İbrahim Karagül
İbrahim Karagül
ALINTI YAZAR
TÜM YAZILARI

Birileri çok kötü şeyler planlıyor!

GİRİŞ 15.09.2009 GÜNCELLEME 15.09.2009 YAZARLAR

Dikkat etmeyenlere, izlemeyenlere, anlamak istemeyenlere veya hafife alanlara bir uyarı yapalım: Son bir ayda tanık olduğumuz, günü gününe izlemeye çalıştığımız bazı gelişmeler, önümüzdeki günlerde olağanüstü sonuçlara neden olabilir. Sürpriz, şaşırtıcı, sarsıcı olaylarla karşı karşıya kalabiliriz. Sanki bu sessizlik, bu tuhaf gelişmeler kötü şeylerin habercisi gibi. Bir savaş, bir saldırı, bir gizli ve kapsamlı operasyon ya da öngöremediğimiz ama dünyayı hareketlendirecek bir şeylerin gerçekleşebileceğine dair güçlü sinyaller alınıyor.

Hiçbir şey olmasa bile, son bir ayda gelişen bazı olaylar kendi başına dünyayı etkileyecek nitelikte zaten. Her biri uzun tartışmalar gerektiren, bizim de bundan sonra yoğun olarak tartışacağımız gelişmeleri bir araya toplayıp en azından bir çerçeve çizmenin önemli olduğunu düşünüyorum. Çizilen bu resimden bakıldığında, münferit olayların derinliğini daha iyi kavramış olacağız ve neler olacağına dair tahmin yürütme şansımızı artıracağız. Bu sıralamaya ve çerçeve gelişmelere dikkat!

İşte Türkiye'nin füze kalkanı hikayesi de, İran'ın S-300 hikayesi de, Netanyahu'nun 14 gün kayıplara karışmasının sebebi de, Birleşik Arap Emirlikleri'nin Malezyalı silah tüccarları üzerinden füze satın almasının sebebi de, İsrail'in gizli savaş hazırlıkları da bu derin bölünmeyle, Batı'nın yeni Doğu sınırının çizilmesiyle ilgili.

Şu bir gerçek; birileri bugünlerde çok kötü şeyler planlıyor. Bakalım nasıl patlayacak! Bu sessiz gelişmelere çok dikkatli özlemeyi öneriyorum. Biz izlemeye ve aktarmaya devam edeceğiz.

Köşe yazısının tamanını okumak için bu linki kullanabilirsiniz

YORUMLAR 14 TÜMÜ
  • Haldun Demircialioğlu 16 yıl önce Şikayet Et
    Büyük İsrail. İsrail'in ABD'den sonra Ortadoğudaki halklarla ciddi bir savaş içine girecek olması bölgeyi adeta cehennem çevirir. Sahip olduğu nükleer güç ve güçlü istihbarat'a rağmen İsrail'in Bölgede İran'ı arap-türk ülke ve halklarından tecrit etmeden bir savaşa girmesi intihar olur. Bunun yanında İran'la savaşı ABD ve Avrupa desteği olmadan sonuç getirmez. İsrail sınır komşusu Lübnan'daki Hizbullahla bile baş edemiyor. Hepsinden önemlisi, Rusya Hazar'ın güneyinde İsrail ve ABD'yi ister mi? Buna izin verir mi?
    Cevapla
  • emre genc 16 yıl önce Şikayet Et
    düşündüğüm gibi bir yazı.... ortadoğuyu savaş bekliyor.. sahtekar demokrasi ve özgürlük palavralarının çöküşe geçeceği yıllar geliyor..
    Cevapla
  • Sedat Acemoglu 16 yıl önce Şikayet Et
    Iran. Iran dogrusunu yapiyor. Eger bugun Kemal Pasa nin fikirleri iktidarda olsaydi belki de biz Iran la ortak gelistirirdik atom bombasini. Diger muslumanlara bakiyorumda yine umudum Turklerde...veya bir Hristiyan dev ulkenin musluman olma ihtimali ama bu da cok zayif...Eger Israil, Irana saldirirsa, ne Araplar ne de Turkler ne de baska bir Musluman ulkesi Irana yardim eder...Zaten Araplar bu saldiraya dunden razilar...Turkler ise Nato dan dolayi bir sey yapamazlar...Dolayisiyla Iranlilar bu konuda yalnizdirlar.
    Cevapla
  • SUNA KESKİN 16 yıl önce Şikayet Et
    Davut Ayhan bey'e, Hz.Mehdi bu yüzyılda gelecek. Peygamber efendimizin bu konuda net ve sahih hadisleri var çünkü.peygamberimiz Dünyanın ömrünün 7000 yıl olduğunu kendisinin döneminde 5600 yıl geçtiğini söylüyor.7000-5600:1400 ve şu an 1430 yılındayız. Peygamberimizin bildirdiği yüzlerce alamet de(Kabe'de kan akıtılması, Afganistan'ın işgali, Ramazan ayında 2 kez üst üste ay ve güneş tutulması, Irak-İran savaşı, Irak'ta ordunun kaybolması...)bunlar arka arkaya gerçekleşti. Bu nedenle Hz.Mehdi bu yüzyılda faaliyet gösterecek. Mehmet Şevket Eygi de yazdı
    Cevapla
  • ogeday96 16 yıl önce Şikayet Et
    İsrail paranoyası. gene israil paranoyası başladı sizde , herşeyin altından israil , amerika . artık bu bi çeşit takıntı olmuş sizde
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle