Meryem Aybike Sinan
Meryem Aybike Sinan
HABER7 YAZARI

Güle Güle Yaşar Abi!

GİRİŞ 11.01.2013 GÜNCELLEME 11.01.2013 YAZARLAR

Sitemizin emektarı, ağabeyi, şairi, yazarı ve “Doğrucu Davut'u” yine yaptı yapacağını ve “Bana müsaade ey okur” başlıklı yazısıyla Haber7 okuyucusuna, bizlere veda etti. 

Haber7'de yazmaya başladığımdan beri -ki beş seneyi bizler de devirmişiz- fark ettiğim, gördüğüm, bildiğim şey bu kadar dürüst, doğrucu, doğru bildiğini seslendirmekten ve yaşamaktan asla gocunmayan, güvenilir bir özge kişilik olduğuydu Yaşar Ağabeyin.

Bir yerden veda vaktidir deyip kalktığınızda arkanızdan birileri üzülüyorsa, benim gibi gözleri doluyorsa siz çok doğru şeyler yapmışsınız demektir! Bu güzide kurumda beş yıldır yazmaya çalışan bendeniz hep şunu gördüm. Bu kurum kültüründe gerçekten de birçok medya kuruluşunda olmayan bir vefa, sadakat, içtenlik ve demokrasi anlayışı artık yerleşmiş ve kimlik haline gelmiştir.

Ünal Tanık, Yaşar İliksiz ve İbrahim Erdoğan!

Şu ana kadar üç Genel Yayın Yönetmenimiz oldu ve bir yazar olarak şu ana kadar hiçbir yazıma, görüşüme, tavrıma karşı bir engelleme, müdahale asla olmadı. Hatta tek noktası dahi değiştirilmedi. Sadece bendeniz değil bütün yazarların… Hiç mi hata yapmadık? Belki kurumun toplum nezdindeki duruşuna halel getirecek yazı ve yorumlarımız da oldu lakin bu demokratik tavır hiç ama hiç değişmedi.

Nezaketli ve demokrat Yönetmen tavrı isimler değişse bile hep sürdü…

Bunda elbette kurumun en tepesindeki patronajın payı asla inkâr edilemez zira bu ülkede her zamanda ve durumda fikri cephesinde ve duruşunda milim sapma olmayan tek medya kuruluşu burasıdır!

 En zor zamanların sesidir “Kanal 7” camiası!

Yaşar İliksiz Ağabey benim üzerimde en fazla emeği olan insanlardan birisidir. İlk kitabımın neşrinden bu yana her süreçte desteğini gördüğüm, nezaketini ve inceliğini asla unutmayacağım “Bizim Doğrucu Davut” unvanını verdiğim bir dosttu, ağabeydi bizim için.

Dün veda yazısını okurken bazı okuyucu yorumları gülümsetti ve aynı zamanda duygulandırdı. Gözlerimi dolduran, hala vefa hasletini yaşamaya ve yaşatmaya çalışan şu okuyucuyu yorumlarını bir kez daha sizlerle paylaşmak istiyorum:

“Noter Tasdikli Yorumcu demiş ki:

Belki fazla rahatsız ettim. Asla yeterince teşekkür edemedim. Ben hep bu kaldırımda sizi anıyor olacağım. Unutmam mümkün mü? Her bayram telefonunuzu çaldıracağım ölene dek. Yazılmasını beklediğim tek kitabı hızlandırırsanız çok sevinirim. Yıldızlar uzaklardan da parlar.

Aslantepeli de şok olmuş zaten:

Şok ettiniz beni sn. İliksiz. Yine de yolunuz acik, bahtınız bol olsun efendim. Saygılar

Ve Ahmet Gedik adlı okuyucu da şöyle demiş:

Haber7'ye ve camiaya kıymetli katkılarınız oldu. Teşekkür ederiz. Ayrılmak kelimesi ne kadar doğru bilmiyorum ama hep buralarda bir yerlerde olacağınızı düşünüyorum. Heybesi dolmakta olan adam onları uzun süre taşıyamaz, bir müddet sonra aktarmak ve paylaşmak ister. Özleriz…”

Ne diyelim Allah böyle vefalı okuyucuları eksik etmesin sitemizden. Ve bir gün gittiğimizde bizim de arkamızdan birkaç satır yazacak bir iki yazar dostun sevgisini ve vefasını kazanmayı nasip etsin. Yaşar Ağabeyi dün akşam eşimle telefonla aradık ve “hayırdır” diye sorduk.

Yazdıklarından farklı şeyler söylemedi.

Zaten şiirle iştigal eden, romanları olan ve gazetecilik dışında sanırım daha fazla sevdiği edebiyatla, tarihle daha çok haşır haşır neşir olmak, yeni eserler üretmek, bundan böyle daha çok kendisini mutlu edecektir. Bütün bunları yarın, yani Cumartesi günü Moral Fm'de “Divana Gelenler” programında kendisiyle konuşacağız inşallah.

Yaşar İliksiz nam-ı değer “Doğrucu Davut” Haber7'ye veda etti.

Tabii ki bu veda, yazı yazma noktasında bir veda idi. Biz yazar ve mesai arkadaşları, kardeşleri, okuyucuları hiçbir zaman kendisine veda etmeyeceğiz. Veda kelimesini sevmiyoruz biz, vefa kelimesini tercih ediyoruz! Zira veda ayırırken, vefa kavuşturur öyle değil mi?

Muhabbetle Kalınız…

Meryem Aybike Sinan-Haber7

meryemaybike@gmail.com

YORUMLAR 3
  • Aslantepeli 11 yıl önce Şikayet Et
    benim 'yilin yazari' adayimdir, yasar iliksiz. yanilmiyorsam trt'de esra elonu ile bir programi vardi. kaldirimda sohbet ediyorlardi. orda gormustum kendisini. hala devam ediyor mu bilmiyorum, arastirmam lazim. takip edemedim, malum 'futbol' =)
    Cevapla
  • Aslantepeli 11 yıl önce Şikayet Et
    yaziniz icin tebrikler . aslinda yorum yazmadan once 'dusunmenin' gerekliligine inanirim ama dunku veda yazisini okurken bambaska bir halim vardi. pat diye birseyler yazmak istedim. sizin araciliginiz ile tekrar sn.iliksiz ve haber 7 ailesine saygilarimi sunmak isterim. aslantepeli ;)
    Cevapla
  • turgut1 11 yıl önce Şikayet Et
    en sona bırakmıştım yine biri ölmüş diye. yazı başlığınızdan kıymetli birinin yine ölmüş olabileceğini düşündüm,okumadım ve epey bir zamandan sonra kim ölmüş acaba diye köşe yazınızı okudum...tabi okuyunca yazarlarımızdan ve yaşayanlardan,yaşar iliksiz'e yönelik olduğunu anladım (bu arada harbiden zekiyim)...etki bırakmış ama vefatı gerçekleşmiş olanalara dair yazılarınızdan olacak ki "güle güle yaşar abi" yi de yine muhterem biri gitmiş acaba kim imiş diye algıladım...bu vesile ile yaşar iliksiz yazarımıza iliklerine kadar uzun bir ömür dileriz ve cap canlı tekrar gelmesini arzu ederiz..bu sitede kendi adıma üzüldüğüm ikinci kişi..biri de mektuplardan iktibas yapan bir yazarımızdı ismi aklımda değil ama bir zaman köşesine takıldım sonra uçtu gitti.fallardan falanda bahsediyordu..ikinci köşemdi halbu ki,hayırlısı olsun.
    Cevapla