Nusret Odabaş
Nusret Odabaş
HABER7 YAZARI
TÜM YAZILARI

Futbolumuz bir çöktü, pir çöktü!

GİRİŞ 13.10.2012 GÜNCELLEME 13.10.2012 YAZARLAR

Kadıköy'de Romanya yenildik ve Brezilya'ya tatil için gidebileceğimizin sinyalini 3. maçta verdik. Olan oldu bi kere milli futbolumuz bir çöktü, pir çöktü

Geçen yıl şike belasıyla uğraşan Türk futbolunda ileri gelenler ayağımıza kurşun sıkmayalım, futbolumuzu öldürmeyim diyorlardı. Gel zaman git zaman futbolumuz şike illetiyle çok zarar gördü. Bazı kirli çamaşılarların ortaya çıkmasından sonra herkes eteklerindeki taşları bir bir dökmeye birbirlerini suçlamaya başladı. Tam biraz durulalım derken futbolumuza bir şeyler oldu. Ne Avrupa'da maç kazanır ne de taraftar çoğunluğunu elinde bulunduran takımlarımız umut vermez oldu.

Futbolumuza ne oldu?

Şimdi Aziz Yıldırım mı suçlu? Demirören TFF'ye başkan olabilir mi? Terim iyi teknik direktör mü, yoksa Denizli mi? Abdullah Avcı gitmeli mi? Ronaldo mu, Messi mi? Bunlarla oyalanıp dururken elin Romanya'sı bizi Kadıköy'de tokatlayıp gitti. Hem de kadro değeri olarak Türk milli takımının 3'te bir maliyeti olmasına rağmen. Türk Milli takımına artık doktor rapor vermez!

Türkiye'de futbol batmış! Moldova ve Malta beraberliklerinde sinyal verilmişti önlem alınmadı.

2004 Avrupa Şampiyonası'yla yanıp tutuştuk gidemedik…

2006 Dünya Kupası'yla yanıp tutuştuk gidemedik…

2010 Dünya Kupası'yla yanıp tutuştuk gidemedik

2012 Avrupa Şampiyonası'yla yanıp tutuştuk gidemedik

2014 Brezilya'ya gidemeyeceğimiz çoktan belli gibi

Biz sadece yanıp tutuşuyoruz. Yanıp bittik kül olduk. Küllerimizden doğacak halimiz de yok. 2002 ve 2008'deki 3.lüğümüz. 10 Sene ne yaptık? 6 Şampiyonaya neden gidemedik?  San Marino ile aynı torbaya doğru ilerliyoruz. 10 senenin hesabını kim verecek?

Geçen sezon Avrupa'da nal topladık! Bu sezon Avrupa'da gruplarda 2 kez kazandık. Fenerbahçe Borussia Mönchengladbach'ı Milli takım da Estonya'yı yendi. Bırakın Milli sıralamayı kulüplerimizin sıralamadaki yerlerinden bile utanır olduk.

Öyle veya böyle. Romanya bize futbol dersi vererek Brezilya sizin işiniz değil dedi. 3 puanımız var. Romanya ve Hollanda 9 Salı günü Romanya evinde Hollanda'yı ağırlayacak. Birinin kazanması bizim için daha iyi bir sonuç. İki rakibimizden birinin 3 puan kaybetmesi daha iyi olur. Ama tabiiiki Macaristan'ı yenmemiz şart. Macaristan'ı yenemezsek zaten futbolumuz için gerekli cenaze töreni hazırlıkları başlar. Romanya maçının taktiğini mi sordunuz! Milli takım kaybetmesi için gereken her şeyi yaptı. Kendi futbolunu öyle bir öldürdü ki Rumenler de şaşırdı.

Macaristan'ı da şaşırtmayalım arkadaşlar…

Nusret Odabaş-Haber7-Tümspor

nusret.odabas@haber7.com

nusret@tumspor.com

nusret.odabas@tumspor.com

 

 

YORUMLAR 2
  • erol çetin 13 yıl önce Şikayet Et
    her takım 10 yabancı futbolcu alırsa milli takım böyle olur. hükümetin bu işe acil el atması lazım.bu ne rezillik ya...tüm büyük takımlar ve artık anadolu takımlarıda işin kolayına kaçarak yabancı yıldız futbolcu derdinde...bi,r takımda 10 futbolcu yabancı.bu ne rezillik...derhal yabancı alımı kesilmeli...verilen yüksek transfer paraları biletlere yansıtılarak millet soyuluyor.seyircidede hiç milli duygu yok.halbuki kendi çocuklarımız yıldız olacakken yabancıları seyreder olduk.milli takıma futbolcu bu durumda nasıl yetişsin...!
    Cevapla
  • Aslantepeli 13 yıl önce Şikayet Et
    oh be, nihayet esasli tespitler sn.odabas. ben burda 'bizim ligimizin onundaki super, sadece bir makyajdir' diye yazinca kiziyorlar
    Cevapla