Meryem Aybike Sinan
Meryem Aybike Sinan
HABER7 YAZARI

Vekillik mi, müsteşarlık mı?

GİRİŞ 09.02.2015 GÜNCELLEME 10.02.2015 YAZARLAR

Hakan Fidan, işte tam da böyle bir isim. Hangi yönetim kademesinde olursa olsun değeri ve önemi tartışma götürmeyecek nev-i şahsına mahsus bir isim. Her şeyden önce güvenilirdir, emindir, zor günlerin adamıdır.

Vekil olsun mu, olmasın mı derken Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığından istifa etti. Doğru mu yaptı, yanlış mı yaptı zaman gösterecek ama böyle güvenilir bir ismin siyasetin içinde olması ve yine kritik görevleri üstlenmesi elzemdir.

Peki, bu bağlamda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dünkü açıklamasını hangi çerçevede okumak gerekir? Cumhurbaşkanımız, Hakan Fidan’a öyle çok güveniyor, başarısını takdir edip onaylıyor ki Türkiye’nin jeopolitik, siyasi konumu gereği görevinde kalmasının daha doğru olacağını düşünüyor olabilir.

Ancak öte yandan Başbakan Ahmet Davutoğlu da Hakan Fidan hakkında Cumhurbaşkanının istikametinde düşünüyor elbette. Lakin Başbakan da gelecekte kuracağı kabinede, güvenilir, başarılı ve kararlı bir siyasetçiyi yanında görmek istiyor. Onunla yürüyüp önemli işler yapmak istiyor.

İstifa eder etmez Başbakanın yanında seçimlere kadar danışman olarak görevlendirilmesi, özellikle bendenizi çok çok mutlu etmiştir zira geçtiğimiz günlerde sosyal medya üzerinde birkaç arkadaşa Ak Partinin aday seçiminde çok hassas olacağını, bu kez işinin daha zor olduğunu ve hatta Mit’ten yardım alması gerektiğini söylemiştim.  Zira Takkiyeci birçok güruh hala parti içinde cirit atıyor ve bunun önümüzdeki seçimlerde kesinlikle partiden kazınıp atılması gerektiğini düşünüyorum.  

Hâsılı kelam burada üzerinde tartışılacak menfi bir durum yok.

Hakan Fidan, nev-i şahsına özgü değerinden dolayı nerede olmasına karar verilemeyen, paylaşılamayan, bir konuma yükseliyor. Bu durum Türkiye için bir kazançtır. Siyaset için de!

Benim için kesinlikle vekil olması gereken bir bürokrat: Yusuf Tekin!

Hakan Fidan isminin yanında özellikle söylenmesi gereken isimlerden birisi de kuşkusuz MEB Müsteşarı Yusuf Tekin.  Ve mutlaka vekil olması gereken, olmazsa olmaz denebilecek isimlerden birisidir. Neden mi? Uzun upuzun yıllardır hiç kimselerin cesaret edemediği birçok radikal kararı cesaretle uygulayan bürokrattır her şeyden önce.

Zor zamanlarda MEB’de müsteşar olmak herkesin harcı değildir. Son bir buçuk yılda, kurumu hantal yapısından çıkarıp daha dinamik bir yapıya kavuşturmuş, meselelerin üzerine kararlılıkla gitmiş, önemli bir isimdir Yusuf Tekin.

Türkiye’nin kuşkusuz en büyük kurumudur MEB. Yaklaşık 20 milyon insanın müsteşarlığını yapan bu isim, kurumla ilgili her türlü bilgi ve donanıma sahipken vekil olması ve akabinde MEB Bakanlığına getirilmesi en büyük temennimizdir diyelim.

Ve Uğur Işılak!

MİT, MEB derken Sanatı da es geçemeyiz.

Son yıllarda birkaç sanatçı ismi sayınız deseler hiç kuşkusuz Uğur Işılak ismi ilk sayacağımız isim olur. Piyasadaki yığınla sanatçıya inat, milletinin yanında olan, mana ve irfan iklimini şarkılarıyla yoğuran gerçek bir Alp-Eren sanatçı olarak gördük onu.

Kendisini üniversite yıllarından beri bilir tanırım. Henüz kimseciklerin tanımadığı zamanlarda bile “Medrese-i Yusufiye” kabilince ezgiler söyleyen, hak bellediği yoldan şaşmayan “nizam-ı âlem” düsturunu dilinden düşürmeyen hakikatli bir ozan oldu hep Uğur Işılak!

Evet, Uğur Işılak da bu dönemde kesinlikle vekil olması gereken isimlerden birisi… Neden Kültür bakanı olmasın ki! Herkesten de iyi yapar bu görevi.

Ve Polat Alemdar!

Kurtlar Vadisi’nin Polat’ı Necati Şaşmaz da benim favorilerim arasında. Hükümetin son bir yıldır uğraştığı ne kadar zorlu mücadele varsa halka dizisi yoluyla görsel olarak, dramlaştırarak anlattı. Gâh paralel örgütü anlattı, gâh Işıd’ ı anlattı, gâh İsrail’in vahşi terörünü senaryolaştırdı.

Hükümetten yana olan tavrı sebebiyle maddi manevi zararlara da uğradı belki. Geçen günkü bölümünde hain işbirlikçiler yabancı baronlarla Türkiye üzerine hesaplar yaparken “Bahar aylarında Türkiye’yi ciddi terör eylemleri bekliyor” diyorlardı. Ve Polat Alemdar “Kurtlar Vadisi” dizisiyle hiçbir iş yapmayan sıradan vekillerden çok önemli işler yaptı bana göre.

Önemli olan neymiş?

Mesleğiniz ne olursa olsun, elinizden gelenin en iyisini icra etmekmiş!

Vesselam!

Meryem Aybike Sinan-Haber7

meryemaybike@gmail.com

Twetter @aybikesinan

YORUMLAR 3
  • kerim genc 9 yıl önce Şikayet Et
    Polat Alemdar degılde ben Serdar Tuncer den yanayım. hıtabı guzel Ugur Isılak gıbı adam gıbı adam.
    Cevapla
  • ali 9 yıl önce Şikayet Et
    Hangi partiden fidan hdpmi akpmi
    Cevapla
  • ayhan birol 9 yıl önce Şikayet Et
    katılıyorum
    Cevapla