Mürsel Gündoğdu
Mürsel Gündoğdu
HABER7 YAZARI

Bayram Ne Yana Düşer Usta?

GİRİŞ 11.04.2024 GÜNCELLEME 13.04.2024 YAZARLAR

Bayramın ilk gününde insan ağız tadıyla bir bayram yazısı yazmak istiyor ama gelin görün ki ne ağzımızın tadı var ne de gönül coğrafyalarımızda bayram havası.

Terörist kılıklı yönetici güruhunun elinde soykırımcı hüviyetini olabildiğince perçinleyen Katil İsrail Ordusu, bayram seyran dinlemeden Müslümanların en doğal sevinç mevsimlerinden biri olan Mübarek Ramazan Bayramı’nın ilk gününde de Gazze şeridine yoğun hava saldırıları düzenleyerek çeşitli bölgelerde onlarca hedefe savaş uçaklarıyla bomba yağdırdı.

Hepimizin gözü önünde insanlığın 21. Yüzyıldaki son soykırım adası haline getirilen Gazze şeridinde çatışmanın başladığı 7 Ekim 2023’ten bu yana 34 bine yakın Filistinli masum hayatını kaybederken 76 bine yakını da yaralandı. Bayram günü son 24 saatte İsrail'in düzenlediği saldırılarda ise 125'ten fazla kişinin öldüğü belirtiliyor. Yalan ve algı siyasetinde çığır açmaya devam eden İsrail makamları, düzenlenen bu hava saldırılarının askeri alanlar başta olmak üzere roketatarlar ile tünel açıklıklarını hedef aldığını belirtseler de bu yalanları tıpkı diğer algıları gibi hemen ortaya çıktı; zira İsrail ordusu Eş-Şati Mülteci Kampı'nda hareket halindeki bir aracı hedef almış ve bu saldırı sonucunda Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Heniyye'nin 3 oğlu ve 2 torunu hayatını kaybetmişti.

Gazze Hükümet Medya Ofisi'nin yaptığı yazılı açıklamaya göre İsrail ordusu, Ramazan Bayramı'nın ilk günü öğleden sonra bölge sakinleri ve ailelerini bayram ziyaretine giderken çocukları ve torunlarının içinde bulunduğu aracı bombalayarak Heniyye'nin ailesine yönelik katliam gerçekleştirdi. Bu olayda çok sayıda kişi de yaralandı. Allah ailesine sabırlar, yaralılara şifalar ihsan eylesin. Ölenlerin mekanı cennet olsun.

İsmail Heniyye'nin soykırımcı İsrail ordusu tarafından öldürülen 3 oğlu ve 2 torunu, 7 Ekim’den bu yana pervasız ve insafsızca hayatlarına kıyılan 34 bine yakın insanın arasına onurlu direnişçiler olarak katılacakken İslam coğrafyalarının duyarsız, suskun ve sindirilmiş yüreklerinin alınlarına ise bir utanç abidesi olarak kazınacaktır.

Biri artık bu katil İsrail’e dur! Demeli.

Bu Siyonist zihniyetin ne kendisine saygısı var ne de ötekine. Bunlar ne maneviyat tanıyor ne de kutsal. Bu zamane cahilleri ne bayram biliyor ne de seyran. Bunların ne Allah’tan utanması var ne de kuldan sıkılması. Bu katil zihniyetlilerde ne insaf kalmış ne de vicdan…

Ramazan Bayramı’nın ilk günü yahu. Bayram bu, bayram. Bayramda hava saldırısı yapmak da ne demek? Bu kadar mı alçalır insan? Kendini nasıl böyle rezil rüsva eder? Bu kadar mı gözü kararır bir güruhun? Bu kadar mı akıldan, iz’andan ve vicdandan uzaklaşır âdemoğlu? Bütün insanların gözü önünde bu denli büyük bir insanlık ayıbına gözü hiç kırpmadan nasıl imza atılır acaba? İnsanlığın bu ana kadar biriktirdiği ortak değerler bir çırpıda nasıl lekelenir ve yok edilir? Kehanet ve algı bombardımanı karşısında insaniyetini ayakta tutmayı başarabilen insanların bilinci nasıl yaralanabilir? Vicdanları nasıl kanatılabilir? Bunu yapanlar insan olabilir mi? O yüzden biri çıkıp bu katil İsrail’e artık “dur!” demeli.

Soykırımı İsrail yapıyor, sınavı İslam coğrafyası veriyor.

Manevi değerleri ile kutsallarını hiçe sayarak zalimane bir tutum sergilemeye devam eden Siyonist tayfaya karşı İslam coğrafyasının sesini ve eylemlerini yükseltmesi artık kaçınılmaz hale gelmiştir. İslam coğrafyasının göbeğinde yüzyılın en büyük insanlık ayıbı işlenirken hiçbir Müslüman buna kayıtsız kalmamalı. İçinde bulunduğumuz şartlar bütün şahsi hesapları bir kenara bırakıp Müslüman toplumların bu acımasız saldırılara karşı birlik olmasını ve çoluk-çocuk, yaşlı-genç, kadın-erkek, aç-arık zulme direnen mazlumların yanında yer alması gerektiğini haykırıyor.

Müslüman bunu sadece Gazzeliler için mi yapacak?

Aslında kendi onuru, şerefi ve izzeti için yapacak. Zulme rıza göstermemeyi ve haksızlık karşısında susmamayı emreden dini anlayışı ve inancı için yapacak. Zira soykırımı, zulmü, katliamı, vahşeti ve insanlık suçunu İsrail işliyor işlemesine ama son kertede bunun en ağır sınavını kuşkusuz İslam coğrafyası verecek.

Dünya mazlumlarının kurtuluş umudunu çoğaltması ve İslam dünyasının kabuk tutmaz yaralarını sağaltması temennisiyle Ramazan Bayramınız mübarek olsun.

Kalın sağlıcakla efendim.

Mürsel Gündoğdu

murselgundogdu@gmail.com

 

YORUMLAR 8 TÜMÜ
  • Ayna 3 hafta önce Şikayet Et
    Kültürün bir toplumda yari karakter payi vardir, müslüman cografyasinin toplum karakteri malesef cabuk galyana gelen ve batinin iftiralarina tiyatrolarina acik zayif olmasini yansitiyor, bireysel olarak kahramanliklara kabadayiliga gelince önden giderler, batinin abd nin saldirilarina karsi dünyada kendini savunamayan veya karsi taaruz yapamayan en zayif cografya
    Cevapla
  • Ada 3 hafta önce Şikayet Et
    Elbet birgün İslamiyet zafer ilan edecektir Elhamdülillah şüphesiz zalimler için yaşasın cehennem
    Cevapla
  • Mesut Sevinç 3 hafta önce Şikayet Et
    Ne sınavı üstad sınav mı kaldı bir tane sınıfı geçen İslam ülkesi söyle elin hristiyanı dünyayı ayağa kaldırıyor İspanya Filistin devletini tanıyacağız diyor İslam ülkelerinden ses yok ne sınavı ne sınıfı geçebildik
    Cevapla
  • Avni 3 hafta önce Şikayet Et
    Şimdi bu katil sürüsüne ırkını hatırlatıp bir şey söyleyince biz suçlumu olacağız.yani sen dilsiz şeytan ol demek istiyorlar öylemi.bunları yapan insan olamaz.ALLAH kahretsin.yer yüzünün baş belaları.
    Cevapla
  • Gurbetci 3 hafta önce Şikayet Et
    Islam cografyasinin korkak liderleri sizin icin yasasin cehennem!!
    Cevapla