Orhan Çınar'la PAYLAŞIM
Orhan Çınar'la PAYLAŞIM
HABER7 YAZARI
TÜM YAZILARI

Fransız'a Fransızım

GİRİŞ 26.12.2011 GÜNCELLEME 26.12.2011 YAZARLAR

Fransa'nın (bilginize ayrı yazmayı unutmadım, özel kelimeler ayrı yazılır, ben özel bir şey göremediğim için ayrı yazmıyorum. En fazla bunun içinde bir yasa çıkarır ceza verirler) çıkardığı anlamsız ve evrensel hukuk anlayışına aykırı, garebet yasa için siz okurlarımdan gelen mailleri yayınlayamayacağım için ben sizin yerinize, birazda yumuşatarak yazıyorum.

Aslında tepkilerin çoğu haklı, haklı olmasına da biz köşemizde aşırı tepkilere yer vermemek istemediğimiz için sizler adına tepki koyacağız.Fransızların çoğu şeye fransız kaldıklarını zaten biliyoruz. O yüzden tepki vermek bile onlara değer vermek olacağı için tepki veresim yok.

Üç kuruşluk çıkar için bizim gibi bir devleti karşısına alacak kadar sağduyudan yoksun olana ne denir ?

Bilirsiniz "nadan ile sohbet, akile cehennem azabından beterdir" çünkü densiz ağzına geleni söyler. Yine de biz bize yakışanı yaparak onların seviyesine inmeden, tepkimizi verelim.

Ben daha fazla yazıp, fransıza değer vermeyeceğim. Nasıl olsa benim nüktedan yorumcularım gereğini itina ile yapacaklarını bildiğim için pası onlara atıyorum.

Buyrun; fransızlar sizindir.

Sevgilerimle.

Orhan Çınar'la Paylaşım - Haber7
orhancinar01@gmail.com

YORUMLAR 4
  • faran 13 yıl önce Şikayet Et
    ironi.... kedi yavrusunu yiyeceği zaman onu fareye benzetir de öyle yermiş! hakikatle yüzleşme ile geçmişten utanmak farklı yaklaşımlar.kişiler ayıplarından utanır ama devletler farklı davranır,onlar telafiyle ve/veya tekrara düşmemek suretiyle tevbe etmiş olurlar! onlar bir milletti,geldi,geçti..kimsenin günahı kimseye yük değil haliyle başkası adına utanmak da neyin nesi? bu melanetleri işleyenler bunları islamdan referans alarak mı işlediler ki üzerimize alınacağız? alın işte,hepsi aynı ağacın dalları; ittihatcıların bir kısmı sarayı işgal etti bir kısmı ise sarayda yer bulamayınca alternatif geliştirip kurtuluş savaşından sonra ülkeye kondu! dediğim şu,elbette dışarıdakini de tankit edin ve fakat tarihiniz benzer şeylerle doluysa donkişotluk yapmayalım!!
    Cevapla
  • YaŞaM_ 13 yıl önce Şikayet Et
    ... içimizde de var diye dışardan olanıda hoşmu görelim .
    Cevapla
  • faran 13 yıl önce Şikayet Et
    he yaa.... onlar gavur olduğu için çok kötüler..! zaten bu memlekette 100 yıldır yaşananları hep onlar yaptı! ermenileri kontrolsuz bir şekilde göçe zorlayanlar da onlar..gayri müslimleri defedip mallarına el koyup o sermayelerle falanca ticari teşekkülün en zengin holdinglerine dönüşenler de onlar..! cezayirin özgürlüğüne kavuşmasından sonra onları tanımayanlar da onlar! iran da islam devrimi olur,tanımayan ve düşmen kesilenler de onlar? daha 28 şubat dün gibi,onun gibi defalarcasını bu millete yaşatanlar da hep onlar! kendi halkının ,dinine,inancına,örfüne hasım kesilip savaş açanlar da hep onlar! ya varya,bu gavurlar çok kötü fena insanlar!!
    Cevapla
  • YaŞaM_ 13 yıl önce Şikayet Et
    ayıdan post gevurdan dost olmazmış zaten. onların insanlık değeri paris şehrinin altındaki mezarlıkta yatıyor.." tepki vermek bile onlara değer vermek olacağı için tepki veresim yok"buna pek katılmıyorum aslında bunlara karşı pireyi deve yapıp ortalığı karıştırmak lazım.
    Cevapla