Sokak lezzetlerinde Türk mutfağına büyük ilgi

7. Restoran Haftası kapsamında dünyanın sokak lezzetleri İstanbul’da buluştu.

ABONE OL
GİRİŞ 12.04.2016 11:01 GÜNCELLEME 12.04.2016 11:01 YEMEK
Sokak lezzetlerinde Türk mutfağına büyük ilgi
Sokak lezzetlerinde Türk mutfağına büyük ilgi

 Michelin yıldızlı dünyaca ünlü şefler de dünya mutfağından lezzetleri restoran haftası kapsamında düzenlenen etkinlikte sundu. 

Sokağın ruhunu, gastronomi meraklıları ile Rahmi Koç Müzesi Halat by Divan Restoran’da buluşturan etkinlikte başta Türk mutfağı olmak üzere, dünyaca ünlü ve Michelin yıldızlı şeflerin kendi mutfak kültürlerinden sokak lezzetleri yorumları sunuldu.

Şefler etkinlikte şambali, simit, çağla, içli köfte, çiğ köfte, Lahmacun, sucuk ekmek, tantuni, Adana dürüm, balık ekmek, kokoreç gibi mutfağımızın vazgeçilmezlerini tadarak yorumladı. 

‘6 KİLO ÇAĞLA ALDIM’

Michelin Yıldızlı Şef Cristina Bowerman 

- İtalya / Sokak lezzetleriniz ve ritüelleriniz çok enteresan. İstanbul’da sokakların bu kadar uzun saatler canlı kalması, sokak yemeklerinin çeşitliliğini de artırmış sanırım. Sunumlardaki geleneksellik çok etkileyici... Çağlaya bayıldım ve ülkeme götürmek üzere 6 kilo satın aldım. Türkiye’deki kokorecin pişirilme şekli ve tadı çok güzel. İtalya’da da özellikle Roma mutfağında sakatat çok kullanılır ve kokoreç türevi yiyeceklerde mevcut ancak pişirme teknikleri farklı. Türk kokoreci bağımlılık yapacak kadar lezzetli. Özellikle pita ve dürüm gibi ekmek içi sunumlardan çok etkilendim. Hatta 3 Nisan’daki etkinlikte kendi sokak lezzetlerimden birini tombik pita içinde sundum ve gerçekten çok ilgi çekti.

‘ÇİĞ KÖFTE İLHAM KAYNAĞI’

Michelin Yıldızlı Şef Josh Eggleton 

- İngiltere / Sizin balık ekmeğiniz ile İngilizlerin fish finger sandvici arasında çok büyük benzerlikler var ve bu çok hoşuma gitti. Geleneksel çiğ köfteniz ise “steak tartar”ın sokak versiyonu gibi ve yeni bir lezzet geliştirirken çiğ köfteden ilham alacağım kesin. Fakat yediklerim içinde benim favorim içli köfte oldu. Kendimi yemekten alamadım. Yine lahmacun beğendiğim lezzetlerden biri oldu.Deniz ürünlerinden hamur işi yemeklere, etten sebzeye kadar çok geniş bir mutfak kültürünüz var. Ama sokak yemeklerinde sebzeleri ve yeşil otları etlerin yanında çiğ olarak tüketmeniz bize çok ilginç geldi. 

Michelin Yıldızlı Şef Vatcharin Bhumichitr

- Tayland / Ben özellikle tantuniyi çok beğendim. Baharatlarla lezzetlendirilmesi ve sunumu ilham verici. Aynı şekilde Adana kebap da beni şaşırtan lezzetlerden biri oldu. Eti pişirme teknikleriniz oldukça yaratıcı. Tatlılardan şambali de denediğim en güzel tatlılardan biriydi. Tüm bu lezzetler iyi restoranlarda sunulacak kadar özgün ve lezzetliydi. Ama yine de benim favorim içli köfte ve çiğ köfte oldu. Gerek pişirilme tekniği gerekse baharatların çeşitliliği ile zengin lezzet sunuyor. Bir de simiti çok beğendim. Özellikle peynir ile ikramı oldukça kültürel bir sunumdu ve de çok lezzetliydi

KAYNAK : Habertürk
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR