Kurtuluş Tayiz
Kurtuluş Tayiz
ALINTI YAZAR
TÜM YAZILARI

Proje ellerinde patladı

GİRİŞ 27.04.2018 GÜNCELLEME 27.04.2018 YAZARLAR

Kamuoyu günlerce Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda çalkalandı. Peki, Gül tam olarak ne yapmaya çalıştı?

Hakkını yemeden haksızlık etmeden bu soruya bir yanıt verecek olursak; Gül, saman altından öyle su falan da değil, düpedüz gemi yürütmeye kalktı. Ecdat gemileri karadan yürütmüştü ama saman altından yürütenine de bugüne kadar pek rastlanmamıştı. Gül, hiçbir partiyle doğrudan iliş- kisi olmamasına rağmen kendini birbirine benzemeyen birden çok partinin ortak adayı kılmaya çalıştı. Üstelik bunu hiç konuşmadan, tartışmadan, meydana çıkmadan ve maalesef gizliden gizliye yapmaya kalktı.

Hem FETÖ’nün desteklediği İYİ Parti, hem PKK’nın desteklediği HDP, Gül’ün adaylığına sıcak bakmaya başlamıştı. Eşi başörtülü diye 2007’de askeri müdahaleyi destekleyecek kadar gözünü karartan CHP bile Abdullah Bey’in adaylığı için devreye girdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gül’ün adaylığını koordine etmek için 48 saati uykusuz geçirdi. Abdullah Gül’ü “ortak aday” ilan etmelerine ramak kalmıştı. Fakat Meral Akşener’i ikna edemeyince Gül projesi çöktü. Başbakan Binali Yıldırım’ın ifadesiyle proje ellerinde patladı.

Baştan sona bir siyaset mühendisliği projesi olan Gül’ün ortak adaylığını, doğrusunu isterseniz Türk siyaseti kaldıramadı. Gül, hiç ortaya çıkmadan siyasetin doğasında olmayan beklentiler öne sürdü, şartlar koştu. “Armut piş ağzıma düş” diyen siyasetçilerden bir millete lider çıkmaz, bu
gerçeği hem siyasi partilerimiz hem kamuoyu iyice anladı.

Gerçi Abdullah Gül’ün Saadet Partisi’nden aday olma ihtimali hâlâ var. Aday olur ya da olmaz bu kendisinin bileceği bir iş ama Gül’ü “aday” yapmak için uğraşanların arkasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı devirmek isteyen küresel güçlerin bulunduğuda sır değil. Batı, Gül’ün kara kaşına kara gözüne hayran değil; amaçları, Türkiye’nin yakaladığı bu olumlu gelişme istikametini sabote etmek.

Seçimlerin erkene alınması anlaşılan siyaset mühendislerinin ellerinin kollarının birbirine dolanmasına yol açtı. Sevgili Fuat Uğur’un tespit ettiği gibi “Kısık ateşte pişirilen Gül’ün adaylığı” erken seçim kararı çıkınca pişmeden servis edildi. Sonuç olarak AK Parti tabanı ile Gül arasındaki duygusal bağ tümden koptu. Gül’ün itibarı zedelendi. Bu olumsuzlukların yaşanmasına ne gerek vardı? Gül “kardeşlik hukuku”na sahip çıksaydı her şey çok daha güzel olmaz mıydı? İnsan gerçekten hayret ediyor!

Akşam

YORUMLAR 1
  • BAŞBUĞ 7 yıl önce Şikayet Et
    Bizim muhufuzar kesimin handikapıdır.Biraz pohpohlanmaya gelmeyelim, ne kardeşlik kalır,ne de hukuk.Kendimizi karşı mahalleye meşrulaştırma çabası. Oysa kendi mahallemiz gibisi var mı? Taş yerinde ağırdır SAYIN TAYİZ. Tabi anlayana
    Cevapla