Seçim tarihinin 14 Mayıs 2023’e alınması büyük isabet olur
Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçiminin öne alınması dair çalışmalar varmış. İhtiyaçları yoktur fakat yine de katkıda bulunma adına bir hatırlatma yapalım.
Seçim tarihinin 14 Mayıs 2023’e alınması pek münasip olur. Sanırım bu takvimi Cumhurbaşkanımız Erdoğan da onaylar.
Çünkü Reisi Cumhur bilir ki, 14 Mayıs 1950 tarihi/seçimi, CHP istibdadından kurtuluş zaferidir. Bu tarihte, “Yeter Söz Milletin” diyerek istibdat sonlandırılmıştır.
14 Mayıs 1950’den sonra CHP adlı örgüt hiçbir demokratik seçimle tek başına iktidara gelememiş, ancak koalisyonlarla hükümete girebilmişler ve dağılmışlardır.
Ve yine hangi parti ile koalisyon yapmışlarsa, onların akıbeti de hayırla bitmemiştir. Son elli yıllık siyasi tarih bu örneklerle doludur.
Mesela gençlik teşkilatında görev yaptığım yıllarda MSP 48 milletvekili ile TBMM’ye girmişti ve kilit partiydi. MSP olmadan hükümet kurulamıyordu.
1974 yılında CHP ile koalisyon yapıldı. Daha kurulur kurulmaz teşkilatlar, “Biz bunun için mi size oy verdik” diye bütün memleketten itirazlar gelmişti.
Koalisyon kısa sürede dağıldı. Ardından yapılan 1977 seçimlerinde 24 milletvekiline düşüldü. CHP ile koalisyon yapmanın bedeliydi. Dürüst MSP kurmayları böyle kabul eder.
•
Erdoğan tecrübesinin başarısı:
7 Haziran 2015 seçiminde Ak Parti tek başına hükümet kurma sayısına ulaşamamıştı ve seçimin yenilenme kanaati, toplumun genelinde ve dürüst siyasetçiler zemininde kabul görmüştü.
Bu arada; Tayyip Bey’in elinden tutup; devletle tanıştırdığı, siyasete soktuğu, bakanlık ve başbakanlık verdiği A.D isimli şahsın da CHP ile koalisyon arayışında olduğu konuşuluyordu. Bir de koalisyona “Büyük koalisyon” adını vermişlerdi.
Tabi Tayyip Bey asla razı olmadı. Milletini-devletini çok iyi tanımaktaydı ve ülkeyi CHP’ye terk edemezdi, etmedi de.
Neyse o gün koalisyon yapmasına müsaade edilmeyen A.D şimdi yapmakta.
•
Şehit kanlarıyla vatan edilen, ezanların okunduğu, al bayrağın dalgalandığı, yedi düvele karşı istiklal ve istikbal mücadelesi verilmiş topraklarımız, CHP’nin istibat devrinde Amerikan mandası olma yolundaydı. O devirleri azıcık okuyanlar bilirler.
14 Mayıs 1950’de tüm yoksulluğa, imkânsızlığa, dermansızlığa ve nice endişe ve korkuya rağmen, dünyaya meydan okumuş amentüsünün gereği yeniden bu kutlu vatanın istiklalini ve istikbalini, büyük bir coşkuyla sağlamış oldu.
Bugün Cumhur İttifakına karşı yürütülen kirli ve çirkin propaganda yapanlara ve yaptıranlara bakıldığında, o günden kalan hesabı ödetmek isteyenler olduğu meydandadır.
•
Ezcümle:
Ne gariptir ve nasıl bir zihniyettir ki, memleketten-milletten bu kadar kopuk nasıl yaşanılmaktadır ki, 70 yıl önce CHP’nin istibdadına karşı mücadele eden dedelerin, babaların torunları, şimdi CHP ile iş tutuyor.
O senelerden kalma bir atasözü:
- “Bunların kuru dalının gölgesinde bile oturulmaz”!
Rabbim nasip etmesin!
YENİ AKİT