Tamer Korkmaz
Tamer Korkmaz
ALINTI YAZAR

Te be, Muharrem Pehlivan!

GİRİŞ 07.08.2020 GÜNCELLEME 07.08.2020 YAZARLAR

CHP’de “dış kapının mandalı” muamelesi yapılan Muharrem İnce “Yetti, artık” demiş olmalı ki, yeni parti kurmak için yola çıktı. Partisini yeni yılla birlikte kurması bekleniyor.

 

 

Devlet Bahçeli, Muharrem İnce’nin bu çıkışını “İnce ince siyasi hedeflerini dokuyor, bu da CHP yönetiminin kanına dokunuyor” diyerek izah etti.

İnce’nin muhtemel partisinin CHP’nin oylarını böleceğini öngören “Benim Adım Kemal Partisi” yönetimi, “Te be Muharrem Pehlivan” için bir nevi “hainlik” ilamı çıkarıverdi, el altından!

 

 

Buna mukabil…

Muharrem İnce twitter’dan “Değişime imza veren milletvekillerini, belediye başkanlarını, kurultay delegelerini dışla, sonra dostlarınla hayal kur. Bölücü olan kim?” diye sordu!

Sadece bu yaman soru bile CHP yönetimini “ilzam etmeye” yetiyor.

PÜF NOKTASI

Kılıçdaroğlu, “sufle ile siyaset yapan” bir Genel Başkan olarak “Gel Bakalım Muharrem”i bir kalemde siliverdi (kaldı ki, zaten hiç benimsememişti); şimdilerde “malum dostlarıyla” iktidar hayali kuruyor.

Cumhurbaşkanlığı Seçim Sistemi’nde “yüzde birkaç oy”un bile ne denli kritik olduğu bilindiğine göre; Muharrem İnce’nin muhtemel partisinin hayata geçmesi durumunda, “önümüzdeki seçimin siyasi hesaplarını birebir etkileyeceğini” öngörmek hiç de zor değildir.

Şu sıralar, “politik kabadayılık” görüntüsü içinde “Bize bir şey olmaz; dostlarımız bize yeter!” havalarındaki CHP yönetimi, Muharrem İnce’nin kopuşunu önünde sonunda dikkate almak zorunda kalacaktır.

UZAKTAN KUMANDALI

MHP lideri Bahçeli “CHP’de sular durulmaz, nitekim kaynayan tencere kapak tutmaz” diyerek CHP’nin vaziyetini isabetle tasvir etti.

Bahçeli’nin “Muharrem İnce parti kurar mı kurmaz mı bilmem ama bildiğim bir şey var: CHP’yi saat gibi kuranlar, kurgulayanlar, Türkiye’nin karşısına kurşun asker gibi dikenler, boş durmuyor” şeklindeki sözleri de pek manidardır!

***

Kılıçdaroğlu yönetimindeki CHP, Batı Cephesi’ne dâhil “Uzaktan Kumandalı” bir partidir.

Yani, Washington’a bağlı “Komprador Burjuvazi”nin güdümündedir.

CHP yönetiminin, Suriye’den Libya’ya kadar birçok meselede “Türkiye’nin milli menfaatlerinin karşısında; Batılı devletlerin de safında” konuşlandığı aşikârdır.

***

Ayasofya, 86 yıl sonra yeniden Cami olarak ibadete açılırken de; CHP, Batı Cephesi ile aynı çizgide yer almıştır.

Kılıçdaroğlu, Ayasofya’daki ilk Cuma Namazına gitmeyerek, aslında kimlerin safında olduğunu göstermiştir.

TÜNELİN UCUNDAKİ “TEHLİKELİ IŞIK”

MHP lideri Bahçeli “Siyasi akıl gayrı milli olunca, bu CHP’nin başına gelmedik kalmaz” derken; işte bu Batıcı Uzaktan Kumanda’yı kastediyor, işaretliyor.

Bir yerde “Arzın Merkezine Seyahat” anlamındadır!

CHP’yi “nelerin beklediği” hususunda; Bahçeli’nin söylediklerinin, yaptığı ciddi uyarıların altını çizmekte fayda vardır…

Bahçeli, aynen şöyle diyor: “CHP, iktidar hedefini falan bırakıp, girdiği tünelde karşısından gelen tehlikeli ışığa kafa yormalıdır. Bu ışık; kurtuluş değil, şiddetli çarpışmadır, dağılmadır, parçalanmadır…”

SİPARİŞ REPLİK

CHP, tam on yıldır Komprador Burjuvazi’nin yani İstanbul’daki Baronsal Kısa Kılıç Heyeti’nin Kontrollü Kemal’i tarafından yönetiliyor.

“Benim Adım Kemal” son kurultayda “Dostlarımızla birlikte iktidar olacağız” diyerek, “kemerlerini dahi bağlamadan” uçuşa geçti!

Bu iddialı repliğin, kendisine Baronsal Mahfilden sipariş edildiğini söylemeye gerek var mı?

***

Şayet, iktidara gelirse; CHP’nin, PKK’yı ve FETÖ’yü “kurtarmak üzere” devreye gireceğine kuşku yoktur:

“Çok Özel ve Derin Misyonu” işbu “ihanet atakları” olacaktır!

***

Kılıçdaroğlu’nun 15 Temmuz’a “Kontrollü Darbe” dediğini, bununla birlikte KHK’lara atıfla 20 Temmuz’u “darbe” diye tanımladığını unutacak değiliz!

ÇOCUKTAN AL HABERİ

Sam Amca’sının Kemal’inin, son kurultayda “Kürt sorununu çözeceğiz” lakırdısıyla yaptığı vaadin altından “Özerklik” planının çıktığını da not edelim!

2014’te Paralel Yapı’nın finansmanıyla “Karşı” gazetesini çıkaran günümüzün CHP Parti Meclisi üyesi Eren Erdem, Kuzey Irak Kürt Bölgesel Yönetiminin ajansı Rudaw’a CHP’nin Kürt sorununu özerklikle çözeceğini söyledi! (Yeni Şafak, 29 Temmuz 2020)

***

Bu gibi durumlarda, ne diyorduk?

“Çocuktan al haberi!”

Yenişafak

YORUMLAR 1
  • 606060 3 yıl önce Şikayet Et
    bunlara güven olmaz ayrılsalar da seçimde birleşiyorlar örnek dsp...
    Cevapla