Mahmut Bıyıklı
Mahmut Bıyıklı
HABER7 YAZARI

Merkebe baba dedirten parti!

GİRİŞ 12.06.2020 GÜNCELLEME 15.06.2020 YAZARLAR

Türk siyaset tarihinde adı zulümle anılan tek parti olan CHP mazisindeki darbeci faşist anlayışı bugün de sürdürüyor.

 

 

Milletle aralarına ördükleri kültürel duvarı yıkacaklarını söylemelerine rağmen duvarı büyütmeye devam ediyorlar.

Zaman zaman değişim rüzgârları estirerek karanlık geçmişlerini unutturmaya çalışsalar da toplumu ikna etmeleri de mümkün görünmüyor. Çünkü CHP’nin mazlum Anadolu halkına yaptığı zalimlikler hafızalardaki tazeliğini koruyor. 

 

 

Güngörmüş dedelerin çocuklarına ve torunlarına bu partiden uzak durmayı vasiyet etmesi boşuna değil.

AH ALAN İFLAH OLMAZ

Cumhuriyet Halk Partisi’nin üzerinde Jandarma dipçiğiyle başına vurulan çarşaflı anaların, sehpalarında sarıkla sallandırdıkları âlimlerin,  düşüncesinden dolayı yargılanan yazarların, toplatılan kitapların,  Aslına uygun okutmadıkları ezanın,  saygısızlık ettikleri Kur’an’ın ahırlara çevirdikleri namazgâhların ahı var.

 Müslüman Türkün ruh köküne düşman olan CHP’ye yönelik aziz milletimizin esaslı isyanı boşuna değil. 

Yakın tarihin hangi sayfasını açsanız bu partinin günahlarını mazlumlarınsa ahlarını görüyorsunuz.

Ah alan iflah olmaz.

CHP DEĞİŞMEZ!

Dün darbecilere alkış tutan CHP bugün terör odaklarıyla kol kola yürüyerek sabıkasını kabartmaya devam ediyor. Milletin değerleriyle barışamayan parti anarşiye sırtını yaslamayı ve karmaşadan beslenmeyi seviyor. Terör destekçisi milletvekillerin ihracındaki tavırlarını hep birlikte izledik.

Neyse ki TBMM Başkanı Sayın Mustafa Şentop tecrübeli bir devlet adamı olarak oluşturulmak istenen kaosu bilgece önledi.

Dünya değişse de CHP değişmez. Huylu huyundan vazgeçmez.

İşte İbrahim Kaboğlu’nun Sultanahmet’in müzeye çevrilmesi yönündeki beyanı bu partinin hem bilinçaltını yansıttı hem de gerçek yüzünü bir kez daha ortaya koydu.

 Cumhuriyetin ilk yıllarında Mimar Kemalettin’in kahramanca püskürttüğü Sultanahmet Camii’nin resim galerisi yapma projesi CHP zihniyetinin projesidir.

Fethin sembolü Ayasofya’ya bakışları da Selanik Belediye Başkanı’nın bakışından farklı değil.

Camiyi müzeye galeriye ahıra çevirerek dini sosyal hayattan uzak tutmak dindara baskı yapmak CHP’nin uzmanlık alanı.

ZULÜM HEP ZULÜM

Karantina günlerinde yakın tarihe tanıklık eden önemli şahsiyetlerin kitaplarını okuma fırsatım oldu. Hemen hemen neredeyse hepsinde CHP’li yılların akıl almaz uygulamaları bir sebeple konu edilmiş. 

Okumaları derinleştirdikçe CHP’nin bu mazlum milletin başına gelmiş en büyük belalardan birisi olduğunu açıkça görüyorsunuz.

Sadece dini değerler üzerinden gerçekleştirdikleri zalimlikler değil yoksul Anadolu halkına ekonomik zulmün de her türlüsünü reva görülmüş.

Yakın tarihi ayna gibi önümüze tutan Muhterem büyüğümüz Ali Ulvi Kurucu’nun naklettiği Ali Kemal Belviranlı’nın hatırasını özellikle gençlerimizin CHP gerçeğini anlaması açısındandın paylaşmak istiyorum.

 Merhum Belviranlı 1960’lı yıllarda Konya’da düzenlenen bir mitingde yaptığı şu konuşma ile CHP’nin fotoğrafını net olarak önümüze koyuyor:

 

’’Aziz milletim vefakâr Konyalılar bu Cumhuriyet Halk Partisi merkebe baba dedirten partidir. Bu parti bir zamanlar iktidardayken milletin bütün hayvanlarından tek tek vergi alırdı. Ama halk fakir, değil vergi vermek yiyeceği yok. Hayvanını saklar. Evde merkep varmış. Tahsildar yanında jandarma eve gelmiş. Her yanı dolaşıyor hayvan arıyor.

Ev sahipleri merkebi güç bela çatı katına çıkarıp saklamışlar. Tahsildar bakmış hayvan yok. Yukarıya da bir bakalım demiş. Yukarı çıkacaklarını anlayan evin oğlu yatmış duran eşeğin üzerine battaniye örtmüş. Tahsildar merdiven başından bakıp sormuş:  Bu yatan ne! Köylü cevap vermiş: Babam…

Eh babadan vergi alınmadığına göre kurtarmışlar. İşte bu milletimizi  aç bırakırken merkebe de baba dedirten partidir.’’

Yıllar geçse de CHP cephesinde değişen bir şey yok. Rabbimiz milletimizi şerlerinden muhafaza buyursun.

YORUMLAR 11 TÜMÜ
  • milliyetci 3 yıl önce Şikayet Et
    chp den müslüman olmaz chp ye oy veren de müslüman olmaz türk olmaz bu kadar acik ve net !!! ILK kulusundan bu güne camiler e islam a müslüman a basörtüsüne vs vs siddetle kasri cikan bu partiye biule isteye OY veren kusura bakmasin lar ama MÜSLÜMAN demek icin bin sahid lazim vtana bu kadar hainligi bilinen bu partiye oy veren TÜRK olamaz NOKTA
    Cevapla
  • Muratbeyoğlu 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkeyi batının uzantısı chp ye mahkum edenlere yuh olsun. Her şey ortada iken yine de böyle yürüyorsa işler acaba nerede hata yapıyoruz diye düşünmek gerekmez mi
    Cevapla
  • misafir 129 3 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul'u bu "beceriksiz" lere teslim eden kim? yine halk değil mi bu insanlar çok nankör
    Cevapla
  • nurgül 3850 3 yıl önce Şikayet Et
    yazı çok güzel ellerinize sağlık halkın anlayabileceği dilden yazmışsınız ama yeni yetişen gençlere maalesef bunu anlatamiyorsunuz bunu maalesef Erdoğan ve ak parti de anlatamiyor bu nasıl çözülecek bu gençlere gerçekler nasıl anlatılacak ona da bi çözümünüz varsa onuda bir gün kaleme alsanız keşke
    Cevapla
  • ilhami 3 yıl önce Şikayet Et
    Evet ama maalesef, tum bu gerçeklere ragmen, 4 seçmenden 1 i chp li bu ulkede. Bu oran çok yuksek aslinda. Iktidar olamiyabilir, buyuyemeyebilir, ama zarar verecek kadar fazla.
    Cevapla