Meryem Aybike Sinan
Meryem Aybike Sinan
HABER7 YAZARI

Newşinn, sana ne!

GİRİŞ 06.06.2016 GÜNCELLEME 07.06.2016 YAZARLAR

Açık sözlülükle saygısızlığı birbirine karıştırır hep, hemen her konuda da tezleri vardır yalan yanlış. Toplumun değer yargılarına burun kıvırarak yaklaşır, memlekete Eiffel kulesinden bakar, öylesine Fransızdır!

Babasının soyadından mütevellit bu yere kadar gelmiş bu şımarık arkadaş.

Yoksa öyle yetenekli falan değildir kendileri, en azından ben öyle yetenek metenek göremedim bu ana kadar. Bu ülkede oldukça güçlü bir baban, olmadı dayın olacak ensesi kalınından… Yoksa ağzınla kuş tutsan da, konuşurken dudu dilli olsan da, dili kusursuz kullansan da, kültürde, sanatta, edebiyatta zirve olsan da seni öyle tutup ana haberin başına oturtmazlar…

Bu arkadaş oturmuş işte bunca yeteneksizliğine rağmen!

Esasında yazımın konusu bu arkadaşın nasıl kariyer yaptığı değil, ne kadar terbiyesiz olduğunu anlatmak!

Önceki gün Kadem  hizmet binası açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Güçlü aileler güçlü milletler doğurur' vurgusu yaparak kadının toplumdaki öneminin altını çizerek, Türkiye'de kadınların iş hayatında 'üretimin gizli kahramanları' olduğunu ifade ettikten sonra:

  "Kadının iş hayatındaki konumu onun anneliğini asla geriye atmamalıdır.  Anneliği reddeden bir kadın eksiktir, yarımdır. Anneliği reddetmek insanlığın yarısından vazgeçmektir…

 İş hayatının anneliğin alternatifi haline getirilmesini kesinlikle kabul etmiyorum" dedi.

Bu ülkenin en tepesindeki bir Cumhurbaşkanı, üstelik bir baba, bir eş, bir dede, bir devlet adamı kimliğiyle haklı olarak bir tespiti, bir kaygıyı dile getirdi. Bu konuşmayı yaptığı yer ise bir kadın derneğinin açılışı.

 Bütün dünyada kadınların kariyer hırsı uğruna eş olmayı, anne olmayı, aile olmayı bir kenara ittiği ve bunun da revaçta olduğu bir dünyada bu haklı tespiti yapmak belki de tarihi bir görevdi.

Lakin bu önemli tespitin üzerine atlayıp kendine vazife çıkaran bu Newwşin arkadaş, ülkenin cumhurbaşkanına yönelik attığı twitle aynen şunları söyledi:

“İstemiyorum arkadaş anne falan olmak zorla mı. Sana ne kime ne!

Kendisini muhatap alan yok, hatun üzerine alınmış! Bizim dilimizde, herhangi bir hususta şahsımız direkt muhatap alındığı takdirde “sana ne” deriz! Yani yüz yüze…

Bu hatun acaba hangi dünyanın ana haberini kime sunuyor dersiniz?

Ülkenin Cumhurbaşkanına “Sana ne!” diyecek kadar, “Arkadaş” diye hitap edecek kadar, edepsizce, olmayan seviyesini gösterip, ruh haletini açığa çıkardığı yetmezmiş gibi Nasrettin Hocanın fıkrası kabilinden benim yazımın konusu olacağını da düşünememiş haspam!

Sanki Cumhurbaşkanı kendisine söylemiş!

Kadın deyince hep kendilerini öncelerler ya!

Oysa Sayın Cumhurbaşkanımız bu hatunu muhatap filan almış değil! Bütün ülkeye, bütün Hanımefendilere yeri geldiği için görüşlerini ifade etti. Meseleye nasıl baktığını anlattı. Bu hatun gibiler kabul ederler, etmezler onların tıynetine kalmış bir şey. Lakin bu hatun gibileri muhatap alınmadıkça her şeyi üzerlerine alınırlar, zırvalamaya başlarlar böyle.

Rusya Cumhurbaşkanı V. Putin’in dahi ülkesindeki nüfusun azalması tehlikesi karşısında sık sık bu kabilden konuşmalar yaptığını biliyoruz. Kadını feminizm adlı yoz ve çiğ bir dünyanın içine çekip bütün enerjisini aldıktan sonra, posasını çıkardıktan sonra kapının önüne koyan materyalist zihniyetin ve Newwşin’in unuttuğu bir şey var.

Belli bir yaşı geçmiş yuva kuramamış kadınların tek pişmanlığı Cumhurbaşkanımızın altını çizdiği işte bu hususlardır. Bu kadınlar bir çocuğum olsaydı keşkeleriyle ve ah ederek ileriki yaşlarını geçiriyorlar!

Ünlü sanatçı Funda Arar’ın son söyleşinden bir bölümü ilginç bulduğum için aşağıya aldım:

Yalnızlık çok zor... İnşallah gücümün, sesimin yettiğince şarkı söyleyeceğim. Ama yaş da ilerledikçe belli bir zaman sonra başka bir maneviyat arıyor insan. Evet, başarılısın, şöhretin var, nereye kadar? Bizler şu anlamda şanslıyız; sesimizi şarkılarımızı bir şekilde bırakabileceğiz gittikten sonra. Ama başka şeyler de var. Çocuk sahibi olmak gibi… Senden geriye kalan yegâne şeylerden biri… Bu tarz maneviyatları da arıyor insan.”

Yaaa Newwşin, son alarak senin anladığın dille cevap yazayım diyorum:

İstersen doğurma, özgürsün, bize ne?

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan hoşuna gitse de gitmese de bu ülkeyi ilgilendiren her hususta konuşur ve konuşacak!

Sana ne, kime ne!

Meryem Aybike sinan-Haber7

meryemaybike@gmail.com

Twitter:@aybikesinan

 

 

YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • Anti 8 yıl önce Şikayet Et
    Bayanım ve kesinlikle KATILMIYORUM.
    Cevapla
  • Haydar 8 yıl önce Şikayet Et
    Kıt akıllı dünya görüşü olmayan, dünya hayatını sadece doğum ve ölümden ibaret gören kendini akıllı sana zavallı insan.Dünyaya faydalı bir birey olmak için illaki anne olmak gerekmiyor.Bunu bile düşünemeyecek kadar kıt akıllı insanlara sormak lazım bugün dünya için ne yaptın yada hayatın boyunca ne yaptın...
    Cevapla
  • no comment 8 yıl önce Şikayet Et
    elinize sağlık çok güzel yazı
    Cevapla
  • vatandaş 02 8 yıl önce Şikayet Et
    süper bir gönderme
    Cevapla
  • alper 8 yıl önce Şikayet Et
    elinize sağlık
    Cevapla