Meryem Aybike Sinan
Meryem Aybike Sinan
HABER7 YAZARI

Malatya “Barışın Dili Okumaktır” diyor!

GİRİŞ 29.04.2013 GÜNCELLEME 29.04.2013 YAZARLAR

Malatya'da çok güzel şeyler oluyor!

Malatya Kitap Fuarının diğer kitap fuarlarından farkı ve ayrıcalığı bütün şehrin her anlamda bu organizasyona göstermiş olduğu itina ve ilgi sanırım. Geçen ay Malatya Valisi Vasip Şahin, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Kültür A.Ş Genel Müdürü Murat Nalçacı, bizzat İstanbul'a gelerek İstanbul'da yaşayan Malatyalı gazeteci, yazar, televizyoncularla sabah kahvaltısında bir araya gelerek fuarla ilgili istişare toplantısı yaptılar.

Hemen hemen bütün medya organlarında görev yapan Malatyalı yazarların geniş katılımıyla gerçekleşen istişare toplantısında herkesin görüş ve önerileri alındı ve üzerinde görüş birliğine varılan hususların hayata geçirilmesi noktasında ortak mutabakata varıldı.

Malatya'da da üniversite, yerel basın ve STK gibi kurum ve kuruluşlarla istişare toplantıları yapıldı. Yine en ince detaylar hesaplanarak büyük bir organizasyona hazırlanıldı.

Ve yarın…

Saat 10'da açılışı yapılacak olan 2. Malatya Anadolu Kitap Fuarı'nın bu yılki sloganı “Barışın Dili Okumaktır” şeklinde. Yaklaşık 140 yazarın kitaplarını imzalayacağı fuarda 267 yayınevinin standı olacak.

Özellikle bölge şehirlerinden Sivas, Elazığ, Kahramanmaraş, Adıyaman gibi kentlerden binlerce eğitimci ve öğrencinin fuara katılımı bekleniyor. Geçen yıl kitap imzaladığım civar illerden gelen üniversite öğrencilerinin çokluğu bendenizi ciddi anlamda şaşırtmıştı.

2. Malatya Anadolu Kitap Fuarı bu yılda şaşırtacak gibi.

Organizasyonu yürüten Malatya Belediyesi Kültür A.Ş Genel Müdürü Murat Nalçacı, yayınevleri tarafından isimleri verilen bütün yazarların dev posterlerinin şehrin her noktasında gösterim panolarına asıldığını ve bunun Türkiye'de bir ilk olduğunun altını çiziyor.

Bu yıl Malatya Anadolu Kitap Fuarının onur konuğu Rasim Özdenören.

Malatya hazır, Malatyalı hazır ve Malatya'nın komşu kentleri hazır kitap fuarına… Kültür ve irfan tarlası olan Malatya kitaplarla olan muhabbetini diğer kentleri kıskandıracak şekilde sıkı tutuyor.

Geçen yıl bu fuarı teşvik eden Kamu Düzeni ve Güvenliği müsteşarı Mehmet Ulvi Saran'ı -ki kendisini hep “Bilge Vali” olarak anacağız -Malatyalılar olarak bu güzel çabasından dolayı asla unutmuyoruz. Ulvi Beyin de bu yıl ki kitap fuarına teşrif edeceklerini zannediyoruz.

Bu yıl fuara katılacak yazarlar imzalarının akabinde kültür merkezleri ve okullarda, üniversitede konferans, panel, söyleşi gibi etkinliklerle geniş okuyucu kitleleriyle de hasbıhal edecekler. 

Belediye binasının hemen yanı başında gerçekleşen fuar yer darlığı nedeniyle birçok yayınevini geri çevirmek durumunda kalmış. Ancak inşaatı devam eden yeni fuar alanının gelecek yıllarda hizmete geçmesi bekleniyor.

Allah kısmet ederse bizler de yarın açılışa yetişmek için erkenden Malatya'ya uçacağız. Yaklaşık dört gün boyunca memleketimizde hem hısım akraba, arkadaş, eş, dost, tanıdıklarla hasret giderecek, anne babamızı mezarlarında ziyaret edecek hem de kitaplarımızı okurlarımıza imzalayıp, “Ben geldim Malatya'm”  diyeceğiz.

Sizleri de bekleriz Efendim!

Muhabbetle…

Meryem Aybike Sinan- Haber7
meryemaybike@gmail.com

https://twitter.com/maybikesinan

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL