Meryem Aybike Sinan
Meryem Aybike Sinan
HABER7 YAZARI

Seçime giden kaybetMEZ!

GİRİŞ 20.07.2015 GÜNCELLEME 21.07.2015 YAZARLAR

Gündemde AKP-CHP koalisyonu var. Siyasiler durmadan “Halk bize koalisyon görevi verdi” teranesiyle adeta göz boyuyorlar. Niyet okumaya başlayan siyasiler bizce okudukları bu niyeti de yanlış okuyorlar!

Halk, hiçbir partiye koalisyon görevi vermedi.

Halk gitti ve oy kullandı, hepsi bu.

Burada koalisyon seçeneği ortaya çıkmışsa bu, halkın bu seçeneği istediğinden değil, “oyun kurucuların”  AK Parti iktidarını devirmek için canhıraş yaptığı sosyal mühendislik çalışmasındaki başarısının sonucu olarak gerçekleşmiştir.

Bu koalisyon seçeneğini en çok kim istiyorsa o cenahın arzusu ve başarısıdır. Birtakım derin güçlerin, para babalarının, dev medya kuruluşlarının, azınlıkların isteğidir bu koalisyon seçeneği. CHP adeta seçim öncesi söylemlerini rafa kaldırmak üzere… Öylesine aç, öylesine susuz iktidar olmaya.

Ya Ak Parti?

Özellikle üç dönem kuralına takılacak vekillerin, torpille veya şans eseri vekillik şansını yakalamış kimselerin ısrarla bu koalisyonu istediğini biliyoruz. Yani menfaatler, vaatlere galebe çalıyor gibi bir hava solumaktayız.

Halk arasında yaptığımız gözlemlerimize dayanarak söylüyoruz, vekil seçimi bir kez daha gözden geçirilmelidir. İllerdeki bakanların, ya da parti kurmaylarının görüş ve düşüncelerinden çok tabanın isteği göz önüne alınmalıdır.

Vekil adayı seçiminde en fazla eleştirileri AK Parti almıştır ne yazık ki!

Diyelim ki taban gözden çıkarıldı, tavan dikkate alındı. Ne olacak?

CHP, seçim öncesinde meydanlarda bas bas bağırdığı “arsızlar, hırsızlar” gibi söylemlerini ne yapacak? Her gün sosyal medyayı yıkan çapulcular, gezi zekâlılar, illegal tayfalar ne konuşacaklar?  Yol arkadaşları için geçmişte söyledikleri onca hakaret ve eylemleri için özür dileyecekler mi mesela?

Diyeli ki MEB’i, CHP aldı. Başı kapalı liseli kızlar, öğretmenler derse girebilecekler mi? Devasa MEB merkez ve taşra teşkilatında görevli bürokratlara ne olacak? Diyelim ki İçişleri Bakanlığı verildi. Valiler kararnamesini kim düzenleyecek?

Ya da Ak Partili Belediye CHP’li birisi tarafından şikâyet edilirse denetmen hangi partiden olacak?

Mesela?

Ya Adalet Bakanlığı? Aman Allahım, bir Seyfi Oktay daha çıkıp “ne yani kendi adamlarımız dururken Ak Partili hâkimleri mi tayin edeceğiz” derse ne olacak? Ya da ne bileyim paralel sevdası hâsıl olursa?

TRT ne olacak? Kimi daha fazla haberleştirecek? Hele de seçim arifesinde… TRT en fazla karışık olan bir kurumdur ve koalisyon en çok bu kurumu vuracaktır.

Bir de…

Bu CHP, Cumhurbaşkanı Külliyesini “kaçak” olarak görmekte ve saraya çıkmama eğilimi taşımaktadır. “Yapma Şakir!”  denilecek midir? Cumhurbaşkanına gereken saygıyı, hassasiyeti gösterme noktasında AK Partinin kırmızı çizgisi olacak mıdır?

Nitekim Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın tek başına her iki partiden de yüksek oy almış bir Cumhurbaşkanı olduğu gerçeğini bir madde olarak bu koalisyon anlaşması içine koyabilecekler midir?

Bu muhabbeti daha da uzatmak mümkün ama uzatmayacağım.

Zira bu koalisyon muhabbeti de uzatılmayacak biliyorum.

Çünkü olmaz, olamaz, olmamalıdır. Erken seçim kaçınılmaz. Lakin seçime giden parti de kaybetMEZ! Halk bu kez daha dikkatli oy kullanacaktır. Tehlike görülmüştür!

Koalisyon imkânsız değil ama çok zor diyoruz…

Hani hikâye ne diyordu:

Sen de evlat, ben de kuyruk acısı varken…

Meryem Aybike Sinan- Haber7

meryemaybike@gmail.com

Twitter: @aybikesinan

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL