Meryem Aybike Sinan
Meryem Aybike Sinan
HABER7 YAZARI

Bedevi misiniz?

GİRİŞ 10.11.2014 GÜNCELLEME 10.11.2014 YAZARLAR

Köksüz ağaçlardan daha fenası köksüz insanlarmış meğer. Seçim meydanlarında yenildikçe, milletin teveccühüne mazhar olamadıkça, ciddiye alınmadıkça azgınlaşıp sağa sola saldıran, geçmişiyle sorunları olan insan modelinden bahsediyorum.

Gündem AK SARAY!

Hakikaten saçmalamaktan bıkmadılar bu enteresan insanlar. Bir imparatorluk bakiyesi olan bu ülkenin cumhurbaşkanına kendilerince hiçbir şeyi layık görmüyorlar! Çankaya Köşkünü görenler bilirler ki artık o bina devrini tamamlamış, yeni şartlara uyum sağlayamayan, birçok anlamda yetersiz kalan bir yapıdır.

Bu ülkenin başkomutanı ve makamı bu ülkenin şerefi ve haysiyetidir.

O binanın şaşaası bu insanları neden böyle hırçınlaştırmıştır anlamak mümkün değildir. Düşündüm de bakın aklıma ne geldi! Kültür ve medeniyet fukarası bu insanlar demek ki Osmanlı zamanında yaşasalardı muhtemelen şu tartışmalar yaşanacaktı:

-Yahu çok camii var, Selimiye, Süleymaniye, Sultanahmet ve Fatih camiine ne gerek var!

-Ey Padişahlar, YILDIZ, ÇIRAĞAN, DOLMABAHÇE saraylarına ne gerek var, paraları niye israf ediyorsunuz, daha mütevazı köşkler neyinize yetmiyor?

-Ey Sinan, Koca Sinan, sen bu paraları niye sağa sola savuruyor, israf ediyorsun ey müsrif mimarbaşı!

-Ey Mihrimah, Ey Hürrem, Ey Valide Sultan durmadan köşkler, hanlar, hamamlar, camiler yaptırıp duruyorsunuz, bu paralar babanızın malı mı, niye israf ediyorsunuz ey Hatunlar?

 Bugün ne kadar övündüğümüz eser varsa bu pek vatanseverler(!) tarafından bu kadar para yatırılır mı diye kesin eleştiri alacaktı.

Üzücü ve kahredici olan, ülkenin ne kadarı düşmanı varsa, bugünlerde bu Ak sarayı diline dolamış olmaları ve fikir birliği içinde sürekli aynı şeyleri söylüyor olmaları. Bizim yerli Amerikalılar elin adamlarına yer yön gösterip, hainlikte sınır tanımıyorlar ne yazık ki!

Elin Amerikalısına mı kalmış böyle bir tartışma, elin yedi kat yabancısına ne benim sarayımdan köşkümden? Ülkemin Cumhurbaşkanını üç beş kuruş için dünyaya şikâyet etmek, buna fırsat vermek aşağılık bir haslettir, adiliktir hiç kimse kusura bakmasın.

Tam on iki senedir bu ülkenin Başbakanı Ankara’nın göbeğinde bir apartman dairesinde, kiracı olarak otururken gıkını çıkarmayanlara artık şaşırmıyorum. Bendeniz o zamanlar bu durumu yadırgıyordum zira bu ülkenin Başbakanı daha iyi korunmalı, daha iyi şartlarda ikamet etmelidir diye düşünüyordum.

Cumhurbaşkanımızın yeni uçağını da tartışmaya açtılar. Ülkeyi temsil eden makamın her anlamda en iyi şekilde temsili ancak bizim gururumuz olur, biz fukara bir ülke miyiz? Ya da yeni bir devlet miyiz? Bir devlet maddi ve manevi anlamda birbirine paralel büyür. Lakin bunlar anlayamazlar…

Böyle bir tartışma utanç vericidir bir kere!

Ülkemizin onurunu resmen tartışmaya açmak, elin eline malzeme verip dünyaya şikâyet etmek nasıl bir vatanseverliktir acaba, bu psikolojiyi ben kesinlikle anlamıyorum.

Bu zihniyet kesinlikle hasta ve sorunlu bir zihniyettir…

Bu zihniyet geçmişle bağı kesintili bir zihniyettir. Vicdanını yabana satmış, ülkenin haysiyet ve şerefini hiçe sayan, göbeğini başkaları kesmiş, suyunu başka çeşmelerden dolduran, bu tartışmalı tiplerden gerçekten de usandık.

Bunların gözünü hırs, kin ve nefret bürümüş, gerçekleri görmekten o kadar acizler ki durmadan aynı sofraya, aynı şeyleri temcit pilavı gibi koyup koyup kaldırıyorlar!

Yeni Türkiye denir burun kıvırırlar, yeni hastane, yeni yol, yeni okul, yeni hava limanları, yeni araçlar, yeni teknolojiler hâsılı kelam hiçbir yenilik bunları tatmin etmez! Her şeyi gereksiz görürler. Paraları niye harcadınız diye takılırlar!

Bu takıntılı tiplerin bu hallerini gördükçe kendilerine:

-Ulan siz bedevi misiniz? Diye bağırmak istiyorum…

Meryem Aybike Sinan- Haber7

meryemaybike@gmail.com

Twitter: @aybikesinan

YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • Kalemşör 9 yıl önce Şikayet Et
    Hocam anlamlandıramadığım şu oldu, biz nasıl gelişmiş ve büyük ülkeyiz? Gelişmiş ülkelerde 301 kişi maden kazasında ölür mü bizdeki gibi? Gelişmiş ülkelerde yolsuzluk iddiaları böyle kapatılır mı? Gelişmiş ülkelerde bizde olup da onlarda olmayan onlarca sayısız durum var aslında. Yalnız sizin bu bakış acınızla diyebiliriz ki bunlar fazla gelişmişliğin göstergesi. Bu arada Osmanlı ve ecdadımızdan örnek verirken mevcut hükümüt ile bağ kurmanızı da anlamlandıramadım. Çünkü öyle bir medeniyet ki döneminin insan hakları konusunda Batı toplumlarına örnek olduğunu görüyoruz. Mevcut hükümetimiz döneminde sadece hükümet emirleriyle işten atılan gazetecileri ele alsak demokrasi konusunda da pek gelişme gösteremediğimiz aşikardır. Son olarak nacizane bir dost tavsiyesi, koltuk kapma yarışına girip inanmadığınız şeyleri yazmak edebi kişiliğinize olumsuz yansıdığını görüyorum. Siyasi yazılardan vazgeçmeniz temennilerimle...
    Cevapla
  • bülent 9 yıl önce Şikayet Et
    sanki osmanlıyız.osmanlıda yanlış yapmış şimdiki gibi devlet can çekişirken dolmabahçeyi yapmışlar bırakın ya yanlış yanlıştır insanlara tapmayın bu ülkeyi tanıyoruz siz yazar takımı nereden tanıyacaksınız
    Cevapla
  • gül 9 yıl önce Şikayet Et
    siz bu köşe yazınız için sanırım gazeteden artı savunduğunuz kişilerden iyi para alıyorsunuz bu çokbelli oluyor.para karşılığında yazılmış bir yazı.anlamsız. duygudan uzak..sadece para için yazılmış....
    Cevapla
  • No name 9 yıl önce Şikayet Et
    Sen avukat mısın ? Sanane insanlar her şeyi eleştirebilir. tahammülsüz !
    Cevapla
  • ayhan 9 yıl önce Şikayet Et
    katılıyorum
    Cevapla