Kurtuluş Tayiz
Kurtuluş Tayiz
ALINTI YAZAR
TÜM YAZILARI

ABD’li general: PKK’ya hemen her şeyi verdik

GİRİŞ 06.11.2017 GÜNCELLEME 06.11.2017 YAZARLAR

Amerika ve PKK arasındaki ilişki ve yakınlık her geçen gün biraz daha ifşa oluyor. Daha doğrusu ABD, bu çirkin ilişkiyi artık fazla saklama gereği duymuyor. Harf, kelime oyunu oynamaktan da sıkılmışa benziyorlar.

Suriye’deki ABD Özel Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Raymond Thomas, Alman ARD kanalına verdiği röportajda açık açık PKK ile müttefik olduklarını kabul etti.

Gazetecinin sorusu şöyle: “PKK, Marksist bir örgüt değil mi?”

Generalin cevabı: Ben onlara Marksist değil, demokrat diyorum!

ABD’nin bu bakış açısının bugüne kadar sahaya yansıması nasıl oldu, dersiniz?

Bunun yanıtını da Amerikan ordu sözcüsü Ryan Dillon bütün açıklığıyla ifade ediyor: PKK’ya (örgüte hangi silahları verdiniz sorusu üzerine) hemen her şeyi verdik!

Amerika’nın, PKK/PYD’ye gönderdiği silah-mühimmat-araç-gereç dolu TIR’ların sayısının 4 bini bulduğu ifade ediliyor.

ABD, bu yardımı yaparken Suriye’deki DEAŞ ile mücadeleyi, Rakka operasyonunu gerekçe gösteriyordu.

Irak’ta DEAŞ’a yönelik askeri mücadele bitti; Suriye’de ise Rakka’nın ele geçirilmesiyle birlikte zafer ilan edildi. DEAŞ’ın EL Bab’dan sonraki en büyük varlığının bulunduğu Rakka da düştüğüne göre Suriye’de de DEAŞ tehdidinin ortadan kalktığı söylenebilir.

Peki bu durumda ABD, PKK/PYD’ye verdiği silah ve mühimmatı geri alacak mı? Türkiye’ye bu yönde bir söz verildiğini biliyoruz; ABD bundan sonra göstermelik de olsa örgüte verdiği silahları geri toplar mı?

ABD, daha önce de defalarca tekrarladığı gibi Türkiye’ye verdiği sözü tutmayacak. ABD’li komutanların son dönemde basına yansıyan demeçlerine bakılırsa Pentagon, PKK’yı silahlandırmaya ve desteklemeye devam edecek.

Peki, PKK/PYD’ye Suriye’de bir devlet kurdurmayacaklarını söylüyorlar, o zaman bu 50 bin kişilik SDG/YPG ordusunu neden kurdular?

Sakın Türkiye’ye karşı savaştırmak için olmasın?

ABD, TATBİKATLA GÖZÜMÜZÜ MÜ KORKUTUYOR?

ABD ve Almanya, Yunanistan’ı da katarak Ege'de askeri bir tatbikat gerçekleştiriyor. Tatbikatın amacı ise “Potansiyel rakipleri caydırmak” ve “Tartışmalı bölgelerde savaşmaya hazır olmak!”

Doğudan hangi tehdidi algıladıkları ise merak konusu. Persler’in yeni bir saldırı dalgası söz konusu olmadığına göre “doğuda” Türkiye’den başkası yok. O zaman ne demek istiyorlar? Tehdit Türkiye mi?

Evet, “Yeni Türkiye”yi bir tehdit olarak algılıyorlar. Erdoğan liderliğindeki Türkiye, istikametini değiştirmediği sürece Batı’nın hedefi olacaktır. Zaten adım adım Türkiye’yi çevreliyorlar. Ancak şimdilik durum korkutma, gözdağı verme, caydırma aşamasında. İleride işi tatbikattan çıkarıp gerçeğe dönüştürmeyeceklerinin garantisi yok. Bunu da akıldan çıkarmamak lazım.

AKŞAM

YORUMLAR 3
  • belde 8 yıl önce Şikayet Et
    bu millet kimseden dilenecek değil. onlar etrafımızı çevirip dursunlar. önemli olan bu milletin birlikte hareket etmesi. dışımızdaki düşmanlar belli, içimizdeki hainlerin bazıları hala sisli havadan yararlanıp kendini gizliyor. içimiz rahat olduktan sonra dışımızı halletmek kolay
    Cevapla
  • kaptan 8 yıl önce Şikayet Et
    öyleki ABD ye o generalin aciklamarini sormali ama ayni anda da pkk yi müttefik ilan eden bir ülkenin ülkemizde yeri olamaz incirlik i derhal bosaltin cagrisi da en net sekliyle ilan edilmeli iste o zaman abd nin hakiki yüzünü görmek mümkün olacak tir bence
    Cevapla
  • kaptan 8 yıl önce Şikayet Et
    üstelik darbe grisiminden sonra bir cok konuda abd nin parmak izlerine rastlandi elcilik calisanlarin dan elcileri baas in aciklamalarina kadar o halde bizde düsmanimizin düsmani dostumuz fikrinden yola cikarak rusya ile cin ile hatta iran ve k kore yle dahi askeri anlasmalri artirarak ittfak olusturmaliyiz AB nin düsmanliklarini da unutmamak sartiyla yeni ittifaklar olusturma vakti yarin cok gec olmasin mantigiyla
    Cevapla