Meryem Aybike Sinan
Meryem Aybike Sinan
HABER7 YAZARI

Bay Batum senden münevver olmaz!

GİRİŞ 28.01.2013 GÜNCELLEME 28.01.2013 YAZARLAR

Önceki gün bu ülkenin başbakanına ağza alınmayacak ifadeler kullanan Bay Batum'u aynı sözleriyle “iade-i lisan” ile eleştirmek isterdik lakin bizim edebimiz buna elvermiyor! Zira o seviyeye inmeye niyetimiz de yok… Hatta istesek de inemeyiz!

Kendisini akademisyen, unvanlı bir akademisyen olarak bilirdik!

Şahsiyetini ve duruşunu ise önceki gün (…) üslubuyla bilmiş olduk.

İnsanın üslubu aynıyla insanın kendisidir. Üniversitede ders vermiş, hak hukuk anlatmış bir entel Prof'un ( Aydın, münevver kelimelerinin bir ağırlığı ve şahsiyeti olduğu için özellikle kullanmak istemiyorum) bu ülke insanın yarısının desteklediği, güvendiği ve başbakan yaptığı bir siyasetçiye bütün kinini, öfkesini ve nefretini en bayağı şekliyle kusması akla ziyan bir durumdur.

O nasıl bir lisandır ki kendisini utandırmaz, çevresini, çoluk çocuğunu mahcup eylemez!

Batum Bey, Ahmetgillerin kahvehanesinde kumar oynayıp küfür dokumaktadır sanırsınız. Hâlbuki ülkenin ikinci büyük partisinin, ana muhalefet partisinin bir mensubu olarak milyonlar adına konuştuğunun, onların da üslubunu temsil ettiğinin farkında bile değildir muhterem!

Güzel söz söylemek, güzel ifadeler kullanmak, hatta güzel kelimelerle kavga etmek bile insanın kendisini güzelleştirir önce.

Rahmetli Necmettin Erbakan Hocayı öylesine sevimli kılan, güzel kılan, unutulmaz kılan neydi acaba? En ağır eleştirisini bile sanat diliyle, edebi bir üslupla, yerinde ve asla belden aşağı olmayan üst seviyeden yaptığı için hala hatırladıkça hayırla yâd edip, tebessüm etmedeyiz.

Bu geçici handa siyaset de geçici bir uğraştır Bay Batum…

Bay Batum'u, bu çirkin üslubuyla yılın “argocusu ve küfürbazı” ilan ediyorum!”

Sanırsınız Başbakan yüzde elli oyu Batum Beyin sandığından zorla almış, hatta ülke onun malıymış da ülkesine cebren ve hile ile gelip başbakan oluvermiş! Gerçekten de bu üslubu çocuklar bile tercih etmez. Ve böylesi bir tavra böylesi bir basitliğe kargalar bile güler.

CHP'li vekil Birgül Ayman Güler'in “Kürt ile Türk eşit değildir” sözünü bile bu kadar çirkin bulmadım zira bu ifadeler siyasi bir tercihtir, bir anlayıştır. Gültan Kışanak ne kadar Kürtçü ise ve birtakım kendisine insanlar saygı duyuyorlarsa, Birgül Ayman Hanım'a da aynı saygı duyulmalıdır.

Kürtçülük yapılan bir Meclis'te Türkçülük yapanlara da demokrasi gereği eyvallah denmelidir, bunda yadırganacak bir durum yoktur. Kimsenin bu anlamda gocunmasına da gerek yoktur! Zıtlıkların olması normaldir. Ama asıl üzerinde durulması gereken bu ülke aydınında ortaya çıkan yozlaşmadır, böylesi bayağılık ve çirkinliktir, hazımsızlıktır! Seviye düşüklüğüdür.

Bir üniversite hocasının şu iğrenç ötesi üslubuna bakınız!

Ülkenin Başbakanına sarf ettiği, şu utanmaz, arlanmaz, küfürbaz üsluba bakınız! Bu adam bu ülkenin üniversitelerinde “hukuk” dersi veriyor/muş! Bu adam gencecik öğrencilere adalet öğret/miş! Bu adam bir siyasetçi, iktidara gelseler belki de olası Adalet Bakanı yap/ıl/abilecek birisi! Bu adama entelektüel de deniyordur şimdi!

Sokaktaki berduş bile bu ülkenin Başbakanına böyle ifadeler zinhar kullanmaz!

Siyaseten hasmını adam gibi eleştirmeyi dahi bilmiyor, böylesi hakarete başvuruyor, Türkiye'yi Mısır'la karıştırıyor! Ülkesinin ne mazisi umurunda, ne kökleri, ne kültürü, ne de halkının inançları! Öylesine yabancı ve bigane bu coğrafyaya!

Bu adam kitleler adına konuşuyor bir de…

Vah ki ne vah!

