Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
ALINTI YAZAR

Siyaset adına muhalefetin sığınağı

GİRİŞ 30.09.2022 GÜNCELLEME 30.09.2022 YAZARLAR

Dünyada 208 ülkenin hiçbirisinde siyasetçiler:

-“Bir gün iktidar olabiliriz” umuduyla hareket ederek; yönetmek istedikleri devlete ve halka karşı yalana-iftiraya-bühtana, kin ve öfkeye başvurarak kendisine taraftar toplamaz.

İstisnalar kaideyi bozmaz düsturunca söyleyecek olursak, Türkiye hariç tabii.

Bizde siyasetin muhalefetin kanadı, bugüne kadar bir tek doğruları doğrulmayan yalanlarıyla milleti aldatmaya inatla ve ısrarla devam etmektedirler.

Ne siyaset bilimciler ne de siyasete, memleket ve halk zaviyesinden bakan ehli iman, ehli vicdan, ehli irfan insanlar, şimdiye kadar böyle bir muhalefete rast gelmiş değillerdir.

Bu zihniyette bir muhalefetin en büyük açmazı ve asla kabul etmedikleri tek şey, kendi kendilerine “acaba” sorusunu soramamalarıdır.

Muhalefet önce kendisine; “niye ben muhalefetteyim” sorusunu sorabilmeli ve sonra kimlerle muhalefet ettiğine bakmalıdır. Siyaset ilmi böyle söyler.

Kır yıldır muhalefet ve iktidarları yakından izleyen birisi olarak, böyle acayip ve garaip ne muhalefet ne de ittifak gördüm.

Hiçbirinin adımı birine uygun değil. Hiçbirinin hayat hikâyesi, siyasi geçmişi birbirine uyumlu değil. Böylesine büyük uyumsuzluktan ancak böyle bir muhalefet doğar.

Biz Müslüman bir toplum olarak iki dünyalıyızdır. Dünya ve ahiret milletiyizdir. Dünyanın geçici, ahiretin ebedi olduğuna inanırız.

Tabii bu hakikate inanmak için öncelikle amentü sahibi olmak ve amentüye tam teslimiyetle iman etmek gerekir. Ancak böyle iman edenler, iki dünyalı olduklarına inanırlar.

Dolayısıyla siyaset başta olmak üzere, hayatımızın bütünüyle ilgili olarak hesap vereceğimize, dünyadaki her amelimizden sorguya çekileceğimize inanır, ona göre yaşarız.

Bu gerçeği atasözlerimiz anlaşılır şekilde şöyle tarif eder:

-“Dünyada kimlerle yola gidiyorsan, kimlerle berabersen, ahirette de onlarla olursun”. 

Bu sözden yola çıkarak muhalefet ittifakına baktığımızda kimin kimlerle bir ve beraber olduğu meydandadır ve demek ki iki dünyaları da birbirlerine eştir.

Muhalefet adına meselenin iyi tarafı şu ki, dışarıdan bakan insanlar da böyle görüyorlar. Haliyle ittifak edenler de:

-“Biz dünyada da ahirette bir ve beraberiz, birbirimizden ayrımız-gayrımız yoktur, her konuda ittifak etmekteyiz, bizi bizden olmayanlar anlamaz” diyorlar.

Ne diyelim. Yolları, zihniyetleri, amelleri birbiriyle hemhal olarak bu dünyadaki ecirleri ahirette azıkları olsun.

İçleri dışlarına, dışları içlerine aksederek, birbirlerine ayna olsun ve ne bu dünyada ne ahirette birbirlerinden ayrılmasınlar. Âmin.

Neyse muhalefet ittifakı altında birbirine uyumlu kimseleri kendi hallerine bırakarak, devletimizin ve milletimizin gerçeklerine dönelim.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, MHP Lideri Bahçeli’nin ve hükümetin, millet-devlet hesabına dışarıda ve içerideki çalışmalarını gören gözler, muhakemesi sağlam kalpler ile idrak eden akıllar, neler olup bittiğini görmektedir.

Ezcümle:

İnsan dilinin altında gizlidir. Diller ve amelleriyle kendilerini tarif ederler.

YENİ AKİT

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL