Üç şehir, üç terör saldırısı, üç şüphe!
Usame Bin Ladin operasyonundan sonra Pakistan'da tuhaf saldırılar oluyor. Görünüşte El Kaide misillemesi ya da Pakistan Talibanı'nın intikam saldırıları... Ancak Hindistan'da Mombai, Türkiye'de İskenderun'da yaşanan saldırıların benzerini Pakistan'da Karaçi'de gördük. Hepsi deniz kıyısında, liman kentleri.. Klasik terör saldırılarının ötesinde, son derece iyi planlanmış, bu tür saldırılar için yıllarca eğitim almış kişilerle yapılan, stratejik hedeflere yönelen, örgüt perspektifini aşan saldırılar bunlar.
Bir grup kişi Karaçi'deki deniz üssüne saldırdı. On altı saat süren çatışmalar Pakistan ordusunu şaşkına uğrattı. Öyle ki, güçlü Pakistan ordusunun on beş kişilik silahlı grubu, üstelik bu kadar önemli bir donanma üssünden uzaklaştıramaması büyük itibar kaybı olarak yorumlandı.
Köşe yazısının tamamını okumak için bu linki kullanabilirsiniz
(İbrahim Karagül - Yeni Şafak)
-
tuncay tezel 14 yıl önce Şikayet EtTALİBAN VE EL KAİDEYİ, SADDAMI, ESADI, MÜBAREĞİ OLUŞTURAN ABD DERİN DEVLETİDİR. Geçenlerde de Usameyi emekli ettirip bence Pasifikte bir adaya götürdüler. Denize attık şifresi budur bence.Beğen