Arnavut böreği tarifi

Bu kez bir değişiklik yapmaya ne dersiniz. Tadında bir Arnavut böreğini öneriyoruz. Malzemeler ve yapılışı şöyle... Şimdiden afiyet olsun...

ABONE OL
GİRİŞ 14.09.2009 00:01 GÜNCELLEME 14.09.2009 00:01 Yemek Tarifleri
Arnavut böreği tarifi
Arnavut böreği tarifi

Malzemeler

6,5 su bardağı un
1/2 çay bardağı sıvı yağ
2,5 su bardağı su
1,5 su bardağı sıvı yağ
(yufkaları yağlamak için)
Tuz

Üzeri için

3 çorba kaşığı sıvı yağ
3 çorba kaşığı yoğurt
Peynirli veya kıymalı börek içi

Yapılışı:

Elenmiş unun ortasını havuz gibi açalım. İçine suyu, sıvı yağı ve tuzu ekleyerek özlü bir hamur yoğuralım. Hamuru dört eşit parçaya bölüp beze yapalım. Üzerlerine nemli bez örterek 1/2 saat dinlendirelim. Bu arada böreğin iç harcını hazırlayalım. Dinlendillmiş bezelerden ikisini unlanmış bir zeminde 1 mm. kalınlığında açalım. Yufkaların aralarını ve üzerini yağlayarak üst üste serelim. Üstteki yufkanın üzerini de yağlayarak yufkanın kenarlarından ortaya doğru uzanan 10 ar cm.’lik beş kesik yapalım.

Keserek oluşturduğumuz kanatları üste doğru, aralarını da yağlayarak çevirelim (yani her yufka kanadını çevirip üzerini yağlayarak diğer yufka kanadının üzerine yatıralım). Bu işlem bitince hamur kenarlarını çekiştirerek tepsi büyüklüğünde genişletelim ve margarinle yağlanmış tepsiye yerleştirelim. Üzerine hazırladığımız bö rek içini yayalım. Diğer 2 bezeyi de açıp aynı şe kilde hazırlayarak börek harcının üzerine serelim. Bir kapta yoğurdu ve sıvı yağı karıştırıp yufkaların üzerine sürelim. Önceden ısıtılmış 220° ısılı fırında böreğin altı üstü pembeleşene dek pişirelim.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR