Meryem Aybike Sinan
Meryem Aybike Sinan
HABER7 YAZARI

Malatya seçimde destan yazmıştır!

GİRİŞ 03.04.2014 GÜNCELLEME 03.04.2014 YAZARLAR

Seçim akşamı sonuçları aldıkça doğduğum şehrin insanlarıyla bir kez daha iftihar ettim. Şehirlerin kendilerine mahsus bir duruşları vardır. Tarihi geçmişine baktığımızda çalkantılı bir siyasi atmosferi olan Malatya'nın her zaman için diğer şehirlerden ayrılan bir yönü ve farkındalığı olmuştur.

Ak Parti Malatya'da yüzde 62.68 gibi Rize ve Konya'dan sonra en yüksek oyu almıştır. Rize Başbakanımızın memleketi, Konya ise Rahmetli Erbakan'dan beri hep muhafazakâr partilerin oy deposu olmuştur.

Malatya'nın geçmişine baktığımızda ise çok farklı bir siyasi geçmiş görürüz. Bir zamanlar İsmet İnönü faktörü sebebiyle CHP'nin kalesi gibi görülen ve ayrı bir anlam atfedilen şehir rahmetli Turgut Özal ile birlikte hızla muhafazakâr duruşu olan siyasi bir dönüşüm geçirmiştir. Refah Partisinin ağır topları Oğuzhan Asiltürk ve Recai Kutan gibi isimleri de yetiştiren Malatya'da milliyetçi-muhafazakâr bir çizgi üzerinde gidiş gelişler yapan bir seçmen tabanı oluşmuştur.

Mesela Malatya Belediye Başkanlığını 90'lı yıllardan beri Anavatan, Refah, MHP ve Ak Parti olmak üzere dört farklı siyasi çizgiye sahip partiler kazanmıştır. Malatya bu yönüyle ilginç bir ildir.

Seçimden birkaç ay önce gittiğim Malatya'da henüz "Büyükşehir" olma heyecanı yaşanıyordu. Mevcut Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın icraatlarını gördüğümde, gelecekle ilgili projelerini duyduğumda kendisine bir dönem daha çalışma şansı verilmesi gerektiğini yine bu sütunlardan duyurmuştum.

Başbakanımızın pek az siyasiye nasip olan yüksek bir feraseti ve öngörüsü vardır ve bunu bir kez daha görmüş olduk. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır halka yakınlığıyla, dürüstlüğüyle, çalışkanlığıyla ve orijinal projeleriyle seçimlerde Rize ve Konya'dan sonra en yüksek oyu alan Büyükşehir Belediye Başkanlarından üçüncüsü oldu. Bu gerçekten de alkışlanası bir başarıdır.

Seçimlerden tam dört gün önce kendisini aradığımda bir mitingden dönüyordu ve sesi başbakanımızın sesi gibi kısılmıştı. Durumlar nasıl diye sorduğumda verdiği cevap gerçekten de çok çok ilginçti:

-Muhtemelen yüzde 60-65 civarında oy alacağız!

Her zaman söylüyorum. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır  "DERVİŞ" meşrepli bir insandır. Siyaseti erdem, ahlak, tevazu ve hoşgörüyle yapan nadir insanlardan biridir Başkan Çakır. Bu kadar dosdoğru tespiti de ancak yüksek ferasetli bir insan yapabilir diye düşünüyorum.

Ne diyelim Allah bu güzel insanın yolunu açık etsin ve mahcup etmesin.

Malatya Milletvekili Öznur Çalık seçimin yıldızı!

Öznur Çalık Malatya'da bu seçimin baş aktörlerinden biriydi.

Başkan Çakır ile birlikte müthiş bir performans gösterip Malatya'nın her karış toprağını gezip, halkın arasına karışıp, gecelerini gündüzlerine kattılar ki bunu yakinen biliyorum.  

Öznur Hanım sıra dışı bir siyasetçi. Öyle vekil seçildikten sonra arazi olan kadın vekillerden değil bir kere. Seçim bölgesine sık sık giden, seçmeniyle yakından ilgilenen, onların sevincine de, derdine de ortak olan, yardımlarına koşan;  hem yüreği güzel, hem kendi güzel, hem de çalışkan ve sevgi dolu bir vekilimiz.

Başkan Çakır'ı seçim çalışmalarında hiç yalnız bırakmayan, şehri ve partisi için yüksek performans gösteren Öznur Hanımı kutlamak için aradığımda O da tıpkı Başkan Çakır gibi konuşuyor:

-Bu oylar ve bu başarı Sayın Başbakanımızındır!

Elbette öyle. Öznur Hanım'a yürekten katılıyorum.

Ancak kendilerinin de çabaları Malatya'yı seçimde yüzde 62.68 gibi oldukça yüksek bir oy alan 3. Şehir yapmıştır. Bu nedenle kendilerini burada hususan kutluyorum.

Hatta buradan şunu da ilave etmeyi gerekli görüyorum. Eski bir AK Partili vekil ( eski belediye başkanlarından ki kendisi yüzde 10 gibi bir oy aldı. Bu oyların muhtemelen yarısından fazlası Ak Parti oylarıydı.) seçimlere bir başka partiden girmemiş olsaydı Ak Parti iddia ediyorum ki Malatya'da yüzde 70 oy alacaktı.

Hasılı kelam…

"Seçim böyle kazanılır!" dedikleri ve dedirttikleri için;

Seçim süreci ve öncesinde yoğun gayret gösteren, gece gündüz partilerine hizmet için çalışan ve muhteşem bir seçim zaferi kazanan başta Ak Parti Malatya İl başkanı Bülent Tüfenkçi'nin nezdinde bütün Malatya Ak Parti il, ilçe, belde, mahalle teşkilatlarına, kadın kollarına, gençlik kollarına, vekillerimize Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'a ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık'a bir Malatyalı olarak bütün AK Partili Malatyalılar adına sonsuz teşekkürlerimi sunuyor ve kutluyorum.

Meryem Aybike Sinan-Haber7

meryemaybike@gmail.com

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL