Meryem Aybike Sinan
Meryem Aybike Sinan
HABER7 YAZARI

Malatya'da Menengiç'li bir Fuar Akşamı!

GİRİŞ 03.05.2013 GÜNCELLEME 03.05.2013 YAZARLAR

Malatya Valisi Vasip Şahin, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır bu güzel çalışmaya ciddi anlamda bir mesai harcamışlar.

Kitap Fuarının bu yıl ki onur konuğu Rasim Özdenören.

Geçtiğimiz akşam akşam yemeğinden sonra Malatya Valisi Vasip Şahin onur konuğu Rasim Özdenören, Beşir Ayvazoğlu gibi isimlerle bizleri güneydoğu anadolu bölgesinde çokça bilinen ve sevilen bir içeçek olan "Menengiç kahvesi" içmeye davet itti. 

Rasim Özdenören, gecenin en neşeli ve en anlamlı sohbetiyle hem bizlere yepyeni ufuklar açtı, hem de özellikle Malatya kültürü üzerine zengin bir bilgi dağarcığı olduğunu Malatya ağzıyla taçlandırıp gecemizi neşelendirdi.

Türk Edebiyatının bu duayen ismi ile ne zaman karşılaşsam, sohbetine dahil olsam kalben ve ruhan farklı iklimlere seyahatlere çıkıyorum.

 Menengiç Kahvesinin yararlarını Şair Yazar Cumali Ünaldı anlata anlata bitiremiyor. Kekliklerin yaralarını menengiç tanelerini gagalayıp yaralarına sürerek iyileştirdiğini anlatıyor.  

Yeni Malatya Valisi Vasip Şahin, bir önceki valimiz, gönül adamı, bilge şahsiyet Mehmet Ulvi Saran Beyin bayrağını devralmış ve Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile güzel bir ortama ve organizasyona ortama ev sahipliği yapıyorlar.

Türkiye'de kültür ve sanatta bu yepyeni bir format ve tarz.   

Malatya'ya gelen bütün yazarlar "Kendimizi Malatya'da gerçekten de değerli önemli olarak hissediyoruz" sözünü sıklıkla dile getiriyorlar. "Barışın dili okumaktır" sloganı ise herkesin üzerinde hemfikir olduğu gündemi iyi yakalayan güzel ve anlamlı bir söylem.

Bu fuara da birbirinden önemli yazarlar imzaya ve söyleşiye gelmişler. Herkes  burada olmaktan mutlu. Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ı yakınında çalışanları ve Malatya halkı çok seviyorlar.

 Malatya'nın kültür hafızalarından değerli Hocam Ziya Kesriklioğlu Ahmet Çakır için  "koltuğun değiştirmediği adam" diyorlar. Bu kadar mütevazı, bu kadar içten, bu kadar kibir ve enaniyetten ırak bir başka Belediye Başkanı var mıdır bilmiyorum ama Malatya böylesi bir şahsiyeti bağrında bastığı için çok şanslı bir kent bana göre.

Ve halkın fuara bakışı...

Halk böylesi etkinliklere aç, susuz. Öğrenciler coşkulu. Yazarlar mutlu. 

Ve Haber7.Com okurları ve hayranları.

Geçen yıl Yayın Yönetmenimiz İbrahim Erdoğan'a mihmandarlık yapan Eyüp Öğretmen bu yıl İbrahim Bey yok, neden diye soruyor ve sevgilerini selamlarımı iletmemi istiyor. Bu vefa, bu hatır dolu sözlerden etkilenmemek mümkün değil. Buradan Sevgili Yönetmenimiz İbrahim Bey'e iletmiş olalım. 

 Malatya Valisi Vasip Şahin, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut ve Kültür A.Ş'nin Genel Müdürü Murat Nalçacı'nın stantları tek tek dolaşıp bütün yazarlarla tek tek ilgilenmesi hususu ise Türkiye'de gerçekten  hiç bir kitap Fuarı alanında pek de tanık olmadığımız bir hadise.

Evet Malatya Kitap Fuarı bütün görkemiyle ve bütün hızıyla devam ediyor.

Gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz inşallah.

Muhabbetle Kalınız.

 

Meryem Aybike Sinan-Haber7

meryemaybike@gmail.com

https://twitter.com/maybikesinan

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL