Meryem Aybike Sinan
Meryem Aybike Sinan
HABER7 YAZARI

Bayrağımızı açmayı unutmuşlar (mı) diyelim?

GİRİŞ 22.03.2013 GÜNCELLEME 22.03.2013 YAZARLAR

Türkiye'de çok önemli değişimler oluyor.

Bu “önem” sözcüğünün altına henüz olumlu veya olumsuz bir yargı koyabilmiş değilim. Zaman bu değişimlerin ne anlama geldiğini bize mutlaka gösterecek! Dün her şeyi tastamam düşünüp, bütün detayları atlamayanlar “bayrağımızı açmayı, o meydanda dalgalandırmayı” her nedense es geçmişlerdi!

Güya barıştan, özgürlükten söz edilen bir meydanda barış ve özgürlüğün sembolü olan ay yıldızlı bayrağımız yoktu veya yok sayılmıştı! Peki, bu durumu nasıl anlayacağız?

-Bayrağımızı açmayı unutmuşlar (mı) diyeceğiz?

-Biz bu bayrağı tanımıyoruz anlamını (mı) çıkaracağız?

-Canım boş ver altı üstü bayrak, üzerinde durmayalım, önemli olan barış (mı) diyeceğiz?

-Bayrakla ilgili bizim bilmediğimiz bir husus (mu) var?

- Yoksa bu bayrak mevzunu görmezden mi geleceğiz?

Bütün bunların bir anlamı elbette vardır?

Bayrak birliğin, beraberliğin, bağımsızlığın ve varlığımızın sembolüdür! Bayrak bir milletin şeref ve haysiyetidir, bayrak alın çizgilerimizdir, geçmişimiz ve geleceğimizdir! 

Şimdi birileri yine siyaset hamaseti yapıp marazi bir partizanlıkla “Kraldan fazla kralcı “ edasıyla kan dökmekten daha mı önemli noktasına taşımak isteyecektir bu bayrak mevzusunu!

Kim ne derse desin, bayrak kan dökmekten daha önemlidir!

Çünkü kan, bayrak için, din için, vatan için dökülür!

Bayrağımız renginin anlamı nedir?

Yoksa yüzyıllardır atalarımız neden savaş meydanlarında kan döktü, canını verdi? Neden savaşlarda galibiyetin temsili olarak bayrak asılırdı göndere? Buna göre Bayrak'ın açılmadığı tek yer neresi olabilir acaba? Soruyorum!

Bizim için bayrak “barışın güvercini, savaşın kartalıdır!” Bunu bu millet çok iyi bilir!

Bayrak güvercin misali o meydanda dalgalanmadı!

 

Bu barış için, tasavvur edilen güzel yarınlar için, uzayan bu kanamalı hastalık sağalsın diye, ülkenin huzurunun hatırına bir çoğumuz, milliyetçi yanlarımızı, milli taraflarımızı törpüledik, susturduk, unuttuk!

Bir çok şeyi görmezden, duymazdan geldik!

Lakin gelinen nokta, bayraksız temenniler tatmin etmedi!

Bunları kalem mesuliyetiyle söylüyorum zira yarın bu bayrak için toprağa düşmüş şehitlerimizin bu kalemden hesap soracakları günler olacak! Hiçbir kalem ehlinin de bayrak mevzusunu teğet geçeceğine ihtimal vermiyorum, vermek istemiyorum.

Dünü geri getiremeyiz!

Ancak Türk milleti olarak o kitleden özür bekliyoruz! Yoksa bütün bu söylemlerin bizim, bu ülkenin çoğunluğunun nazarında hiç etkisi ve önemi kalmayacaktır! Samimiyet, söyleneni hareket ile ispat etmek, karşılıklı güven bu tür kaynaşmalar için çok önemlidir.

Daha ilk adımda istifhamlar yaratan bir çabanın sağlıklı sonuçlar vermeyeceği ihtimali düşündürmektedir!

Başbakanımızın bayrak ile ilgili tepkisi ortadır!

