Meryem Aybike Sinan
Meryem Aybike Sinan
HABER7 YAZARI

Hoş geldin “GARDAŞ “...

GİRİŞ 08.05.2016 GÜNCELLEME 08.05.2016 YAZARLAR

Malatya cumartesi günü Cumhurbaşkanımızın  kente gelişiyle sıra dışı bir  gün yaşadı.  Malatya’da alışılmışın dışında bir Erdoğan rüzgarı vardı. Şehir bir uçtan bir uca adeta Erdoğan olmuştu. Hatta bir ara rahmetli Özallı  yılları anımsadım öyle ki şehirde bayram havası esiyordu.

Havalimanından şehrin çıkışına kadar dev Erdoğan posterleri asılan kentte bu coşkulu karşılamanın bir anlamı olmalıydı elbette . Malatya sevmişse adam gibi seven bir şehirdir.  Son seçimlerde Ak Partinin Malatya’da Türkiye ortalamasının üzerinde oy alması bir tesadüf olmasa gerektir. Bunun bir  kaç  sebebi  var kuşkusuz . 

Gümrük ve Ticaret Bakanı, Malatya milletvekili  Bülent Tüfenkçi’nin şehirde kucaklayan birleştiren ve kaynaştıran denge unsuru profili olması seçmenin moral motivasyonunu olumlu yönde  bir sinerjiye dönüştürmüş. Yıllar sonra bakanlık gören Malatya, BakanTüfenkçi ismi üzerinde müttefik.  Bakan Tüfenkçi, Şehrin ağır abisi konumunda görülen ve çok sevilen bir isim.

İkinci husus Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır gibi ismi üzerinde en ufak bir gölge olmayan başarılı, vizyon sahibi güler yüzlü bir halk ve hak adamının  Erdoğan sevgisinin şehre de yansıması, sirayet etmesi olarak  görmek lazım. Yani Malatya’da hedef doğru yolda ilerliyor.

Üçüncü husus Ak Parti iyi çalışıyor ve İl Başkanı Hakan Kahtalı ve ekibi Bakan Bülent Tüfenkçi ‘den devr aldığı flamayı hedefe taşıma noktasında son sürat yol alıyorlar.

Ve en önemlisi Malatya’nın ve Malatyalının feraseti, coşkun Erdoğan sevdası güne damgasını vurdu. Rahmetli Özal’dan sonra Malatya’nın bir lideri böylesine  candan ve gönülden sevdiğine şahit oluyoruz. Öyle ki şehirde dolaşırken ilgimi çeken şu pankartta yazılanlar gerçekten her şeyi anlatmakta aslında.

“Hoş geldin gardaş “

Bu hitaptan öte bir samimiyet var mı acaba?

Malatya, Cumhurbaşkanını adeta bağrına bastı ve şu güçlü mesajı verdi:

“Seninleyiz! Başkanlığa giden yolda yanındayız dedi Malatya. 

Malatya enteresan bir şehirdir. Türkiye’nin bir aynasıdır ve ferasetiyle ve irfanıyla öne çıkmış bir kenttir. Malatya Erdoğan’a Evet dedi. Şehir ahalisiyle konuştuğumda  herkesin hemfikir olduğu husus şuydu: Ülkenin bekası Erdoğan’la güvende. Bir lidere halkının güvenmesi sanırım en hayati unsur ve olmazsa olmazlardan.

Malatya’da bana en ilginç gelen bir gelişme vardı ki o da Miting meydanında Gümrük Bakanı Bülent Tüfenkçi‘nin yanı sıra Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın kürsüye çıkmasıydı. Açık söylüyorum Bakan Yıldırım’ın hitabeti harikaydı. Şaşırmadım desem yalan olur.
Evet Malatya dün BAŞKAN ağırladı.

Malatya dünkü programda aslında bir mesaj verdi:
“Sayın Cumhurbaşkanım seni BAŞKAN yapacağız!
Ülke olarak güzel gelişmelerin arifesindeyiz. 
Olayın özeti budur. Doğduğum şehirde gördüğüm manzara böyleydi.
Malatya’dan dün REİS geçti.

 

Meryem Aybike Sinan/ Haber7
meryemaybike@gmail.com
@aybikesinan

 

YORUMLAR 3
  • Mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Elinize dilinize saglık.
    Cevapla
  • Clas 8 yıl önce Şikayet Et
    Biz malatyalılar hep VATANINA...DEVLETİNE Sahip Çıkmış Battalgazi Torunlarıyiz
    Cevapla
  • S. KARACA MALATYA 8 yıl önce Şikayet Et
    Meryem hanım, yüreğinize sağlık ne güzel özetlemişsiniz her şeyi.... Bir DİRİLİŞ'tir bu İSLAM yolunda.... Bizde yalnız bırakmayacağız elbet İSLAM UĞRUNA YÜRÜYENLERİ....
    Cevapla