Yaşar İliksiz
Yaşar İliksiz
HABER7 YAZARI

2014'e merhaba derken!

GİRİŞ 01.01.2013 GÜNCELLEME 01.01.2013 YAZARLAR

Herkesin yeni yılını kutlar, yeni yılda herkese bolca mutluluk, neşe, huzur, rahmet ve bereket yakalayabilme olanağı dilerim.

Bugün 1 Ocak 2013 ve biz aslında 2014'e ile sonrasına merhaba diyebilme şansına erişiyoruz. Çünkü biz aslında 2013 yılına geçen sene merhaba demiştik!

Bunu fark etmek 2013 adına moralinizi biraz bozabilir ama 2012 yılında ne ektiyseniz bu sene onları biçeceksiniz!

Ve bu sene neler ekerseniz de 2014'te de onların hasadını yapacaksınız.

Üzülecek bir hâl yok ortada. Dünle kaybettiğiniz sadece kârdan zarar. Çünkü geleceğin bugünden şekillendirilebileceğini fark ettiğiniz an, hangi an olursa olsun, sadece sonrası vardır...

Asırlar evvel, "Dünle birlikte gitti düne ait ne varsa cancağızım artık yeni şeyler söylemek vaktidir..." diyen Mevlana ruhu her dem kendini yenilemeyi başarırken, sizin kendinizi yenileyemeyeceğinizi düşünmeniz, haksızlık olmuyor mu?

Yapmanız gereken tek şey kendizi keşfetmeniz.

Hacı Bayram-ı Veli "Bilmek istersen seni, can içre ara canı" diyerek kendinizi nasıl keşfedeceğinizin formülünü veriyor. 

Hünkar Hacı Bektaş Veli'de ise formül uygulandığında ve uygulanmadığında ortaya çıkacak neticeyi görebiliyoruz: "Sen Seni Bilirsen Yüzün Hüdâ'dır; Sen Seni Bilmezsen, Hak Senden Cüdâdır."

Nice yeni yıllara ve nice yeni sizlere..

Yaşar İliksiz - Haber 7
@yasariliksiz
www.yasariliksiz.com
yasar@yasariliksiz.com

YORUMLAR 1
  • Aslantepeli 11 yıl önce Şikayet Et
    evet, merhaba. haber 7 ailesine nice yeni yillar. saygilar
    Cevapla