Mahmut Bıyıklı
Mahmut Bıyıklı
HABER7 YAZARI

İmamoğlu Moğol ruhunu hortlattı!

GİRİŞ 13.11.2020 GÜNCELLEME 16.11.2020 YAZARLAR

Kitap medeniyettir. O yüzden tarihin her döneminde medeniyet düşmanları aynı zamanda kitaba da düşman olmuşlardır.

 

 

Bağdat’ta Buhara’da, Endülüs’te, Semerkant’ta ve daha birçok yerde “barbarlar’’ yakıp yıkarak varlıklarını ispata çalışmışlardır. Kaderin tecellisine bakın ki yok ederek var olmaya çalışanlar hiçbir zaman var olamamışlardır.

Tarihe göz attığımızda sayısız barbarlıkla karşılaşıyoruz.

 

 

Barbarlar medeniyet inşa etmez medeniyetlerin inşa ettiği güzellikleri imha eder. Medeniyete karşı düşmanlıkları bilinçlidir. Hırslarını kültürden hınçlarını kitaplardan çıkarırlar. O yüzden imhaya kitaplardan başlarlar.

Kitap düşmanlığı medeniyet düşmanlığıdır.

Bunun için medeniyet düşmanları Endülüs'e saldırdığında ilk olarak kütüphanelere saldırdılar, yüz binlerce kitabı meydanlarda yaktılar.

Yine medeniyet düşmanları Bağdat'a saldırdığında ilk olarak Bağdat Kütüphanesi'ni yaktılar, kitapları yok ettiler.

 Hatırlayın Vahşi terör örgütü DEAŞ Musul'a saldırdığında kütüphaneyi yaktı, kitapları yok etti.

Zaman değişiyor. Yağmacı zihniyet değişmiyor. Yüzyıllar sonra yine bir medeniyet düşmanı olan PKK, Şırnak'a girdiğinde Şırnak Halk Kütüphanesi'ni yaktı, kitapları yok etti.

Saraybosna Kütüphanesi’nin de Sırplar tarafından yakılıp yıkılması hafızalarımızdaki tazeliğini korumaktadır.

Barbarlık kılık değiştirir ama zihniyeti değişmez.

Moğolların, Sırpların, DEAŞ’ın, PKK’nın kitapları yakmasıyla bugün İBB’nin kitapları yırtması arasında hiçbir fark yoktur.

Kitap yakmak da kitap yırtmak da medeniyet düşmanlığıdır. Barbarlıktır.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Sayın Ömer Arısoy’un gündeme getirdiği İmamoğlu’nun idaresindeki Büyükşehir Belediyesi’nin binlerce kitabın sayfalarını yırtması kültür camiasında haklı olarak infiale sebep olmuştur. 

İBB yönetimi açıkça Moğollara özenmiştir. Tarih kitap düşmanlarını hiçbir zaman hayırla yâd etmemiştir. Bugün kitaplara yönelik yapılan saygısızlığı da hiçbir zaman affetmeyecektir.

İmamoğlu çıkıp bütün İstanbullulardan özür dilemelidir.  2020 yılında yaşadığımız bu talihsiz durum vicdan sahibi herkesi derinden üzmüştür.

Medeniyetler başkenti İstanbul kitabı eline aldığında öpüp alnına koyan ince ruhlu insanların şehridir.

İstanbul’un ruhuna aykırı hareket edenlere halkımız günü geldiğinde anlamlı bir cevap verecektir.

Milletlerin ruhu kitaplarla canlanır, hayat bulur. Bunun için kitapsız milletler yok olup gitmiştir. Kitap düşmanlığı milletin varlığına kastetmekten başka bir şey değildir.

Kitapları yırtan millet ve medeniyet düşmanları Moğolların ruhunu hortlatmıştır.

Yazıklar olsun Moğol ruhlulara.

YORUMLAR 8 TÜMÜ
  • gul70 3 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman tarihçilerin ve oryantalistlerin çoğunluğu ittifakla İskenderiye Kütüphanesi'nin Amr b. el-As'ın Mısır'ı fethinden önce yıkılmış olduğunu kabul etmektedir. Bu durumda İskenderiye Kütüphanesi'nin yakılmasında müslümanları suçlamak doğru değildir. Geniş bilgi için bk:Adem Pak, İskenderiye Kütüphanesi'nin Akıbeti Üzerine Değerlendirmeler, İslami Araştırmalar Dergisi, 2003, XVI/I, 176-183.Mehmed Mansur, İskenderiye Kütüphanesini Müslümanlar mı Yaktı, Türkiye Diyanet Vakfı Yayınları. Kaynak: Hz. Ömer'in İskenderiye Kütüphanesini yaktırdığı doğru mu?
    Cevapla
  • Muzaffer İz 3 yıl önce Şikayet Et
    İskenderiye Kütüphanesi’ni paganlar ile Hıristiyanlar savaşı sırasında imparator I. Theodocius (250-350) yaktırdı. Aynı cinsten olduklarındandır. Pagan ...
    Cevapla
  • Muzaffer Yılmaz 3 yıl önce Şikayet Et
    Kalemine sağlık Başkanım. CHP zihniyeti medeniyetimize her zaman düşman olmuştur.
    Cevapla
  • Nazım KARAMEHMET 3 yıl önce Şikayet Et
    Kültür emperyalizmi önce o ülkenin değerlerine, kitaplarına, eserlerine saldırır.
    Cevapla
  • M.Y. 3 yıl önce Şikayet Et
    Kalemine, aklına sağlık başkan. Bir katliam ancak bu kadar vazıh anlatılabilirdi. Modern Moğal da tarihin çöplüğünde yerini mutlaka alacaktır.
    Cevapla