Demek ki kalbimizde ne varsa dilimize o yansıyor!

Bay Batum sözünü ettiği “o tekmeyi” iyi tanıyor olmalı! Gerisini söylemeyeyim zira Bay Batum anlar!

Gerçek münevverimiz Yunus Emre'nin şu güzel şiirinden ders almasını diliyorum Bay Batum'un, belki hislenir kim bilir:

Sözü bilen kişinin,

Yüzünü ak ede bir söz

Sözü pişirip diyenin,

İşini sağ ede bir söz

 

Kişi bile söz demini,

Demeye sözün kemini

Bu cihan cehennemini,

Sekiz cennet ede bir söz

Güzel konuşunuz diyor yüce Kur'an.

“Yine de Sen kullarıma söyle, en güzel bir biçimde konuşsunlar; çünkü Şeytan insanların aralarını açmak için her zaman fırsat kollamaktadır. Şeytan gerçekten de insanın açık düşmanıdır! (isra,53)“

Bay Batum'a bu kadar nasihat yetmez biliyorum ama Allah'tan ümit kesilmez bizim inancımızda.  Allah ıslah etsin!

Muhabbetle!

Meryem Aybike Sinan-Haber7

meryemaybike@gmail.com

YORUMLAR 10 TÜMÜ
  • mustafa akgül 11 yıl önce Şikayet Et
    demokrat kardeşim,ben bir vatandaş olarak eleştirebilirim. ancak bir gazeteci bir yazar eleştiri yapan siyasetçinin yaptığı politikaları eleştirebilir.başbakanın davulunu çalma işi onun işi değildir.o işi sizler zaten yapıyorsunuz.vesselam
    Cevapla
  • demokrat 11 yıl önce Şikayet Et
    mustafa akgül siz batum'un avukatı mısınız?. sayın yazar batum'un üslubunu eleştirmiş, eleştiriceksen adam gibi eleştir demiş ama siz okumadan yorum yazdığınız için, önyargılı olduğunuz için güya yazarı eleştirmiş bulunmaktasınız! lütfen okuyunuz ve anlayınız. bu şekilde meseleyi nerenizden anladığnıız hususta istifhal oluşuyor insanda. vesselam.
    Cevapla
  • mustafa akgül 11 yıl önce Şikayet Et
    hanfendi, benim anlamadığım başbakan eleştirilmiş,. siz başbakanın avukatımısınız?chpyi ve batumu cinim kadar sevmem ancak ben o eleştirilerde hakaret görmedim.yaptığı eleştirilerinde eksiği var fazlası yok.halkın yarısının oy vermesi bir zatı eleştirilmezmi yapar?
    Cevapla
  • anarşist 11 yıl önce Şikayet Et
    bildiğim kadarı ile... cahiliyye mekkesinde kadim araplar ile sonradan araplaşan kabileler arasında çok ciddi kastlaşma vardı,şöyle ki; eğer bir arap sonradan araplaşanlardan birini öldürürse öldürene bir şey yok lakin öldürülene kan bedeli ödeniyor lakin eğer sonradan araplaşanlardan biri bir arabı öldürürse o kabilenin tüm erkekleri kısas üzere öldürülüyor.bu kanun hükmündeki örf ticari,sosyal durumlar için de benzer mahiyet arzediyor...aslında daha da geriye gidersek '' ben ondan üstünüm,ikimiz eşit olamayız zira beni ateşten onu topraktan yarattın'' diyen islise kadar uzanır bu hikaye..hani daha sofistike olacak ama ''biz seni hamdedip dururken yeryüzünde kan dökecek birini mi yaratacaksın'' diyen meleklerin tavrı da-meleklerin iradesi yoktur diyerekten hemen atlamayalım lütfen :)) bana bu meyanda enteresan gelir..
    Cevapla
  • anarşist 11 yıl önce Şikayet Et
    münafıklık küfürden kötüdür.... insanlar merdiven altı siyasetine,nifak üzere,örtülü,takiyyeci siyasete bir şekilde belki bu vesile ile bir mesafe koyar belki de veda eder-mutlak anlamda bu muhaldir bana göre-.ırkçılık kesif bir sapmadır,nefsidir ve altı adam gibi doldurulamaz bir ölçüdür.altı doldurulamaz zira miladi 7. asırdan önce hiç bir kayıtta türk ibaresi geçmez,orhun abideleriyle türk dolaşıma girer.köklü olduğunu iddia edenler birkaç halka geriye gittiğinde başka milletlerle karıştığını can yakıcı olarak müşahade eder,lakin görene,köre ne!kürt türkle eşit olamaz sözü bize yabancı değil,yahudiler de kendilerinden olmayan herkese ''goim'' der ve bunun fıkhını inşa ederler;yahudinin yahudiye faiz alması haram,malı haram,canı haram..vb lakin söz konusu goim ise hepsi serbest!
    Cevapla