CHP 'özsavunma birlikleri' mi kuracak?
CHP, iktidar partisine karşı nasıl bir srateji-taktik izliyor?
Söz konusu CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu olunca içinde “strateji”, “taktik” gibi sözcüklerin geçtiği analizler biraz yersiz kalıyor olabilir. Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’nin başına geçtiği günden beri daha çok perde gerisinden kendisine verilen sufleleri dile getirmekle yetindi. CHP, şu ana kadar Paralel yapının dışarıdan yönlendirdiği bir parti olmanın ötesine geçemedi. Siyasi çalkantılarla dolu son 5 yılda oylarını yüzde 1 oranında dahi artıramaması CHP’nin ciddi bir oyun planının olmadığını gösteriyor. Fakat Kemal Bey’in son günlerdeki açıklamalarına bakıldığında aldığı direktiflerden olsa gerek, kendisine bir oyun planı belirlediği gözlemlenebilir.
Kılıçdaroğlu bunun ilk işaretini dilinde eğreti duran, AK Partili bir kadın bakana yaptığı küfürle verdi. Tepki çekmesine karşın Kılıçdaroğlu, küfür savurmayı enteresan şekilde sürdürdü. Lümpenlikle de açıklanması zor olan bu “yeni” sokak üslubunun amacı da doğrudan sokakla ilgili olmalıydı. Kemal Bey, ilk kez ettiği ağza alınmayacak küfürlerle siyasi alanın dışına çıkarak sokağa ineceğinin mesajını vermişti.
Bunun devamını TOBB’da yaptığı konuşmada “Başkanlık kansız olmaz” diyerek getirdi. Kemal Bey’in sözleri, siyasi meseleleri toplumsal çatışmaya dönüştürme anlamına geliyordu. Daha sonra da tekrarladığı bu sözlerini, “Bizim kanımızı dökmeden yeni anayasa yapılamaz, başkanlık getirilemez” biçiminde özetledi.
Önceki gün şehit cenazesinde provokatif olduğunu düşündüğüm saldırılara maruz kalması üzerine yaptığı bir basın toplantısında Kılıçdaroğlu ağzındaki baklayı çıkarıverdi: Kendi güvenliğimizi kendimiz alırız, bakın o zaman ne oluyor!
PKK’nın Vezneciler katliamının şehitleri için Fatih Camii’nde yapılan törene katılan Kemal Kılıçdaroğlu, burada protesto edildi. Cenaze sırasında bir şehit yakını Kemal Kılıçdaroğlu’nun önüne “kurşun” bıraktı, şehit yakını olmadığı ortaya çıkan iki kişi ise Kılıçdaroğlu’nu taciz etti.
Kemal Kılıçdaroğlu’nun PKK ve HDP’ye verdiği destek ortadayken, kendisinin şehit cenazelerini uğurlamak için gösterdiği gayrete anlam vermek zor fakat anlaşılmaz değil. Şöyle ki Kemal Bey’in, bir süredir olgunlaştırmaya çalıştığı “siyaset dışına çıkma ve sokağı tahrik etme” planlarına bu tür provokatif protestoları fırsat bilerek meşruiyet sağlamaya çalıştığı görülmekte.
Basın toplantısında Kemal Bey’in terör örgütlerinden miras alınmışçasına “Bir kişi ölürüz, bin kişi diriliriz” sloganı atması; “Kendi güvenliğimizi kendimiz alırız” tehdidinde bulunması rastgele söylenmiş sözler değil. Kılıçdaroğlu, partisini ufaktan ufaktan yeni bir döneme hazırlıyor, şehit cenazelerinde karşı karşıya kaldığı protestoları bahane ederek CHP’yi sokağa çıkmaya alıştırıyor.
Kılıçdaroğlu’nun “Kendi önlemimizi kendimiz alırız” sözü ne anlama geliyor? CHP, “Özsavunma birlikleri” mi kuracak? Kaos siyasetini sokağa taşırarak toplumsal kargaşa mı yaratacak? CHP, yeni bir “halk ayaklanması” mı planlıyor?
Kemal Kılıçdaroğlu’nun basın toplantısı sırasında Can Dündar’ın da “Devir özsavunma devri” twetleri atarak CHP’ye yeni bir istikamet vermeye çalıştığını hatırlatalım.
Bu coğrafyada “halk ayaklanması” modeliyle girişilen değişik darbe denemeleri yok değil. Yakın dönemin “Arap Baharı” modelini bir tarafa bırakırsak; 1953’te devrilen İran Başbakanı Musaddık, üzerinde durmaya değer bir darbe modeli. Musaddık’ın, CIA ve MI6’in hazırladığı bir “halk ayaklanması”yla devrildiği ortaya çıkmıştı.
CHP Genel Başkanlık koltuğuna “kaset darbesi”yle gelen, Gezi ve 17-25 Aralık darbe girişimlerine ortaklık eden CHP liderinin şimdiden sonra aklında darbenin dışında bir oyun planının bulunduğunu söylemek zor.
-
NİHAT 9 yıl önce Şikayet EtAllah O K.Kırıka Fırsat vermez İnşalah Kursağında kalacakBeğen
-
fatih 9 yıl önce Şikayet EtBaşka türlü iktidara gelmesi de zor hatta mümkün değil kemal'ınBeğen
-
KOCASOLAK 9 yıl önce Şikayet EtBu durum can dündar ve k.kılıçtaroğlunun iplerini tutanların, aynı parelelde mhp muhaliflerinin de iplerini tutanların son sahne oyunlarıdır. Sokaklar ve okullar hareketlendirilecek sözde Türkcüler ve sözde solcular kıyasıya bileniyor FARKINDA değilmisiniz eyyyy M.İ.T. Kaç zamandır bu planı sahneye koyamadılar D.bahçeli oyuna dahil olmayı kabul etmediği için, öimdi bütün mhp muhalefeti bu üst aklın elinde. Mhp de kafaların iyice karışması için rekor muhalif aday çıkartarak, kamufle dilecek olan asıl piyonlar kazandırılacak ve sokak karışacak bu plan çerçevesinde K. kılıçtaroğlu aynı stratejinin startını veriyor.Beğen Toplam 1 beğeni
-
ALTINADAM 9 yıl önce Şikayet Ethııımmm birileri özyönetim demişti. yine kopya çekilmiş gibi öz savunma. yesinler sizin öz lerinizi. Bari özünüze dönün diyeceğim sizde öz de kalmadı ki.Beğen Toplam 3 beğeni