Bu içecek kolesterole karşı birebir!

Kan glikoz ve kolesterol seviyelerinizi kontrol altında tutmak için mükemmel bir içecek.

ABONE OL
GİRİŞ 16.05.2016 10:52 GÜNCELLEME 16.05.2016 10:52 YEMEK
Bu içecek kolesterole karşı birebir!
Bu içecek kolesterole karşı birebir!

Kan şekeri, kolesterol ve trigliserit seviyeleri kişinin yeme alışkanlıklarını yansıtan kandaki temel bileşenlerdir. Bu değerler çok fazla yükselirse kişide belirli hastalıklar ortaya çıkabilir, kişi kalp krizi ve inme tehlikesiyle karşı karşıya kalınabilir. Söz konusu değerlerin seviyeleri kalıtsal özelliklerden ve kullanılan ilaçlardan etkilense de, belirli gıdaları içeren sağlıklı bir beslenme şekli bu seviyeleri kontrol altında tutma konusunda oldukça işe yarar. İşte kan glikoz ve kolesterol seviyelerinizi kontrol altında tutmak için mükemmel gıdalardan biri: Balkabağı

Balkabağı, yüksek lif içeren meyvesi ve yenilebilir çekirdekleriyle çok yönlü bir kabak türüdür. Meyve kısmı A vitaminiyle, demir ve çinko gibi minerallerle doludur. Ayrıca balkabağının etli kısmı karoten açısından zengindir. Bu yüzden eğer kan değerlerini dengeleyen yiyeceklerden daha fazla tüketmek istiyorsanız, o zaman sizin için çiğ balkabağı mükemmel bir seçim olur. Balkabağını günlük beslenmenize dahil etmenin belki de en lezzetli yolu onu içecek haline getirmek.

Çiğ Balkabağı İçeceği

Malzemeler:

1/2 su bardağı balkabağı, küp doğranmış
3/4 su bardağı vanilyalı yoğurt
1/8 çay kaşığı hindistancevizi
1/4 çay kaşlığı tarçın
2 çay kaşığı esmer şeker
4 adet buz

Hazırlanışı

1. Balkabağı, yoğurt (yoğurt yerine süt de kullanabilirsiniz), hindistancevizi, esmer şeker ve buz küplerini blender'a koyun.

2. Orta hızda yaklaşık 2 dakika veya karışım krema kıvamına gelene dek karıştırın.

Balkabağını bu kadar etkili yapan ne?

Bu kolay içecekte sağlıklı kan değerlerine sahip olmanızı sağlayan birçok bileşen var. Örneğin, kırmızı, turuncu veya mavi renkteki meyveler ve sebzeler antioksidanlar ve çözünebilir lifler açısından zengindir. işte çiğ balkabağı ile yapılan içecek size bu bileşenleri sunar. Harvard Tıp Fakültesi'ne göre bu bileşenler kolesterol seviyesini düşürüyor.

Amerika Klinik Beslenme Dergisi'nde yayınlanan bir araştırmaya göre kolesterol, trigliserit ve serum glikozu değerlerini düşüren tarçın ile kan değerlerini kontrol etmeyi sağlayan balkabağı birleşince bu içecek tarifi sağlıklı kan değerlerine sahip olmak isteyenler için mükemmel hale geliyor.

Çiğ balkabağını kan değerlerini kontrol etmek için tüketmenin diğer bir yolu da sadece suyla karıştırmak. Günde yaklaşık 100 gram soyulmuş çiğ balkabağını blender'da suyla çekin, yüksek kolesterol ve kan damarlarına zarar veren diğer kötü kan değerleri sizden uzak olsun.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR