Meryem Aybike Sinan
Meryem Aybike Sinan
HABER7 YAZARI

Sabrımızı taşıranlara Es-Sabûr diyelim!

GİRİŞ 12.08.2013 GÜNCELLEME 12.08.2013 YAZARLAR

Bismihi,

Ey Sabrın ve sükunun başkenti,

Ey Merhametin kalbi olan Allah'ım,

Sabır taşını çatlatan onca zulüm ve adaletsizlik, vicdansızlık ve kötülük kâinatta dolanıyorken, bunca çirkinliği icra edenler zulüm ve kötülüklerine her dem yenilerini ilave ediyorlarken senin sabrının izini sürüyor aklımız ve gönlümüz. Mühletinin bir gün sona ereceğine iman ediyor yüreğimiz, bu zulüm ve çirkinliğin bir gün orta yerinde tükeneceğinin ve senin kahhar ve celal isminin tecellisiyle son bulacağının rüyasını kuruyoruz dem be dem!

Zalimler, sabrının hem sonsuz hem de günün birinde tükeneceğini bilmezler mi? Aceleci olmayan, mühlet veren bir merhamet ve şefkat sığınağı olduğunu da bilmezler! Böyle isyankâr, nankör, cahil, vicdansız, zalim ve vefasız insanların şerrinden bizleri koru ve gözet Allah'ım!

Bizi merhamet ve şefkat yağmurlarınla en baştan yeşert ruhumuzu,

Bizi sabır başkentinin misafirleri eyle, huzura çağır sonsuz uykumuzu!

“ Senin, bağışı bol olan Rabbin merhamet sahibidir. Şayet yaptıkları yüzünden onları (hemen) cezalandıracak olsaydı, onlara azabı çarçabuk verirdi. Fakat kendilerine tanınmış belli bir süre vardır ki artık bundan kaçıp kurtulacakları bir sığınak bulamayacaklardır.”( Kehf 18/58)


Sevgili Allah'ım,

Ey Âlemlerin Sultanı,

Ey Merhamet ve Sabrın Başkenti,

Hırs ve kinini sadağına doldurup, bir ok misali gönderen ve önüne geleni vurup yaralayan azgın ve tamahkârların doluştuğu zifir dünyada yüreğimiz yansa da, haklarımız çalınsa da, günahımız alınsa da zamanın her anında “es-Sabûr” ismini tespih ediyor kalbimiz ve aklımız. Sabrın dikenli merdivenlerini tek tek çıkarken ayaklarımıza, gönlümüze zehirden kıymıklar batsa da senin bizi gözetlediğini, koruduğunu, sevdiğini ve merhamet edip rahmetini saldığını biliyor gönlümüzün sana açılan pencereleri, duyuyor her bir uzvumuz!

Sabır kalelerimize tırmanan kötülerin iflahını kes, onları muzaffer kılma bize karşı, onların şerrinden, belasından, zulmünden, çirkinliklerinden bizleri koru gözet!

Bizi merhamet ve şefkat yağmurlarınla en baştan yeşert ruhumuzu,

Bizi sabrının başkentinin misafirleri eyle, huzura çağır sonsuz uykumuzu!

“ Bir de sabredin. Çünkü Allah sabredenlerle beraberdir.” ( Enfal 8/46)

Sevgili, En Sevgili,

Ey Kâinatın Kalbi,

Ey sabrın ve merhametin Başkenti,

Musibette, Taatte ve Masiyette bizi sabrın en üst mertebesinde koru gözet, yardım et, yalnız ve bir başımıza bırakma! Rabbim, bizi en sevdiklerimizle imtihan etme, bizi yapamayacağımız işlerden, katlanamayacağımız acılardan, çekemeyeceğimiz dertlerden bizi musibetlere düşürme! Bize merhamet et, bize şefkatini pınar et, rahmetini sebil sebil, şelale şelale, çağıl çağıl akıt üzerimize. Verdiğin nimetlerin kıymetini bilen, şükür ipini bırakmayan, senin merhametinin ve şefkatinin izini süren iyi kullarından eyle!

Varlıkta ve yoklukta bizi koru ve gözet, merhametini ve şefkatini bizden esirgeme! Sabrını üzerimize merhamete dönüştür! Rabbim, biz günahkâr, vefasız, arsız, pervasız ve düşüncesiz kullarına sabret, sınırsızca rahmet Allah'ım!

Bizi merhamet ve şefkat yağmurlarınla en baştan yeşert ruhumuzu,

Bizi sabrının başkentinin misafirleri eyle, huzura çağır sonsuz uykumuzu!

 

Sevgili, En Sevgili,

Ey merhametin kalbi,

Ey şefkatin ummanı olan Es-Sabûr,

Rabbim, dar-ı dünyada her dem hüzne düştüğümüz, derin acılara duçar olduğumuz dertlerden ve musibetlerden dolayı bize Yakup sabrı bahşet! Dünyada da ahrette de acı ve kederlerden bizi koru, şefkatinden ve merhametinden bizi mahrum etme, bizi dünyalarının dertlerine mağlup etme. Bizi kula kul etme, sabır kalelerimizi yıkma cümle mahlûkata karşı, bizi kötülerden ve zalimlerden etme! Musibetlere karşı dayanma gücü ver, sabır hanemizi muhkem kıl, senin sabrının izini süren kullarından eyle bizi, hanemizi ve sevdiklerimizi.  Kötü fiillerimizi, hata ve günahlarımızı tövbe yakarışlarımızla affet, sabret, rahmet!

Bizi ahrete ve ulu divana selametle çıkar Allah'ım.

Bizim sevaplarımızı ve iyiliklerimizi boşa çıkarma.

Bizi merhamet ve şefkat yağmurlarınla en baştan yeşert ruhumuzu,

Bizi sabrının başkentinin misafirleri eyle, huzura çağır sonsuz uykumuzu!

 

Hiç şüphesiz senin her şeye gücün yeter.

(amin)

Meryem Aybike Sinan- Haber7

meryemaybike@gmail.com

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL