Meryem Aybike Sinan
Meryem Aybike Sinan
HABER7 YAZARI

Haşhaşi’modern darbe!

GİRİŞ 18.07.2016 GÜNCELLEME 19.07.2016 YAZARLAR

Allah beterinden korusun ve esirgesin inşallah….

Korkunç bir geceydi. Kara bir geceydi. Kapkara…

Hala o korkunç gecenin etkisindeyim. Yaklaşık bir haftadır musallat olan ciddi sağlık sorunumdan dolayı bitkin bir şekilde televizyon karşısında haber izlerken ekrana gelen o ilk görüntüleri yaşamım boyunca unutmayacağım.

Ciddi bir sarsıntı geçirdiğimi şimdi daha iyi anlayabiliyorum…

Darbe ürpertisi demek ki buymuş!

Hayal meyal hatırlıyorum.. Evimizin bahçe kapısına yöneldiğimde sokağımızın başını tutan silahlı 12 Eylül darbesi askerinin geriye doğru dönmemi işaret eden halini unutmadığım gibi 15 Temmuz akşamını da unutmayacağım…

Çocuk iken gördüğüm, farkına vardığım, aile ortamında çok ürkütücü bir şekilde konuşulan şeyi şimdi iliklerime kadar yaşamış oldum.

Ülkemize, milletimize, meclisimize, demokrasimize, polisimize, anayasal düzene karşı namlusunu doğrultan bu alçakları, bu rezilleri, bu şerefsizleri, bu ahmak namussuzları, bu haysiyet yoksunu teröristlerin bizlere yaşattığı bu acı travmayı unutmayacağım…

Ankara Gölbaşında tam 47 yiğit polisimizi ve diğer asker, polis ve vatandaşlarımızı havadaki jetleriyle alçakça şehit eden bu kahpeleri asla unutmayacağım!

Sözün bittiği yerdeyiz…

Dört bir yandan ülkemiz çeşitli badireler atlatırken, PKK, IŞID gibi kanlı terör örgütleri ülkemizde cirit atarken ülkede asker olduğunu söyleyen gerçekte Fetö denen meczup imamın müridi olan aklını emanete vermiş “Haşhaşiler” bunlarla mücade etmek yerine milletin askeri teçhizatıyla millete ve devlete namlu doğrultuyor! Pardon doğrultmuyor, kitleleri jetlerle bombalıyor, yakıyor yıkıyor, katlediyor.

Tıpkı düşman askeri gibi…

İşte burada söz bitiyor…

İhanetin destanı bu ülkede 15 Temmuz gecesi yazılıyor.

Bu ihaneti ölene kadar unutmayacağım.

Kaç yıldır ülkemize musallat olan bu Haşhaşilerin ülke insanına yaşattığı bunca gerilim ve travmanın hesabını da vermelerini istiyorum. Dava hâkimlerinden ve savcılarından bizlere o korkunç geceyi yaşatan bu kimselerden bozulan psikolojimizin de hesabını sormalarını istiyorum.

Ülkemiz adına, milletimizin bekası adına o gece yaşadığımız kaygılarımız hala devam ediyor zira hiçbir şeyin henüz bitmediğinin farkındayız. Ve bunca hengâmede ülkenin güvenlik açıkları yüreğimizi titretiyor.

Şimdi ne olacak diye binlerce sorunun cevabını da unutmayacağım.

Genel Kurmay Başkanımızın boynundaki darb/e izini asla unutmayacağım lakin Genel Kurmay Başkanımız Hulusi Akar’ın dik duruşunu, yiğitliğini daima minnetle hatırlayacak lakin yüzüne yansıyan kederi ve hüznü de unutmayacağım! O keder, o acı hepimizin keder ve hüznü siz de bunu unutmayanız Sayın Paşam!

Kendisine karşı darbe yapılan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yürekli ve yiğit çıkışını tarih yazacak. Ülkelerin böyle “cesur deliyüreklerle” ayakta kalabileceğini de görmüş ve öğrenmiş olduk.

İyi ki Cumhurun başısınız Sayın Cumhurbaşkanım, iyi ki varsınız, iyi ki bugüne kadar sizi desteklemiş ve güvenmişim…

Bu cesur yüreği de unutmayacağım…

Ülke unutmayacak!

Tarih unutmayacak…

 

Meryem Aybike Sinan/ Haber7

meryemaybike@gmail.com

Twitter:@aybikesinan

YORUMLAR 1
  • Bilge 8 yıl önce Şikayet Et
    Meryem Hanim gerçekten duygularımà tercüman oldunuz .Emin olun yaşadığımız o lanet ve hain geceyi unutmak ne mümkün kalemine sağlık. Ve de çok geçmiş olsun.
    Cevapla