İçişleri Bakanı Muammer Güler meydanlarda tek bir Türk bayrağı görmemenin dehşetiyle “ nefretle kınıyorum” derken tam da bu söylediklerimizi teyit etmektedir aslında!

Bu bayraksızlık o kalabalığa gizlice verilmek istenen başka bir hesabın mesajı mıdır acaba? Diye sormadan edemiyor insan. Sorular o kadar fazla ve açıklamaya muhtaç ki! Bu soruları da ancak muhatapları cevaplamalıdır!

Ümitle bekliyoruz!

Muhabbetle Kalınız.

Meryem Aybike Sinan/ Haber7

meryemaybike@gmail.com

https://twitter.com/maybikesinan

YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • lütfi meral 11 yıl önce Şikayet Et
    Bayrak Asmamak. Diyarbakır'da bayrak asmamak bilinçli ve kasıtlı olarak yapılan bir harekettir. Başka bir şeyde beklenmezdi zaten. Zihniyet ;Türk bayrağını kaldırıp kendi bez parçalarını asarak bölgede hakimiyetini ilan etmektir. Başardılar da tek bir güvenlik gücümüz yoktu orada. Kendi güvenliklerin kendileri sağladılar. Şu bir gerçektir, bayrağının asılamadığı yerler senin değildir. Bundan sonra özür dilerlerse de hiç bir şey ifade etmez.
    Cevapla
  • demokrat 11 yıl önce Şikayet Et
    Yaşasın Türk Milliyetçiliği!. bu kadar erkek arasında erkek gibi, mertçe yazan kardeşim, elbette kaleminin haysiyetinin hakkını veriyorsun ama bu mİllet içinde senin bu ızdırabını anlayacak kaç hakiki erkek var? Seni ve bu yazını ayakta alkışlıyorum.
    Cevapla
  • mehmet selim günel 11 yıl önce Şikayet Et
    allah allah. bir taraf türk milleti olmaz,türkiyeliliği tartışalım diyor,sen türk bayrağı diyorsun
    Cevapla
  • Fatihin Fedaisi 11 yıl önce Şikayet Et
    Meryem Hanım Kaleminize Sağlık ! -2. Yahu Allah aşkına zat-ı şahane(?)lerinin uşakları orada bir tane Türk bayrağı asmayı akıllarına getiremiyorlarsa bu nasıl bir birliktelik? Mesajı görmeyecek kadar nasıl böyle basireti bağlanıyor "akil" adamlarımızın? Orada Türk bayrağı yerine sözüm ona PKK bayrakları yok muydu?Bu ne demektir? Bu şu demektir: "Diyarbakır'da Türkiye Cumhuriyeti'nin egemenliği yoktur dolayısıyla Türk bayrağını asmayız.Ama eğer barış istiyorsanız bizim bayrağımızı da kabul edecek ve konfederatif bir yapıya hazır olacaksınız."Bazıları da diyor ki "efendim Öcalan statü istememiş.Öcalan'ın mesajını bilselermiş Türk bayrağı asarlarmış." Güler misin ağlar mısın ya.Bu mudur akil adamlar?Ve bu durumu eleştiriyorum diye bana barış istemiyorsun diyecek olanların cehaletleriyle Allah'a havale ediyorum.Allah barışı memleketimizde daim kılsın.
    Cevapla
  • Fatihin Fedaisi 11 yıl önce Şikayet Et
    Meryem Hanım Kaleminize Sağlık !. Sizden Allah rızası için istirham ediyorum.Ne olur bugünkü yazınızdaki çizginizi kaybetmeyin.Dün yaşananlar maalesef bir barış mitingi değil bir zafer mitingiydi.Pür dikkat kesildik "Sayın" Abdullah Öcalan ne diyecek diye.Yahu ne demesine gerek mi kaldı?Ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezasını sürdüren bir şahıs ,orada toplanan bir kısım Kürt halkına mesajlar veriyor,yetmediği gibi bugünü milat kabul ediyor ve de açık bir şekilde federetif bir yapıya geçişin sinyallerini veriyordu.Aman efendim ayrılıkçı konuşmamış,aman efendim silahlı örgütün sınır dışına çıkmasını "emretmiş"
    Cevapla