Mehmet Barlas
Mehmet Barlas
ALINTI YAZAR
TÜM YAZILARI

Yalancılar da yalancılardan nefret eder

GİRİŞ 08.11.2014 GÜNCELLEME 09.11.2014 YAZARLAR

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu "Biz iktidar olunca Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı ODTÜ'ye devredeceğiz" dediği zaman, acaba bu söylediklerinin gerçek olacağına kendisi inanıyor muydu?
Mesela şöyle deseydi, daha doğru söylemiş olmaz mıydı?

- Biz CHP'nin görkemli Genel Merkez binasını ODTÜ'ye devredip, daha küçük bir binaya kiracı olarak geçeceğiz. Şimdiki Genel Merkez binasında birbirimizle kavga etmekten ve durmadan kurultay kararı almaktan başka bir şey yapamıyoruz.

Yalanlar yazılı hale geldiği zaman daha ciddi sonuçlar doğurur. Örneğin yalanlarla sütunlarını dolduran medya, ülkelerin arasını açabilir.

Putin ve Erdoğan 
Buna son bir örnek önümüzde... Rusya Federasyonu Başkanı Putin'in yaptığı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "Demagog diktatör" şeklinde söz ettiği iddia olunan ve "AWDnews" portalında yayınlanan haber hakkında Rusya Dışişleri Bakanlığı öfkeli bir açıklama yaptı.

İddianın sahte bilgi propagandası olduğunu ve gerçeklerle bağdaşmadığını vurgulayan Rus Dışişleri, "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Valday'da yaptığı konuşma, devlet televizyonlarından canlı olarak verildi, tüm metin virgülüne kadar yayınlandı. AWDnews portalında yayınlanan haberi yazanlar, Putin'in Valday'da hangi tarihte konuştuğuna bile bakmadan, aceleyle dışarıdan verilen bu 'Siparişleri' yerine getirmiş" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...

YORUMLAR 1
  • Dil ve zenginlik 11 yıl önce Şikayet Et
    Eğer bunu bilmek bir şeyi değiştiriyorsa gerçekten isabetli bir şey söylemişsiniz.
    Cevapla