Ayvalı kereviz tarifi

Böbrek, akciğer ve karaciğer hastalıklarını önleyen uyarıcı ve idrar söktürücü kerevizin faydaları bunlarla sınırlı değil. İşte size kerevizle yapılan bir yemek ve tarifi

ABONE OL
GİRİŞ 08.09.2009 11:55 GÜNCELLEME 08.09.2009 11:55 Yemek Tarifleri
Ayvalı kereviz tarifi
Ayvalı kereviz tarifi

Kerevizin Faydaları: Uyarıcı ve idrar söktürücüdür. İktidarsızlığı giderir. Cinsel istekleri kamçılar. Şeker, guatr ve yüksek tansiyonda faydalıdır.

Böbrek, akciğer ve karaciğer hastalıklarını önler. Mideyi kuvvetlendirir. İştah açar. Sürmenajda faydalıdır. Sinir yorgunluğunu giderir. Kanı temizler.

Karaciğer şişliğini giderir. Böbreklerdeki kum ve taşların dökülmesinde yardımcı olur.

Safra ifrazatını düzenler. Nikris ve romatizmada faydalıdır. Susuzluğu keser ve vücuda serinlik verir. Kalp hastalarına tavsiye edilir. Ses kısıklığını giderir.

Malzemeler : 
3 adet ayva
1kg. kereviz
3-4 adet havuç
yarım çay bardağı limon
yarım çay bardağı pekmez
2 tatlı kşaığı un
1 çay bardağı zeytinyağı ve ya ayçiçek yağı
1 bardak su
3 diş sarmısak
orta boy 1 adet soğan
yeterince tuz tuz
yarım demet maydanoz
 

Yemeğin hazırlanışı:
Öncelikle ayvaları alıp,iyice yıkadıktan sonra kabuğunu soymadan ( yuvarlak biçimde ) dilim dilim keserek tencerenin dibine düzgünce dizilir.Daha sonra havuçarın kabuğunu soyarak küp küp keserek,doğranmış olan soğan,3 diş sarmısak ve yuvarlak biçimde kestiğimiz kerevizlerde tencereye konur. Boş bir kabın içinde 2 tatlı kaşığı un,yarım çay bardağı pekmez ve limon suyu ile birlikte bir çay bardağı kadar zeytinyağı veya ayçiçek yağı ile birlikte çırpılarak,tencereye dizdiğimiz sebzelerin üzerinden gezdirerek boşaltılır. Kısık ateşte sebzelerimiz yumuşayıncaya kadar pişirilir. Piştikten sonra bir servis tabağına alınarak ,maydanoz ile süslenerek servis edilir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR