Meryem Aybike Sinan
Meryem Aybike Sinan
HABER7 YAZARI

Karı kılıklı câni!

GİRİŞ 14.09.2012 GÜNCELLEME 14.09.2012 YAZARLAR

Meseleyi enine boyuna düşünüyorum lakin anlam veremiyorum, aklım duruyor zira.

Bir erkek merhametsiz ve vicdansız olmaya görsün! Hele yüreğine kir, kin, öfke ve nefret tezgâh kurmuşsa, hele bir de yalancı, cahil, güvenilmez ve sahtekârsa o erkek her kötülüğü yapar bir kadına, küçüldükçe küçülür.

Bu karı kılıklı caninin tek haklı yanını arıyorum ama nafile! Öldürmenin haklı tarafı olur mu? Bir erkek -daha doğrusu erkek müsvettesi demeliyim- nasıl bir kin ve garez nasıl bir öfke içindedir ki yıllarca aynı yastığa baş koyduğu, aynı hayatı paylaştığı ve aynı kadere baş eğdiği çocuklarının annesini tasarlayarak, kurgulayarak ve olmadık bir yönteme başvurarak gözünü kırpmadan hunharca öldürebiliyor!

Gerçekten de inanmak güç, yorumlamak zor, katlanmak acı!

Kadın olsun erkek olsun herkesin zaafları, kusurları ve hataları vardır lakin bunların hiç biri öldürmeyi ve öldürülmeyi gerektirmez. Toplum olarak ne kadar acımasız, kinci, öfkeli, merhametsiz ve gaddar olduğumuzun farkına varmanın hüznü içindeyim. Oysa çok değil on onbeş yıl önce kalbimiz böylesine nefret, öfke ve kinle mühürlenmemiş, aklımız duygularımızın emrine girmemişti.

Bu toplumda hemen her gün ortalama olarak üç beş kadın çeşitli sebeplerle bu tipten erkek müsvetteleri tarafından yok ediliyor. Genellikle tek sebep de kadınların “namusu” oluyor her ne hikmetse!

Bu kadınların namusu bu caniler tarafından korunuyormuş meğer!

Kadını döven, söven, terk eden, kadına yalan söyleyen, onu aşağılayan, onu ezen, merhamet ve sevgisini göstermeyen, kadını sadece sömürülecek et parçası olarak gören bu tipten sözde erkekler ne hazindir sayısal anlamda hızla çoğalıyor ya da sayıları çoktu da bu canavarlar yeni uyanmaya başladılar.  Ya da hastalıkları veya arazları fiiliyata dönüşmeye başladı.

Erkeklere bir haller olduğu kesin. Peygamber ahlakıyla kendini ve ruhunu güzelleştirmiş beyefendileri ayrı tutarak geriye kalanlar için; yani yalancılar, ikiyüzlüler, sahtekârlar, vicdansızlar, dışı erkek içi kancık! Olanlar, yüzsüzler ve arsızlar için rahatlıkla “herifler” ifadesini kullanmaktan asla hicap etmeyeceğim.

Bizim çocukluğumuzun o her anlamda gerçekten de bey ve efendi olan erkekleri “namus” kavramını bilmiyorlar mıydı? Üstelik onlar sahiden namuslu insanlardı. Sözüne güvenilir, özü sözü bir, merhamet ve vicdan sahibi, kadına el kaldırmayan ve kadını “Allah’ın emaneti” olarak gören insanlardı onlar.

Bekâr bir kız arkadaşım Türk erkeklerine artık güveni kalmadığını bir Arap genci bulup onunla evlenmeyi düşündüğünü söylediğinde hiç şaşırmadım zira o dillere destan “Bileği güçlü, özü sözü bir, delikanlı Türk erkekleri” artık tarihi romanlarda ve filmlerde kaldılar ne yazık ki.  

Günümüz erkekleri ise “Allah’ın emanetine” ihanetten tutunuz da her türlü ilahi emrin inkârı içindeler. Dört eş seçeneğini dilinden düşürmeyen bazı kimseler, İki cihan güneşi Sevgili Peygamberimizin kadınlara verdiği değeri göremeyecek, gözden kaçıracak kadar iki yüzlülük yapmaktadırlar. Kendisinden on beş yaş büyük, çocuklu bir kadınla tükenmez bir aşkla evlenen ve ölene kadar sadık kalan kaç erkek var şu ülkede?

