Sinan Burhan
Sinan Burhan
ALINTI YAZAR
TÜM YAZILARI

Başbakan Anadolu Medyasıyla Buluştu...

GİRİŞ 24.10.2015 GÜNCELLEME 25.10.2015 YAZARLAR

Canlı yayın öncesinde ve sonrasında çarşı-pazar gezerek vatandaşlarımız ile hasbihal ediyor, bir gazeteci olarak ülke gündemine dair düşüncelerini soruyoruz. Şunu açık bir şekilde belirtmeliyim ki, vatandaşlarımız koalisyon istemiyor. Koalisyon milletimizin gözünü korkutuyor.

13 yıllık AK Parti iktidarında, Türkiye büyük bir değişim yaşadı. Sanayiden, tarıma, ekonomiden sosyal hayata kadar birçok konuda büyük gelişmeler sağlandı. Yatırımcısı yatırımını yapıyor, çiftçisi ekip biçiyor, müteahhidi inşaatını yapıyordu. 

7 Haziran seçimlerinden sonra şunu gördüm ki; ne müteahhit inşaat yapmış, ne çiftçi ekip biçmiş, ne de yatırımcı yatırım yapmış. Herkes büyük bir endişe içerisinde… Milletimiz bu endişeden kurtulmak için 1 Kasım’da sandığa gidecek…

Geçtiğimiz Perşembe günü, Anadolu Yayıncılar Derneği olarak gerçekleştirdiğimiz, Anadolu Soruyor programında konuğumuz Sayın Başbakan Ahmet Davutoğlu oldu. Kendisi Anadolu medyasına çok önem veren birisi, Anadolu medyasının milli birlik ve beraberliğin destekçisi olduğunu yakinen bilir. Peygamberler şehri, samimiyetin ve hoşgörünün başkenti Urfa’da Başbakan Ahmet Davutoğlu ile önemli bir yayın gerçekleştirdik. Gerçekleştirdiğimiz yayını 48 yerel ve bölgesel kanal canlı olarak ekranlara taşıdı. Anadolu Yayıncılar Deneği Başkanı olarak benim moderatörlüğümde gerçekleşen programa, Kon TV Genel Yayın Yönetmeni Nurettin Bay, Kanal Urfa Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Toru, Kanal Fırat Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık ve Çay TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Bakır soruları ile katkı verdi.    

Sayın Başbakan yoğun programına rağmen Anadolu medyası ile buluşması ve yayın esnasında, “Türkiye’de yerel medyanın gücü bazen anlaşılamıyor ama biz bunun idrakindeyiz. Yerel medyanın insanlara ve yereldeki vatandaşlarımıza dokunuşu başkadır. Ben bazen uydu üzerinden takip ediyorum, çok sıcak, çok samimi görüyorum. Hiçbir sunilik yok. Yani ulusal medyada bazen tercihler olabiliyor daha profesyonel görünüm var ama yerel medyada güzel olan hasbilik, doğallık ve o değişik kanallar arasında geçerken her bir bölgenin küçük bir lehçe farkları var, bunlar bile insana zevk veriyor” demesi biz Anadolu medyasını ayrıca memnun etti. 

Programın organize edilmesine yardımcı olan basın Başdanışmanı Osman Sert beyefendiye bize katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Sayın Başbakan, programımızda birçok önemli konu hakkında açıklamalar yaptı. Paralel yapının, sosyal medya üzerinden, “AK Parti’nin Kayseri ve Şanlıurfa mitinglerinde bomba patlayacağı” yönünde söylentiler yaydığını, buna rağmen halkın yoğun katılımıyla her iki ilde de coşkulu mitingler yaptıklarını belirtti.

Sayın Başbakan, ötekileştirme konusu hakkında da önemli açıklamaları bizimle paylaştı. Yaklaşık 1 yıl 2 aydır Başbakan olarak hizmet verdiğini ifade etti. Ağzından ya da yazdığı herhangi bir şeyden bir kez dahi Türkiye’de kutuplaştırıcı, karşılıklı ötekileştirmeye dayalı bir tek söz duydularsa her türlü hesabı vermeye hazır olduğunu belirtti.

yazının devamı için tıklayınız

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL