Meryem Aybike Sinan
Meryem Aybike Sinan
HABER7 YAZARI

Neden hala oyunda oynaştayız?

GİRİŞ 23.07.2015 GÜNCELLEME 24.07.2015 YAZARLAR

Her şey birden bire oldu.

7 Haziran bize kötü bir şaka yaptı. Koalisyonlar devrine yeniden merhaba dedik, kaosun siyah perdesi yeniden aralandı! Ve terör yeniden hortladı, hainler yeniden işbirliği içine girdiler.

Bu günlerin geleceğini birkaç yıl öncesinden kestirip itiraz eden birisi olarak şimdi çok korkuyorum zira daha kötü günlerin bizleri beklemekte olduğunu söylemek durumundayım. (Kendimi kötü bir falcıya benzetmeye başladım). Bizler sevgimizi de, eleştirilerimizi de net olarak söyleme taraftarıyız.

Bunlar bizim iyi günlerimiz!

Neden mi?

Çünkü çözüm süreci masalıyla PKK ve uzantılarına mesafeli olan ne kadar illegal örgütler varsa, ortaya konan ılımlı politikalar nedeniyle palazlandılar, meşrulaştılar, öz güven kazandılar ve güçlerini birleştirdiler.

Çözümden evvel, bir televizyon kuruluşunda PKK ve uzantılarının lehine söz etmek ne mümkündü! Oysa çözüm ile birlikte bu ne olduğunu iyi bildiğimiz yoz medya grupları, PKK lehine bırakınız söz etmeyi, övgüler düzmeye başladılar, teröristlerin sırtını sıvazlamaya başladılar.

Gerçi bunlara bizim muhafazakâr takılan bazı yazar ve çizerleri de eklemek lazım! Bizimkiler Kürtlere övgü düzmekten başını kaldırıp PKK’nın ne denli Marksist, faşist ve katil bir terör örgütü olduğunu anlatmayı akl edemedi.

Türk tarihini, bilhassa uzak ve yakın siyasi tarihi, askerlik sanatını iyi bilmeyen, milli hassasiyetten yoksun, çakma entel dantel takımı, bir takım çevrelere şirin gözükmek, tanınmak, maddi menfaat kazanmak için olmadık yorumlar ve vaatlerle hem siyasileri, hem de halkı olmadık ve istenmedik bir istikamete ve noktaya sürüklediler.

Yıllarca televizyonlarda ve gazetelerde birincil meselemiz “KÜRT SORUNU” oldu. Öyle bir algı mekanizması yaratıldı ki -bunu ancak sevgili Hocam Prof. Dr. Nevzat Tarhan yorumlayabilir- en ılımlı ve dindar Kürt vatandaşında bile Pankürdizm damarları kabardı.

Bir özgüven, bir üstten bakma hali ortaya çıktı.

Ak Partinin güneyde silinmesini sadece tehditle açıklayamazsınız. Ülkede devlet eliyle bir Kürt olma bilinci uyandırıldı. Bir takım söylemlerle Kürt milliyetçiliği kutsandı.  

Hiçbir zaman desteklemediğim bu çözüm sürecini yönetenler, belki iyi niyetle ortaya koymuşlardır (niyet okuyucu olmak istemem) maalesef yanlış yöntem ve sorumsuz tavırlarıyla Abdülhamit döneminin İttihatçılarını hatırlattılar bana. Jön Türklerin yaptığı hatayı bu kez bu çözümcüler yaptı!

Ak Partiye de en büyük zararı bu süreç verdi ne yazık ki!

Yıllarca ördükleri tezgâh çökünce şimdilerde köşe bucak farklı konuşmaya, meseleden uzaklaşmaya başlayan bu “çözümcü ittihatçılar” hala yanlışlarında ısrar ediyorlar.  Gerçeği göremiyorlar.

Gerçekten de yüreğimiz yanıyor. O gencecik askerimize ve polislerimize iki gündür ağlıyoruz ağlıyoruz toplum olarak!

Şehit edilen askerimiz, polisimiz sıradanlaştırılıyor, teröristin ölümü kutsanıyor! Kürtçü faşistler her yerdeler. Bütün gazeteler, medya, devlet daireleri yolgeçen hanına dönüşmüş durumda.

Onlar sırtlarını teröre dayadıklarını söylüyorlar, adı demokratikleşme oluyor, biz vatanımız dediğimizde, milli hassasiyetler gösterdiğimizde “Irkçı, Türkçü, Faşist” oluyoruz!

“Öz yurdunda garipsin, öz vatanında parya” kabilinden yıkıcı bir duygu bu!

PKK ellerinde kalaşnikoflarla büyük şehirlerde eylem yapıyor, adam öldürüyor ve güvenlik güçleri hala “iç güvenlik yasasının” gereklerini yerine getirmiyor, getiremiyor! Neden?

Masum vatandaşlarımız, bilmem kime benzetilerek keyfice katlediliyor!

Karakollarımız taranıyor, batı illerinde de doğu illerinde de asayiş içler acısı. HDP’ye güneydeki beş altı İl’in benzeri yeni iller kazandırılıyor farkında mısınız? Adıyaman ne zaman HDP’nin kalesi oldu? Ya Mersin, ya Adana? Uyanın artık uyanın!

Şehirlerimizde terörle ilintili küçük “Kürt (PKK) kantonları” kuruluyor ve gerektiğinde anında organize olabilen birlikler oluşturuluyor. Bunu her eylemlerinde görüyor olmamıza rağmen hala gereken adımlar neden atılmıyor, atılamıyor? Çözüm, bu çözümsüzlüğün ana sebebi mi yoksa?

Yeni facialar mı bekleniyor?

Sahi…

Hala neden oyunda oynaştayız?

Meryem Aybike Sinan- Haber7

meryemaybike@gmail.com

TWİTTER:@aybikesinan

YORUMLAR 2
  • Mehmed 9 yıl önce Şikayet Et
    Son senelerde PKK ve HDP'ye çok taviz verildi. Devletimiz zayıf davrandı. PKK ve HDP'de azdıkça azdı. Çözüm süreci çözülme süreci oldu. Adil olmak şartıyla tavrıımızı biraz sertleştirmemiz lazım. PKK ve HDP'nin ödediği bedeli makul miktarda arttırmak lazım. PKK ve HDP'nin amacı Türkiye'yi parçalayıp bir kürdistan kurmaktır.
    Cevapla
  • misafir 9 yıl önce Şikayet Et
    Yazdığınızın her satırına katılıyorum damarlarına uyuşturucu almış olan bazıları uyanacak belki ama biraz geç olacak artık gerçekleri görsekde biran önce gerekli tedbirleri alsak....
    Cevapla