Meryem Aybike Sinan
Meryem Aybike Sinan
HABER7 YAZARI

Kaç vekil kaça istifa eder?

GİRİŞ 03.02.2014 GÜNCELLEME 03.02.2014 YAZARLAR

Zaman gerçekten de haysiyet ve şeref zamanı! Bir liderin yüzü suyu hürmetine oy alan, insanların teveccüh ve muhabbetini kazanan bir partiye yalvar yakar vekil ol, sonra da gerçek anlamda kalbini bağladığın odaklar istedi diye istifa et ve git!

Vekilin biri daha istifa etmiş! Daha edecekler varmış! Etsinler bakalım…

Sözlerini Ahmet Selçuk İlkan'ın yazdığı, İbrahim Tatlıses'in söylediği bir şarkı vardı hani: “Ben ne insanlar gördüm” kabilinden bu ülkede biz ne insanlar, ne olaylar gördük, yaşadık!

Daha önce de bir takım odaklara teslim olmuş vicdanlar hiç olmadık bir zamanda topluca partilerinden istifa ederek II. Milliyetçi Cephe  Hükümetinin düşmesine sebep olmuşlardı! Türk Siyaset Tarihine “11'ler Hareketi” olarak geçen bu ve/killeri (Bak/an da olmuşlardı) bugün sadece bu hiyanetleriyle hatırlıyoruz!

Bu günlerde gerek ülkemiz üzerinde gerekse Ak Parti üzerinde ciddi bir satranç oyunu oynanıyor. Neredeyse dört bir yandan suni gündemlerle yaratılan bir gerginlik var. Herşey nedense birdenbire alevlendi!

Geçen gün bir mor sünbülün kokusuna dayanıp tefekkür ederken bu olup bitenler fotoğraf kareleri şeklinde tek tek gözümün önünden geçti ve bir anda ürperdim. Halbuki on seneden beri gerçekten de huzur ve güvenle insanlar kaygısız bir şekilde yaşıyor, büyük hedeflerin hayalini gerçeğe dönüştürüyorlardı.

Sonra Türkiye'nin bu güven ve istikrarlı büyüyüşü bir takım çevreleri bir araya getirdi ve geçen yaz başlarında düğmeye basıldı ve büyü bozuldu. Gezi eylemlerinin ardından paralel eylem başladı.

Dünden beri gündemde vekillerin istifası var bu kez.

Açıkçası hiç üzülmüyorum zira çürük elmalar dalından düşsün de  onlar da rahat etsin biz de edelim! Teşkilatlardaki bazı istifalara gelince… Hiç şaşırmıyorum zira geçen günkü yazımızda teşkilatların da acilen yenilenmesi gereğine işaret etmiştim. Bu paralel yapı her yere sirayet etmişken, devletin sinir noktalarına hakim olmuşken parti teşkilatını niye es geçsinler ki?

Bu olanlar hükümete karşı  baskın yıpratma hamleleri ve seçimleri sabote etme çalışmalarıdır. Hiç kimse şaşırmasın ve panik olmasın zira bu millet gerçekleri görüyor ve her şeyin farkıdadır! Oylar bir yere gitmiyor aksine inadına insanlar partilerine kenetleniyor.

Bu tür yıkıma meyyal, anarşi ve kaos çıkarmaya hevesli, kaçak dövüşen, ülkenin her türlü yükselişini durdurmaya yeminli fitne ve fücurlar tarihin her döneminde var olmuştur ve bundan böyle de olacaktır.

Türkiye tıpkı bir uçak gibi  havaalanındaki pistte havalanmaya hazırlanmış ve burnunu göğe yükseltmiş bir ülke pozisyonuna gelmişken aniden otomotik pilotu devreden çıkarıp manuel bir hamleyle uçağı tekrar piste çakmaya çalışan bu hava korsanı niyetli insanları artık bütün ülke tanıyor, biliyor!

Sözkonusu vatansa gerisi teferruattır!

Ülke olarak gerçekten de birlik ve beraberliğe daha fazla ihtiyaç duyduğumuz bu sıkıntılı günlerde,  milliyetçi ve muhafazakar çevrelere de büyük görev düşüyor. Bu ülkenin çimentosu olarak bildiğim ve her zaman  için güvendiğim bu çevrelerin,  gündemi doğru okuyup analiz edeceklerini, meselelere partizan duygularla değil, akılcı ve mantık çerçevesinde yaklaşacaklarını umut ediyorum.

Bizim tek bir ülkemiz var!

Bütün Türk Dünyasının kalbi  ve beyni Türkiyedir, bütün islam dünyasının sancaktarı yine Türkiyedir! Bu ülke üç beş kişinin siyasi ve dünyevi hırs- larına kurban edilmeyecek kadar değerlidir. Böyle t/uzaktan kumandayla ülkeyi karıştırmaya yeltenenlere bu akl-ı ve kalb-i selim halk en iyi cevabı  seçim sandıklarında verecektir, vermelidir!

Bu ülkenin selameti için omuz omuza, el ele, yürek yüreğe güçlü bir Türkiye herkesin yararınadır. İç karışıklığa duçar olmuş çevre ülkeler bize gerçeği haykırıyor ve bize bir  ders veriyor aslında. Hem de kanla, gözyaşıyla, kurşunla, barutla….

Varsın vekiller istifa etsin! Kaç vekil kaça istifa edebilir ki? Ak Partilinin oyunu çalan bu adamlar kimin vekili olurlar dersiniz?

Dünyada her şey geçici. Her türlü mevki ve makam, şan, şöhret kısa bir anlığına insanı mesut ve bahtiyar kılabilir ancak esas olan toplum üzerinde bıraktığınız intiba ve heybenize doldurduğunuz günah ve sevaplarınızın yekunü, yarınlarınız, ülkenizin bekası ve aldığınız huzurdur!

Ömer Hayyam ne güzel özetlemiş:

Bir geldi mi ağır ölüm uykusu

Biter bu dünyanın dedikodusu!

Meryem Aybike Sinan-Haber7

meryemaybike@gmail.com

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL