat önce Şikayet Et
    Ünsal ban yurt dışına kaçtı, zehra taskeselioglu,Ali Fuat taskesenlioglu na bir şey olmadı hasan abi
    Cevapla
  • Buda geçer yahu 3 saat önce Şikayet Et
    Hiç umurunda değil bire yuz ancak fare kapanında olur kazanırken sesleri çıkmayanlar şimdi ciyakliyor reis benim vurguncum iyidir demedi aglak özgür gibi sildi attı
    Cevapla
  • Kerem 9 saat önce Şikayet Et
    Bu vurgunu ortaya çıkaran ve soruşturan AK Parti iktidarıdır. Demek ki soygun kimden gelirse gelsin üstüne gidiyorlar. Kim yolsuzluk yaptıysa, göz yumduysa melundur.
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 9 saat önce Şikayet Et
    ANAYASAYA TEK BİR MADDE İLAVESİ ile tüm bunlar çözülür. " MADDE X: Siyasete atılan, devletin önemli mevkilerinde yönetici, müdür, vs olan kişilerden görev başlangıcı "mal varlığı listesi" alınır. Görevi bitiminde vereceği mal varlığındaki artış DEVLETE İRAD EDİLİR".
    Cevapla
  • vehbi sağlam adana 10 saat önce Şikayet Et
    Bir memur bisiklet alır kırk kere araştırılır ama ne hikmetse bunlar milyarları yurt dışına kaçırır kimse birşey demez
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle