Meryem Aybike Sinan
Meryem Aybike Sinan
HABER7 YAZARI

Ak Parti’nin işi çok zor!

GİRİŞ 26.01.2015 GÜNCELLEME 27.01.2015 YAZARLAR

Ak Parti içinde çok ciddi bir aday adayı yarışı olacak. İl bazında çalışmalar başladı bile. Aday adaylarını heyecanlı bir üç ay bekliyor. Ak Parti için de, aday adayları için de bu önümüzdeki süreç çok zorlu geçecek. Neden mi?

Bir kere partinin “Ak Saçlı” dediğimiz önemli isimleri, üç dönem kuralına takılıp seçime giremeyecekler. Diğer mevcut vekiller içinde ciddi bir “ayıklama ve tasviye” kuvvetle muhtemel yapılacağa benziyor. Peki, aday adaylarında ne gibi kriterler aranacak ve ağırlıklı olarak hangi hususlar üzerinde durulacak?

Birçok siyasetçi dostumuzla bu hususları konuşsak da aslında hiç kimse net olarak yorum yapamıyor zira diğer üç dönemden daha farklı bir süreç olacak diyorlar. Bir kere parti şimdi öz güven noktasında hiç olmadığı kadar zirvede. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yol gösteren, istikamet bulma noktasında ciddi tecrübeleri var ki aday adayları içinde şu kriterler hususan aranacaktır kanaatindeyim:

Milli görüş çizgisinde gelen ve bu duyarlılığı içselleştirmiş..

İyi eğitim almış, genç ve dinamik, muhteşem bir maziyi daha muhteşem bir geleceğe taşıyacak inanca sahip…

Kararlı, inançlı, güvenilir, geçmişinde şaibe olmayan…

Partinin genel eğilimlerini iyi bilen ve okuma becerisine haiz…

Temsil edeceği şehir halkı tarafından yüksek bir teveccühe sahip…

Makam sahibi olmak için değil, hizmet ve dava için yola çıkmış…

Cesaret, liyakat, temsil noktasında mesleğinin en iyisi…

Siyasette müktesebatıyla fark yaratabilecek…

Erdem ve fazileti kendine düstur edinmiş, gerçek bir dava adamı olabilecek, başarıları sabit…

Kimselerin vekil olma şansı diğerlerinden fazla olacaktır diye düşünmekteyim.

Yukarıda üzerinde durduğumuz hususlar gözetildiği takdirde öyle zannediyoruz ki Türkiye’yi hiç kimse durduramaz. Zira Partinin iç güvenliği, güvenirliliği, parti içindeki sadakat, bağlılık, samimiyet çok önemlidir zira 17 Aralık sürecinde gördük ki partiye hiç ummadığımız kadar çok samimiyetsiz ve güvensiz riyakâr adam sızmış!

Nitekim geçen günkü oylamada verilen fireler de bunun bir ispatı değil midir?

Ak Parti bu güne kadar her anlamda fark yaratmış bir parti olarak siyaset tarihindeki seçkin yerini aldı. Bu seçimlerde aday belirleme noktasında alışılmışın dışında bir aday belirleme politikası geliştirmesini açıkçası bekliyoruz ve talep ediyoruz.

Geçen dönemlerden bir takım kişilerin “kontenjan” kadrosundan meclise girip, hiçbir varlık gösteremeden çekip gittikleri gibi partiye ciddi zararlar verdiklerini unutmamak gerekir! Hangi kontenjanlar mı?

Mesela;

Baba kontenjanı

Soyadı kontenjanı,

Koca, karı  kontenjanı,

Cemaat kontenjanı,

Holding kontenjanı,

Kadın kontenjanı,

Sülale kontenjanı gibi…

Bu saydığımız kontenjanların önüne vekil isimleri de yazabilirdik lakin nezaketen es geçiyoruz. Bu önümüzdeki seçimlerde daha çok bürokrat ve memurlardan, ilim adamlarından, münevverlerden, yazarlardan, sanat erbabından adaylar çıkmasını diliyoruz. Ülke artık öyle bir noktaya gelmiş ki her noktada daha ilerisini istiyoruz!

Vekil adaylarımız, Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın rahle-i tedrisinden geçmiş kimseler olmalıdır.  Vekillik bir hizmet ve hikmet makamıdır, hava cıva makamı değildir! Bir vekil temsil ettiği ilin sorunlarına bigâne, kendi makam ve mansıbının peşine düşmüşse hiç kimseye hayır gelmez ve getirmez!

Bakalım bizleri nasıl bir süreç bekliyor. Lakin dedik ya;

Gerçekten de Ak Partinin işi çok zor!

Meryem Aybike Sinan-Haber7

meryemaybike@gmail.com

Twetter: @aybikesinan

YORUMLAR 5
  • Aslan 9 yıl önce Şikayet Et
    Ak partide milletvekili seçimine biraz daha dikkat etmeli bence. Özellikle doğu illerindeki vatandaşlar torpillerden şikayetçi. Dinamik ve akıllı kadrolara ihtiyaç var......
    Cevapla
  • Musa 9 yıl önce Şikayet Et
    Öncelikle gereksiz yere akladıkları 4 eski bakandan kurtulmak hayırlı olacak.En önemli iş.Bu yapıdaki kişileri de aday olarak partinin kapısından bile içeri sokmamaları gerekir. Bize Allah için hizmet aşkıyla iş yapacak adam lazım.İhale peşinde koşacak adam değil.Varsa öyle babayiğitler başımızın gözümünüzün üstünde yeri var.
    Cevapla
  • Hakikat şu ki 9 yıl önce Şikayet Et
    Yazarın görüşlerine aynen katılıyorum. Hele şu kadın kontenjanı ne yahu? kadının hiç bir özelliği yok, meclise girmiş vekil olmuş. neymiş efendim kadınmış! E ne olmuş kadınsa otursun evinde yemek yapsın arkadaş, çocuk doğursun. Lakin müktesebatı olan hanımefendiler elbette vekil olsunlar. hasılı kelam emanet ehline, emanet ehline diyenlerdeniz!
    Cevapla