Meryem Aybike Sinan
Meryem Aybike Sinan
HABER7 YAZARI

“Diyarbakır bizim değil” diyen kanadı kırık kadın!

GİRİŞ 26.04.2013 GÜNCELLEME 26.04.2013 YAZARLAR

Onlar birlik ve beraberlik ve kardeşlik kavramının içini boşalttıkları için, onlar için anlamsız olduğu için “BİZ” sadece üçüncü çoğul zamirdir!

Bilmedikleri gibi bilir gibi yapıp ortalığa zehrini ve kinini kusmaktan da geri durmazlar!  Öylesine kin ve öfke ve nefretle dolu, öylesine gözü kara, öylesine  tahrikkar ve tahripkârdırlar!

“Ben Kürt olsam şu anda onların yaptıklarını yaparım. Kürt olsam dağa çıkardım.”diyen bir zihniyetin bakış açısı ne yandan bakarsak sorunludur!

Bütün Kürt halkını dağa çıkmış terörist olarak gördüğü aşikâr bu kadının! Oysa hayatında belki Malatya'dan öteye hiç geçmemiş,  belki hiçbir Kürtle arkadaşlık kurmamış, belki hiç vatansever de olmamıştır muhtemelen!

Biz her zaman Edirne'den Kars'a, Trabzon'dan Mardin'e bütün coğrafyayı vatan belledik, o coğrafyada yaşayanları vatandaşımız, yurttaşımız, dindaşımız, soydaşımız saydık, kendimizden asla ve kat'a ayrı ve gayrı görmedik. Bizim hiçbir zaman Diyarbakır'ı farklı gören, ayrı gören, gayrı gören bir bakışımız algımız olmadı. Aksine Diyarbakır türkülerini sevdik, Diyarbakırlıları sevdik, ayırmadık, ayrı düşmedik!

 Cahit Sıtkı Tarancı, Celal Güzelses, Ziya Gökalp, İzzet Altınmeşe, Sezai Karakoç, Yaşar Özer, Bedri Ayseli gibi her devirde ve her zamanda sanatın her alanında kendini bütün Türkiye'ye kabul ettirtmiş ve sevdirmiş güzel isimleriyle Diyarbakır'ı ruh ve gönül coğrafyamızın güzel şehirlerinden birisi olarak gördük, kabul ettik.

Hele mana erlerini, gönül insanlarını nasıl kendimizden ayrı ve gayrı sayarız. Sultan Şehmuz türbesini geçerken ziyaret etmeyenimiz, dualarını esirgeyenimiz var mıdır?

Diyarbakır, yüzlerce yıllık Diyarbakır için ne demek “zaten bizim değildi” diyebilmek?

Bu vatanın neresinin bizim, neresinin başkasının olup olmadığını siz mi belirliyorsunuz Bayan? Bu nasıl bir cüretkârlıktır? Bu nasıl vurdumduymazlık ve sorumsuzluktur?

Barış için, sulh ve sükûn için, birlik ve dirlik için uzatılan eli geri çevirmemek, ülkenin bekası ve selameti için gösterilen çabalar ne kadar kutsal ve yüce ise;

 Bunu farklı istikametlerde ele alan, ihanetin aracı yapan, fırsat bu fırsat deyip eteklerindeki bütün kirli taşları ulu orta ortaya atmak da çirkinliktir, vicdansızlıktır, aymazlıktır, ilkesizliktir, izan ve marifetsizliktir!

Bu husus öylesine ince ve naif bir çizgidir!

Bu nedenle bu meselenin böyle ulu orta, fikir cepheleri ayan beyan belli olan insanlarla konuşulmasının yanlış olduğu ortadır!

Diyarbakır böylesi bir zihniyetin olmayabilir! Onlar “SİZ” olabilirler!

Ama ülkenin büyük çoğunluğu kendisini Diyarbakırlı ile “BİZ” olarak kabul ediyor!

Dolayısıyla hiç kimse “bizim” Diyarbakır'ımızı öyle bol keseden babasının malı gibi verdim gitti kabilinden yok sayamaz, ötekileştiremez! Bu vatana en büyük ihanet olur. Bugün böylesi bir trajedi yaşanıyorsa bu ülkede, zamanında bu zihniyetin ben merkezli, ilkesiz ve yanlış bakış açılarının ürünü olsa gerektir.

Yüce Allah, kanadı Kırık Kadın gibi fırsatçı zihniyetlerin şerrinden bu ülkeyi korusun, gözetlesin, birliğimizi, dirliğimizi, kardeşliğimizi, huzur ve sükûnumuzu bozmasın. Fırsatçıların, hainlerin, bozuk ve farklı emeli olanların eline düşürmesin bu aziz memleketi.

 Kürt olsa dağa çıkacakmış!

Hâlbuki dağa çıkmasına ne gerek var ki…

Kin ve nefret zehrini TV ekranlarında kusuyor zaten…

Aydın dediğiniz bu kadın gibi düşünüyorsa vah bizim halimize. Vah ki ne vah!

Her türlü zorlukta vatan sathını ver kurtul mantığı. Babasının helvasını dağıtıyor sanki mübarek! Bu kadar pervasızlık gerçekten insanın yüreğini yaralıyor. Bu kadar pervasız, sorumsuz insan birden bire nereden çıktı böyle piyasaya? Bunlar bugüne kadar maskeli baloda mı yaşıyorlardı anlamıyorum.

Şu var ki gündem denizdeki şiddetli fırtınayı andırıyor. Fırtına esnasında ortaya çıkan böylesi vurucu dalgalar belli yıkımlara sebep olsa da fırtına sonrasında ortaya çıkan netlik, sükûn ve berrak ortamda her şeyi daha iyi anlamış görmüş, analiz etmiş olacağız!

Her şeyin güzel olması, birlik ve beraberliğin tesisi, kardeşlik bağının daha da güçlenmesi temennisiyle “vatan sevgisi imandandır” sözüyle hayırlı cumalar diliyoruz.

Muhabbetle Kalınız.

Meryem Aybike Sinan-Haber7

meryemaybike@gmail.com

https://twitter.com/maybikesinan

YORUMLAR 4
  • şamil cihangir 11 yıl önce Şikayet Et
    Türk Pkk sı BÖLÜCÜDÜR. pkk yı pkk yapan Ergenekoncu HAİNLERDİR. Amaçları Kardeşliği yok edip Düşmanlaştırmaktır.. Türk Pkk sı Kürt Pkk sını KULLANMIŞTIR
    Cevapla
  • Selahaddin 11 yıl önce Şikayet Et
    diyarbakır sizin miydi... bak seen..abla sizin olan diyarbakırda sizin olan insanlarınızın dilleri yasaklandı,köyleri yakıldı,faili mechulleri,ağıtları,haykırışları göğe yükseldi ama sizi sizin oralarda pek göremedik zamanında..şimdi bizim demek kolay tabi...nefret etsem de kırıkkanattan sizden daha samimi olduğuna eminim..
    Cevapla
  • nakkaş Hacı 11 yıl önce Şikayet Et
    Meryemce yazılmış güzel bir yazı. Kendine mahsus yazı tarzıyla yine bir güzel. bir anlamlı yazmış muhterem kardeşimiz. Allah razı olsun. Bu mübarek kaleminiz hiç susmasın inşallah.
    Cevapla
  • imran 11 yıl önce Şikayet Et
    Bütünlük önemlidir.... Türkiye vatandaşları ülkenin her yerinde yaşamalı ve rahat gezebilmeli..Her parçası herkesin...Gözüken doğudaki vatandaşları bu ülkenin bir parçası olarak görmeyen kesimler var.Aslında hep vardı ama söylemiyorlardı. Dışlamayı, küçümsemeyi, yıldırmayı araç olarak kullandılar.Onları vatandan daha çok soğutmaya çalıştılar. Sinirlerini tepe noktasına çıkardılar, korktular.. her şeyi kullandılar. Sonuç:Türklerle bir beraberlikten vazgeçiremediler. Çetin coğrafyada birlik ayakta kalmanın tek unsuru aslında. Doğru seçim olduğunu düşünüyorum.Din bağı güçlü bir Anadolu çok şeyi aşabilir.1000 yıllık ortak habitata bulunan halkların düşman olması akıl karı değildir...
    Cevapla