Paşa böreği tarifi

Aydın'ın meşhur yöresel yemeklerinde olan 'Paşa böreği' tarifi...

ABONE OL
GİRİŞ 21.06.2016 12:22 GÜNCELLEME 21.06.2016 12:22 Yemek Tarifleri
Paşa böreği tarifi
Paşa böreği tarifi

Malzemeler:

Hamuru için;
3 su bardağı un
2 adet yumurta
1 tutam tuz
½ bardak su
 
İçi için;
500 gr. kıyma
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı karabiber
2 paket dolmalık fıstık
½ demet maydanoz
1 ½ su bardağı sıvı yağ Üzeri için;
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Sarımsaklı yoğurt
 
Yapılışı:

Yoğurma kabına 3 su bardağı un konulup üzerine 2 yumurta kırılır. 1 tutam tuz serpilip yarım bardak suyla sert kıvamda bir hamur yoğrulur. Hamur üzeri örtülerek dinlenmeye bırakılır. İçi için; yarım kilo kıyma kendi yağında suyunu çekene kadar kavrulur. Önceden hazırlanmış 5 bardak et suyu ısıtılır.

1 adet kuru soğan robotta çekilir veya çok küçük kıyılır. Rengi dönüp suyunu çeken kıymaya soğan eklenir. Biraz daha kavrulup 1 tatlı kaşığı karabiber ve tuzla lezzetlendirilir. 2 paket dolmalık fıstık ve yarım demet kıyılmış maydanoz eklenip ocaktan alınır. Ayrı bir tavada 1 buçuk su bardağı sıvıyağ kızdırılır. Dinlenen hamur 4 bezeye ayrılır. Her beze büyük boy bir tava genişiliğinde açılır.

Hamurlar kızgın yağda iki yüzü de altın rengi alana kadar kızartılır. Hamurlar kızardıkça et suyuna batırılarak ıslatılır. İlk hamur tepsiye alınır ve üzerine kıymalı iç döşenir. İkinci hamur da et suyunda ıslatılıp üzerine kapatılır ve tekrar kıyma döşenir.

Üçüncü hamurda da aynı işelmelr tekrarlanır ve 4. Hamur kapak olarak tepsideki yerini alır. Kalan et suyu böreğin üzerine dökülür. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında suyunu çekene kadar pişirilir. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağında kızdırılmış biber sosu gezdirilir.
 
Paşa Böreği servise hazırdır.
 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR