Meryem Aybike Sinan
Meryem Aybike Sinan
HABER7 YAZARI

Taksim'den kaldın Meral Akşener!

GİRİŞ 03.06.2013 GÜNCELLEME 03.06.2013 YAZARLAR

Türkiye üzerinde oynanan entrikalar bitmez!

Bunu son Taksim vakasıyla bir kez daha öğrenmiş olduk. Türkiye'nin engellenemez yükselişini hazmedemeyen odaklar yeni yeni entrika ve provakosyanlarını bir bir sahneye koyuyorlar.

Halk bu sahnedekileri çok iyi tanıyor aslında. Üç beş ağacı bahane edip kamunun ve masum esnafın mallarını yakıp yıkan ve talan eden bu zihniyetin asıl dertlerini biliyor. Bu memlekette bu malum zihniyetin yönetmeye çalıştığı Belediyelerin icraatları da ortadır.

Bu güya çevreci zihniyetin elindeki belediyelerin olduğu şehirler tabiri caizse bakımsızlıktan dökülüyor. Özellikle Ege bölgesinde güzelim tatil beldelerinin, cennet gibi koyların bu tip talanlarla nasıl bir çöplüğü dönüştürüldüğüne bizzat şahidiz. Geçmişini iyi okumayı bile beceremeyen bu adamların şehir estetiğinden, görsellikten, ağaçtan, çayır çimenden bahsetmesi hakikaten trajik komiktir!

Yalandan çevrecilik oynanıyor!

Yıllarca Kocaeli'yi yönetip de geriye kokan, derme çatma ve yıkık dökük bir şehir bırakan yönetimlerini bizzat gördük ve şahit olduk. Bu şehre 16 yıl önce ilk kez geldiğimde üzüntümden ve hayal kırıklığından ağlamıştım. Zira şehirde tek bir yeşil park olmadığı gibi, bir çay bahçesi de yoktu! Bu şehirde nasıl yaşanır diye kendimi aylarca nafile avutmaya çalışmıştım.

Sonra o malum zihniyet gitti de şehir serbest kaldı, yeşillendi, nefes aldı ve berrak bir denize kavuştuk. 

Ve Taksim vakası!

Sandıktan gereken dersi ve oyu alamayan bir takım siyasi partilerin bu rezaleti okuma ve yorumlama biçimi yine çirkin ve rezilceydi. Yıllardır siyasi duruşunu ve dünya görüşünü ve duruşunu beğendiğim ve hatta ciddi anlamda saygı duyduğum çok nadir kadın siyasilerden birisiydi Meral Akşener!

Bu ülkeyi her türlü siyasi, dünyevi ve şahsi menfaatlerinin üzerinde sevdiğine inandığım bu vekilimiz maalesef önceki gece sosyal medyada hiç de itidalli mesajlar veremedi!  Ne yazık ki bu sözde bir kaç ağaç için bir medeniyet kenti olan İstanbul'u yakıp yıkan, devlet malına zarar veren çeşitli yasadışı örgüte mensup oldukları aleni olan bir avuç çapulcu ve bozguncunun bu yası dışı eylemleri için bakınız sosyal medyada neler yazıyordu:

"Meral Akşener‏@meral_aksener İnsanları tahkir etmeyi alışkanlık edinenler, milleti dinlemeyi, anlamayı öğreniyorlar

Meral Akşener‏@meral_aksener 3-5 ağaçtan ne olur diyenler Millet isterse 3-5 ağacın çok şey olduğunu anladılar

Meral Akşener‏@meral_aksener Korku yer değiştirdi, bundan sonra hoyratlık, kibir ben ne istersem yaparım anlayışı son bulacak. Milletin sesine kulak vermeyenler korkacak"

İç işleri bakanlığı yapmış, bu ülkenin bütün iç dinamiklerini ve zaaflarını, kırmızı noktalarını iyi bilmesi gereken Meral Akşener için mensup olduğu bir partiden daha önemli olması gereken sükûn ve asayişin hiç de önemli olmadığını, aksine bu durumdan keyif aldığını üzüntüyle görmüş olmanın sükût-u hayali içindeyim.

Bu üç beş ağaç hikâyesine Meral Akşener de inanmış!

Meral Hanım'a söylemek isterim ki; sizin Kocaeli ilinizde uzun yıllar belediyeyi kimselere kaptırmayan o malum zihniyetin güzelim şehre verdiği zararı on yıldır İbrahim Karaosmanoğlu ve ekibi üst seviyede çalıştığı halde hala onaramadı, bunlardan bihaber olamazsınız?

Meral Hanım siz o zamanlar nerelerdeydiniz?

Bunu bir hemşehriniz olarak soruyorum. O vakitler bu şehirde deniz sahilleri birtakım fabrikaların ve özel kimselerin tekelindeydi ve halk denize yaklaşamıyordu bile! Çok uzaklardan denize bakıyorduk. Şehir kokuyordu! İzmit'te oturduğumu söylemeye utanıyordum! Zira ülkenin en kirli, en bakımsız ve en derme çatma kenti görünümündeydi!

Şimdi bu iz'an ve marifet yoksunu, estetik değerlerden bihaber, geçmişini bilmeyen, geçmişini sadece seksen seneye sabitleyen ötesini kabul etmeyen, ülkenin huzur ve asayişini tehdit eden bu insanlar kim?

 Dünya genelinde itibarımızı sarsmış böylesi kesimlerin öfkelerini, yağmalarını, saldırılarını ve terörize hareketlerini görmezden gelmiş ve yukarıdaki twitleriyle destek vermiş vekil bizim bildiğimiz o cesur yürekli, vatansever Meral Akşener midir?

Aralarında her türlü yasadışı örgütlere mensup oldukları ayan beyan ortada olan bazı insanlar ne zaman "halk" veya millet oldular? Halk, bu ülkeyi seven gerçekten de kalkınmasını isteyen halk, ortalık toz duman iken, bütün dünya aslanlar gibi ayağa kalkmış bu güçlü ülkenin tekrar düşmesini beklerken, böyle sokağa çıkıp fitne fücüre düşmeye, devletle kavgaya, devlet malına zarar vermeye kalkar mı? Devletin polisine saldırır mı?

Meral Akşener'den daha itidalli mesajlar beklerdim!

Bir seveni olarak buna hakkım olduğunu düşünüyorum.

Muhabbetle Kalınız!

Meryem Aybike Sinan- Haber7

meryemaybike@gmail.com

https://twitter.com/maybikesinan

YORUMLAR 14 TÜMÜ
  • Bab-ı esrar 11 yıl önce Şikayet Et
    Yıldırım kardeş öyle bir anlamışsınız ki!!!. Mangalda kül bırakmamışsınız. Kardeşim, kadın resmen milletin sokağa dökülmesinden dört köşe olmuş ve döktürmüş siz hala mhp li vekile methiye düzmekle meşgulsünüz. Zihniyetiniz bize ters, yoluna git Yıldırım kardeş!
    Cevapla
  • yıldırım 11 yıl önce Şikayet Et
    Anlayış. Meryem hanım siz Meral Akşenirin dediğini bile anlamamışsınız ki neden birde yazı yazmışsınız.Zaten işin ağaç falan olmadığını o da söylüyor.Ancak onun söylemek istediği sebebi anlama konusunda bayağı yanılmışsınız.Yoksa sizde Başbakan gibi dönüp dönüp işi "ağaç nedir ki biz 1000 tane dikerdik" düşüncesine mi getiriyorsunuz.İstersen Aybike Hanım bugün Abdullah Gülün açıklamasını oku.Eski AKP li olduğu için olayların neden bu hale geldiğini belki anlarsın.
    Cevapla
  • nakkaş Hacı 11 yıl önce Şikayet Et
    Ülkeme dua. Biz,kısık sesleriz...minareleri, Sen,ezansız bırakma Allahım! Ya çağır şurda bal yapanlarını, Ya kovansız bırakma Allahım! Mahyasızdır minareler... Göğü de, Kehkeşansız bırakma Allahım! Müslümanlıkla yoğrulan yurdu, Müslümansız bırakma Allahım!
    Cevapla
  • anadolubeyi 11 yıl önce Şikayet Et
    BÖYLE SİYASET OLMAZ. Özünde doğruluk ve dürüstlük olmayan hiçbir şey başarılamaz, sürdürülemez. Rakibi zayıflatacağım diye vahşeti mazur göstermek uyku halidir, vefasızlık ve basiretsizliktir. Çok değer verdiğimiz bu hanımefendiye hiç yakışmadı.
    Cevapla
  • Feyzi Karaman 11 yıl önce Şikayet Et
    Artık maskeler düştü Uşağum!. İki üç ağacı bahane edip ülkeyi irilyonlarca zarara uğratan, dünyada itibar kaybına uğratan bu kesim asla ve kata "millet" veya "halk" etiketlerine sığdırılamaz. Bunlar olsa olsa bozgunculardır. Bu millet bu bozguncuları iyi tanıyor. Meral Akşener'ler anlamasa da bu milletin feraseti her şeyi iyi analız ediyor.
    Cevapla