Ey Türkler, Merkel'e oy vermeyin...
Alman Başbakanı Merkel, büyük koalisyon ile yaşıyor. Yani Sosyal Demokratlarla birlikte iktidarı yürütüyor. Sıkıntısı da, Sosyal Demokrat partinin politikalarıyla ülkeyi istediği gibi yönetememesinden kaynaklanıyor.
Eğer, Merkel’in lideri olduğu Hristiyan Sosyal Demokratlar bekledikleri oranda oy alabilirlerse, artık Sosyal Demokratlara ihtiyaç duymayacaklar ve yeni koalisyonu Hür Demokrat Parti ile kurabileckeler. Bu olasılıkta da Merkel, Almanya’yı istediği gibi yönetebilecek. Ekonomiyi daha bileralleştirecek, yabancılara karşı daha katı önlemler alabilecek.
Tabii böylesine önemli değişikliklerden Türkiye de payını alacak.
Merkel, Ankara’nın tam üyeliğini mümkün olduğu kadar geciktirmek ve sonunda da tam üyelik yerine “imtiyazlı ortaklık” statüsü tanınması konusunda, Fransız Cumhurbaşkanı Sarkozy ile ortak hareket ediyor. Ancak Merkel’i bugüne kadar frenleyen tek nusur, koalisyon ortağı Sosyal Demokratlardı.
Steinmeier’in Türkiye’nin tam üyeliği konusundaki israrı, Merkel’in bu politikasını ileri götürememesiyle sonuçlandı.
Eğer Steinmeier seçimden beklediği sonucu alamaz ve iktidar ortaklığından düşerse, Türkiye de en önemli desteğini kaybedecek. AB’ye giden yol daha da tıkanacak.
İşte bundan dolayı, Alman vatandaşı olmuş ve oy hakkı kazanmış Türkler, hem kendilerini hem de ülkelerini düşünüp Merkel’e oy vermemeliler.
Hala, nedenini açıklamıyorsunuz...
Bundan önce bu köşede, Patriot füzelerinin alımı konusunda “lütfen bu sisteme neden gerek duyuluyor, anlatın bize” diye seslendiğim yazımı bilmem okudunuz mu?
Basında, Türkiye’nin 7.8 milyar dolar tutarında böyle bir sistem alacağı yazılmış ben de buna tepki göstermiştim. Ardından, Genelkurmay İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, bu kararın Savunma Sanayi İcra Komitesi tarafından alındığını, 4 bataryadan oluyan sistemin de 7.8 milyar değil, sadece 1 milyar dolar, ödemenin de 6 yıl vadeli olduğunu açıkladı.
Genelkurmay satır arasında “Bu ihtiyacı biz, Başbakan ve Milli Savunma Bakanlığı saptadık. Üstelik ileri sürüldüğü kadar pahalı da değil” demeye getiriyor.
İyi de, benim ve kamuoyunun öğrenmek istediği, bu sisteme neden ihtiyaç duyulduğudur. Gerekçeleri nedir? Yoksa, fiyatının ucuz olup olmaması veya seyyar kullanım kolaylığı değil.
Artık, savunma politikamızı oluşturanlar, “Bizler gerekli gördük ve almaya karar verdik. Sizin aklınız ermez” yaklaşımından uzaklaşmak zorundalar. Türkiye’de savunma otoritelerine aklı eren uzmanlar var. Artık eskisi gibi değil. Bilgi çağında yaşıyoruz ve alınan kararların gerekçelerini öğrenme hakkımız olduğuna inanıyoruz.
Nihayet biri doğrusunu söyledi...
Yazının devamına bu linkten ulaşabilirsiniz
Mehmet Ali BİRAND / Posta
mabirand@e-kolay.net
-
erol bati 16 yıl önce Şikayet Etha efendim. cok is , biz biliyoruz kime verip vermicemizi bos laf etme .Beğen
-
şükrü ertaç 16 yıl önce Şikayet EtMerkel,e kesinlikle oy atmamak lazım.. Bu kadın ikdidara gelir gelmez ilk işi Türk düşmanlığını körüklemek oldu her platformda Türkiye karşıtlığını gösteren merkel hanım aradaki dosluğada darbe vurdu bu kadını seçilmemesi Türkiye ve Almanya arasındaki eski iyi ilişkileri canlandıracaktır..Beğen