Kaç erkek hayatı boyunca bir kadını kandırmadı, aldatmadı veya ağlatmadı? Kaç erkek hayatı boyunca bir kadının Âhını almadı? Kaç erkek hayatı boyunca bir kadına el kaldırmadı? Kaç erkek hayatı boyunca bir kadına verdiği sözden dönmedi?

Herkes bu soruları kendi vicdanına sorsa acaba vicdanları ne söylerdi çok merak ediyorum! Yurdum erkeklerinin hal ü pür melali ortada aslında! Fazla söze gerek yok!

Yüce Allah herkesi ıslah etsin!

Muhabbetle kalınız.

 

Meryem Aybike Sinan / Haber7

meryemaybike@gmail.com

YORUMLAR 4
  • Mehdi Talebesi 12 yıl önce Şikayet Et
    olay yanlış ama başka açıdan bakalım.... bu ülkede çocuğunu döven kadın yok heralde, nedense hiç duymuyoruz!!!kadına canı sıkıldığı zaman, kendini haklı gördüğü zaman gücünün yettiğini (çocuğunu) dövmesi serbest, çocukların itiraza bile hakkı yok, ama aynı haraketleri kendi yapıpda kocadan şiddet görünce kıyamet kopuyor...rabbimiz ayetinde "eğer bilirseniz erkek 1 adım öndedir" diyor...rabbimiz isterseniz bunada muhalefet edin, ben baskıcı olmakdan yana değilim, kadına haksızlıkda yapılmasın, ama etrafınıza bi bakın bayanlar ne haldeler...
    Cevapla
  • Bab-ı esrar 12 yıl önce Şikayet Et
    meryem hanım bu yazısında da her zaman ki gibi itidalli!. sayın kelimat, meryem hanım yine her zaman ki üslubuyla yazmış ve bir aşırılık mevzu bahis değil bence. mesele, konunu erkeklere biraz fazlaca dokundurularak yazıldığı. ki bu da gerçek ne yazık ki! yalan değil, geçen gün kadın kılığına girip eşini öldüren bir adam hepimiziin dudağını uçuklattı. öldürmek için kadın kılığına girecek kadar vicdanını yitirmiş bir erkek!!! bu mevzunun bediüzzaman ile ve meryem hanımın hissedişi arasında nasıl bir bağ var anlayamadım. yani eteğinizdeki taşları dökmek için mutlaka haksızlık yapmanız gerekmiyor sayın kelimat.
    Cevapla
  • kelimat 12 yıl önce Şikayet Et
    itidaldem olmak. meryem hanım yazılarınızda umumen itidalli olduğunuzdan sizi takip etmeye çalışırım. ancak bu sefer siz de hemcinsileriniz gibi feminizm rüzgarına kapılıp akıldan ziyade hissiyatınızla yazmışsınız. epeyce ifrata kaçmışsınız. aslında kadınların fıtratında vardır akıldan ziyade hislerle hareket etmek. sürekli bediüzzaman'dan bahsettiğiniz halde bu yazınızla onun telif ettiği eserlerden pek de isttifade etmediğiniz ortaya çıkıyor. çünkü hakikaten onun eserlerinden istifade eden birisinin bu şekil bir yazı yazması mümkün değil.
    Cevapla
  • kelimat 12 yıl önce Şikayet Et
    kadınlar erkekleri inhisar altına alamaz.. en serseri ve asrî bir genç dahi refika-i hayatını namuslu ister. kendi gibi asrî, yani açık saçık olmasını istemediğinden bekâr kalır, belki de fuhşa sülûk eder. kadın öyle değil; o derece kocasını inhisar altına alamaz. çünkü kadının -aile hayatında müdir-i dahilî olmak haysiyetiyle kocasının bütün malına, evlâdına ve herşeyine muhafaza memuru olduğundan- en esaslı hasleti sadakattir, emniyettir. açık saçıklık ise, bu sadakati kırar, kocası nazarında emniyeti kaybeder, ona vicdan azabı çektirir. hattâ erkeklerde iki güzel haslet olan cesaret ve sehâvet kadınlarda bulunsa, bu emniyete ve sadakate zarar olduğu için, ahlâk-ı seyyiedendir, kötü haslet sayılırlar. fakat kocasının vazifesi, ona hazinedarlık ve sadakat değil, belki himâyet ve merhamet ve hürmettir. onun için, o erkek inhisar altına alınmaz, başka kadınları da nikâh edebilir. sanırım üstad hz.lerinin cevabı size yeter.
    Cevapla