Meryem Aybike Sinan
Meryem Aybike Sinan
HABER7 YAZARI

G20 zirvesinin yıldızı Erdoğan!

GİRİŞ 16.11.2015 GÜNCELLEME 17.11.2015 YAZARLAR

Dün akşam zirvenin basındaki yansımalarını izlerken aklımda binlerce soru ve cevabı vardı. Nereden nereye dedirten kareleri izlerken ülkemle, cumhurbaşkanımızla ve milletimizle gerçekten de gurur duydum.

Zirvenin en batılı standartta yapılıyor olması, Türkiye’nin fiziksel ve insan kaynakları, elindeki teknolojik imkanlar vs aylardır gerilen moralimizi düzeltti... Kimse hiç kusura bakmasın bu ülke artık kabına sığmıyor, ileriye doğru olan büyük hamlesini gerçekleştirecek olmanın heyecanı içinde ve dosdoğru hedefine koşuyor…

G20 Zirvesinde hiç şüphesiz onca lider arasında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın imparatorluklar bakiyesi bir devletin cumhurbaşkanı kimliğiyle özgüven sahibi, dirayetli, vakur bir şekilde adeta yıldızlaşarak ev sahipliği yapması gerçekten de gurur verici…

Başkan Obama ile görüşmesi olsun, diğer dünya liderleriyle görüşmeleri olsun verilen resimlere bile baktığımızda gerçek bir lider farkını görüyorsunuz.

Cumhurbaşkanımız bu ülke için büyük bir talih olmuştur.

Bendenize göre M. Kemal Atatürk’ten sonra bu ülkeye reis olan en dirayetli, en ilerici, en cesur, en yenilikçi, en milliyetçi, en halkçı, en reformist liderdir Recep Tayyip Erdoğan!

Bu yönleriyle Atatürk’e benzerken, bazı yönlerden de II. Abdülhamit Han’a benzetiyorum. Çünkü ülkeye seksen sene sonra en ilerici hamleleri yapmış olmasına rağmen bazı çevrelerden en ağır hakaret ve eleştirilere maruz kalması da Abdülhamit Han’ın talihini andırır bende…

Sultan Abdülhamit Han imparatorluğu 32-33 yıl -her türlü tazyike karşı- çok iyi idare etmesine rağmen malum çevrelerin ağır eleştirilerinden kurtulamamıştı…

Ancak bugün tarih hakkını teslim etse de tarihimizin mağdur padişahı olarak kalacaktır gönlümüzde…

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, eminim ki dünya liderlerine bu zirvede gereken dersi verecektir.

Nitekim açılış konuşlarından sonra basına kapalı yapılan G20 zirvesinde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, dünya liderlerine mutlaka ama mutlaka yüzleşmekten korktukları bazı hususları hatırlatacaklardır.

Suriye savaşının her türlü maddi ve manevi meselesini üzerimize yıkıp kenara çekilen ve uzaktan seyreden ve zaman zaman akıl vermeye kalkan batı mutlaka duymak istemediği bazı şeyleri burada duyacaktır, mecburen, mecburiyetten!

Öyle ya insani yardım, merhamet etme genetiğimizden dolayı milyonlarca Suriyeli göçmeni topraklarımıza kabul etmek ve dünya ülkelerinden hiçbir yardım almadan bu insanların yaşamlarını idame ettirmek az şey değildir!

Lakin bunun bir bedelini de çıkarıp bu dünya liderlerine fatura etmek gerekir, gereklidir! Suriye’yi birbirine katıp, IŞID gibi baş belası bir terör örgütünü finanse edip hayata geçirenler şimdi hem bunun her türlü sonucunu görmeli hem de bedelini ödemelidir!

Bütün bunların yanı sıra elbette bölgemizde durmadan kaşınan Kürt meselesi de konuşulacaktır.

Cumhurbaşkanımızın bu zirvede ciddi anlamda bir ışıltısı vardı, çünkü gerek konuşmalarıyla gerekse misafirlerini karşılama ve ağırlama noktalarındaki samimiyeti, içtenliği ve vakarı muhteşemdi…

Amerikan Başkanı karşısında bacakları ve sesi titreyen zamanın Başbakanı Bülent Ecevit’in korkusu hiç şüphesiz bireysel değildi! Ancak ülke öylesine bir bıçak sırtında yaşıyordu ki en ufak bir dikkatsizlik ülkenin uçurumdan aşağıya yuvarlanması anlamına geliyordu.

Özgüven ve vakar önemlidir!

Ülke’nin kalkınmışlığı liderini direkt etkiler. Bu anlamda artık özgüven sahibi bir ülkeyiz ve bunun da müsebbibi hiç kuşkusuz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır.

G20 zirvesinin yıldızı Türkiye ve Reis-i Cumhuru Recep Tayyip Erdoğan’dır!

Bu böyle biline…

Meryem Aybike Sinan-Haber7

meryemaybike@gmail.com

Twitter:@aybikesinan

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL