Meryem Aybike Sinan
Meryem Aybike Sinan
HABER7 YAZARI

Ak Parti ve kronik muhalefet!

GİRİŞ 18.05.2015 GÜNCELLEME 19.05.2015 YAZARLAR

Bir parti düşününüz ki bütün dış güçler, iç güçler; muhalefeti ki içinde hukuk, medya, STK’lar gibi bir çok unsur bir araya gelmiş hep beraber ağız birliği içinde eteklerinde her ne varsa yalan yanlış döküp saydırıyorlar.

Tarihte eşi benzeri görülmemiş bir birliktelik gösterdikleri halde Ak Partiyi alt edememenin verdiği gerginlik ve öfkeyle seçime giriyorlar. Herkesin ortak derdi AK Parti.

Diyanete dil uzatan, arkasında terör örgütü olduğu açık olan sözde lider, ortalıkta kahraman edasıyla dolaşırken ulusalcılardan gık çıkmıyor! Şu bizim Milliyetçiler de suskun. İşin en vahimi bizim milli görüşçüler de sus pus!

En güvenmemiz gereken kurum olan yargı iyice şirazeden çıktı. Bir takım odaklara bel bağlamış olan kimi hakim ve savcılar devlete baş kaldırırcasına keyfi kararlar alıp, ülkeyi, ülke insanını zor durumda bırakmak için ellerinden geleni yapıyorlar, adeta son kozlarını oynuyorlar.

Halbuki bu millet AK Partiyi gerçekten de kendisinden bildiği için gönül verdi. Bu milyonların ne menfaati olabilir ki bir partiden? Ancak muhalefet koalisyonu bunu asla anlayamaz. Ulusalcı geçinip sonra da HDP’ ye oy vereceğini söyleyen zihniyetin, düne kadar “ çözüm sürecini” gereksiz görenlerin bugün HDP sempatizanı kesilmiş olması hakikaten trajik bir durumdur.

Ak Parti, bu muhalefet koalisyonunda kronik bir rahatsızlık haline gelmiştir!

Ne yazık ki tedavisi ve çözümü yok hükmünde olan bir hastalık olduğu için hiçbir tavsiyede bulunamıyorum. Nitekim seçimlere bel bağlasalar da bu seçimin de onların derdine deva olmayacağı kesindir!

İşte bu nedenlerden dolayı AK Parti ve diğerleri arasında geçen bir seçim arifesi geçiriyor ülke. Bu muhalefet ve şer güçlerinin son taarruzu olacak gibi görünüyor.

Koalisyon devlet içinde de bir araya gelip kenetlenmiş durumda.

Sevgili Cumhurbaşkanımızın onca işareti ve buyruğu ortada iken hala devletin makam ve mevkilerini işgal eden bir takım kifayetsiz ve liyakatsiz kimselerin umarsız tavırları can sıksa da bu kişilerin seçim sonrası ifşa edilmesi  zaruridir!

Devlet kurumlarında uyuyakalmış veya uyuya bırakılmış bir takım hücreler bu seçim arifesinde son rüyalarını görseler de seçim sonrası umut ediyoruz ki bütün foyaları ortaya saçılacaktır.

Ülkede Ak Partiye karşı büyük bir koalisyon canhıraş uğraş veriyor!

Nedense bu aralar mahkemeler bile yoğun mesai yapmaya başladı!

Öyle ki yıllardır kasıtlı olarak unutulan bir çok önemli dava pat diye bitiriliverdi her nedense. İnsanlar zor durumda bırakılarak güya partiye zarar verilecek!

Devlet kurumlarında yuvalanıp uyuya bırakılmış bu hücreler topyekûn bir halde bu ortak koalisyona hizmet vermeye başladı. Geçtiğimiz günlerde şahit olduğumuz bir mesele vardı ki bunun asıl ifşasını seçim sonrasına bıraksak da en azından meselenin vahametini belirtmekte fayda görüyorum.   

Bir bakanlık düşününüz ki müsteşarının verdiği talimatı alt kademedeki daire başkanı ve şefler kasıtlı olarak yanlış yorumlayıp, es geçiliyor ve iktidar yanlısı olduğunu tahmin ettikleri kimse göz göre göre mağdur ediliyor ve bir nevi bilinmez bir takım güçlerin ısrarlı talimatları bir şekilde yerine getiriliyor!

Bir bakanlıkta en tepedeki erk olan müsteşar, normal koşullarda o bakanlığın en yetkili makamıdır! Lakin şahit olduğumuz meselede bunun böyle olmadığını görmüş olmanın acı yanılgısı içindeyim.

Bu adı geçen bakanlığın hangi bakanlık olduğunu seçimlerden sonra ifşa edeceğim. Adı geçen daire başkanı ve şefleri de… Bu daire başkanlarının hangi odaklara hizmet verdiğini ve arkalarında kimlerin olduğunu da…

Koalisyon güçleri bilsinler ki bu millet her şeyin farkında!

Seçimlerin tarihi değişir ama sonuç değişmez!

Bizden söylenmesi.

Meryem Aybike Sinan-Haber7

meryemaybike@gmail.com

twitter: @aybikesinan

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL