Meryem Aybike Sinan
Meryem Aybike Sinan
HABER7 YAZARI

O Türkiye aşığı bir Filistinli!

GİRİŞ 27.05.2013 GÜNCELLEME 27.05.2013 YAZARLAR

Türkiye artık eski Türkiye değil!

Maalesef, bazı ön yargılı kimselere asla hiçbir şeyi beğendiremez ve sevdiremezsiniz. Ön yargı ne yazık ki tedavisi olmayan kronik bir hastalıktır!

“Türkiye on sene evvel aynı kategoride olduğu ülkelerle arasına kırk yıl fark atmış! Türkiye şahlanmış gidiyor! Türkiye'nin gidişatı beni heyecanlandırıyor!”

Bu cümleler Dr. Nizar Hirbawi'ye ait.

Kendisi Fatih Sultan Mehmet Üniversitesinde öğretim görevlisi olarak çalışan bir Filistinli! Aynı zamanda TRT Arapça kanalında “Elvan-ı Saba” programının sunucusu.  Ve bu program Arap dünyasında en çok seyredilen TRT yapımı olarak görülüyor. Geçtiğimiz gün TRT Arapça Kanalında bir program sonrası yaptığımız sohbette söyledikleri çok manidar ve düşündürücü idi.

Dr. Nizar Hirbawi, Türkiye'yi aşk derecesinde seviyor.  Türkçe konuştuğu 5. Dil! Siyaset Bilim ve Medya üzerine iki ayrı doktora yapmış, 18 kitabın müellifi olan bir yazar aynı zamanda. Türkiye üzerine konuşuyor. Ortadoğu'daki meseleleri tartışıyoruz ve özellikle şu sözleri çok ilginç ve manidar! Diyor ki Nizar Bey:

“Birkaç haftadır yurt dışında özellikle islam ülkelerinde bir takım görüşme ve programlarım oldu. Gittiğim her yerde Türkiye'yi özledim zira bu ülkenin insanı üretiyor, neredeyse bütün yirmi dört saati çalışarak geçiriyor Türkiye. Aydınlık, verimli ve çalışkan bir ülke! Türk insanı sabaha kadar çalışıyor. Her yer hareketli. Çok gelişmiş. Gittiğim bir çok ülkede vizyon yok, idareciler sadece oturup şirinlik yapmaya çalışıyorlar! Türkiye'nin olağanüstü iyi bir lideri var. Türkiye'de çok mutluyum. Ben bu ülkeyi çok seviyorum.  Türk insanı biz Filistinlileri seviyor. Nereye gitsem ve nereye bir işim düşse, anında yardımcı oluyorlar. Bunları unutmak asla mümkün değil”


Hergün ilk açtığım haber sitesi Haber7.com!

Dr. Nizar Hirbawi Türkçeyi en az bir Türk kadar öğrenmeyi ve konuşmayı hedefliyor. Koyu bir Haber7.com müdavimi! Yazılarınızı hiç kaçırmadan okuyorum, Haber7.com Türkçeme çok katkı sağladı, diyor.

  Üç senede öğrendiği Türkçe ile bütün meramını anlattığı gibi sizin anlattığınızı da anlıyor, yorumluyor ve yazıyor. Ancak bunu yeterli bulmuyor, Türkçe eser yazmak istiyor, telif eserler ortaya koymak istiyor. Bir Türkçe öğretmeni buldum, ondan ders almayı düşünüyorum, diyor.

Ondaki azim, kararlılık, sabır, sebat, hoşgörü, vizyon ve misyon, ümitvar duruş, samimiyet, vefa ve değergamlık karşısında bir süre duruyorum. Elvan-ı Saba programının Yayın Yönetmeni Resul Bey de aynı şeyi söylüyor: 

 “Dr. Nizar Hirbawi' deki bu olağanüstü gayreti ve başarıyı gördükçe daha çok çalışma iştiyakı duyuyorum. Kendisi gerçekten de sıra dışı bir kimse!”

“Kudüs'ün de içinde olduğu bir projem olduğunu, ancak Yahudi şerrinden ürktüğümden gitmeye çekindiğimi söylediğimde söylediği söz ise duygulandırıyor beni:

“Maryam, sen Kudüs'e artık rahat rahat gidebilirsin, sen Türksün!”

Güçlü bir ülkenin vatandaşı olarak görüyor beni ve bunun yeterli olduğunun altını çiziyor. Şaşırıyorum.

Evet, bir yabancı bir gazeteciden, bir akademisyenden ve bir Türk dostundan bir Türkiye imajını dinlemek herhalde bu kadar güzel olsa gerektir! Geçmişte Amerikan vatandaşlarına biz böyle yakıştırmalarda bulunurduk. Nereden nereye dedirten bir yol çizgisi ve belki de kader bu.

Her konuda durmadan eleştiren, her icraatı kötüleyen, sürekli burun kıvıran, haset ve nefretten güzellikleri görmeyen, iyiyi ve doğruyu takdir etmesini bilmeyenleri Dr. Nizar Hirbawi'den feyz almaya, ondan ders almaya davet ediyorum.

Müktesebatıyla bir dünya vatandaşı olan bu Akademisyen kim bilir belki böyle insanların basiretini açar bakarsınız!

Olur mu, olur!

Muhabbetle Kalınız.

Meryem Aybike Sinan-Haber7

meryemaybike@gmail.com

https://twitter.com/maybikesinan

YORUMLAR 4
  • Yakup Sabrı 11 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye için bir kazanç olmuş. böyle nitelikli müslümanların ülkemizde yaşamaları bizim için büyük önemi var. Kuru kalabalıktan ziyade böyle on parmağında on hüner insanlara kapıyı açmak lazım aslında. Dr. Nizar Beyi başarılarından, sayın yazarı vesile olduğu için kutlarım.
    Cevapla
  • demokrat 11 yıl önce Şikayet Et
    Türk insanını bir kendisi sevmez!. Bu coğrafya inasanı iyidir, insandır. Ancak son zamanlarda batı bizi mahv u perişan etti. Adam Türkiye'yi iyi okumuş. Akıllı Adam ne diyelim. Basiretli ve kalp gözüaçık.
    Cevapla
  • Bab-ı esrar 11 yıl önce Şikayet Et
    Bravo!. Adam çok genç ama bir ömre kolay sığmayan şeyler başarmış. vallahi ne yalan söyleyeyim kıskandım. Biz şurada bir dili sökemezken adam 5 dil biliyor. Haberlerde gördük, Türkiye'de dil yüzünden akademisyenler sınavlarda sapır sapır dökülüyor. Takdir ettim, bravo...
    Cevapla
  • Ezel 11 yıl önce Şikayet Et
    Çok doğru tespitler.. Yabancılar böyle düşünüyor lakin bizim içimizde olup da Türkiye batsın diye çırpınan insanlar var ki hakikaten dr. Nizar Bey acilen onlara ders vermeye gitsin. Zira böyle insanların aynı zamanda tedaviye de ihtiyaçları var.
    Cevapla