Yaz turşusu başkadır

Yaz sebzelerinden birbirinden lezzetli turşular yapmak mümkün.

ABONE OL
GİRİŞ 10.07.2016 13:44 GÜNCELLEME 10.07.2016 13:49 YEMEK
Yaz turşusu başkadır
Yaz turşusu başkadır

Kış bittince, turşu yenmez sanmayın. Aslında bizi, yazın sıcağından koruyacak en iyi şeylerden biri de sirkedir. Kış aylarında mikropların neden olduğu hastalıklarla baş etmek için kullandığımız sirke, yazın da güneş çarpmaları için önemli bir yardımcımız olacak.

Bu yazımızda, sirkeli ve sirkesiz, pişirilen ya da pişirilmeden yapılan bir kaç yaz turşusuna yer verelim istedim. Böylece turşu lezzetini, katkılı hazır ürünlere ihtiyaç olmadan hemen bir günde soframıza koyabileceğiz.

FARKLI YÖNTEMLERİ VAR

Elinizdeki, çuşka biber, patlıcan, pancar, fasulye gibi onlarca farklı malzemeyi, kaynayan suya bir kaç dakika daldırıp çıkartarak sirkeli ,sarmısaklı suya atmak yaz turşusu yapmanın birinci yolu. Aynı şekilde biberleri közleyerek te turşu için hazırlayabiliyoruz. Başka bir yöntem ise, soğuk tuzlu su, sirke, limon ve istediğimiz diğer tüm malzemelerle birlikte hazırladığımız turşuyu sıcak, güneşli bir yerde bir hafta bekletmek. Bunların hepsi pratik ve hepsi birbirinden daha lezzetli . Ben sizin için, çiğden ve en zahmetsiz olanını seçtimki, bunca gün telaşı içinde yorgunluğunuza yorgunluk eklenmesin.

Yazlık Salatalık Turşusu



MALZEMELER

*(yarım kilogramlık bir kavanoz için)
* 3-4 salatalık * 3-4 diş sarmısak 2 tatlı kaşığı kaya tuzu * 2 su bardağı kaynatılmış su
* Maydonoz, limon, biber gibi aroma
vericiler * 1 çay bardağı sirke

Yapılışı: Salatalık yıkanır ve iri iri doğranır. Kavanoza yerleştirilir. Tuzlu su hazırlanır üzerine dökülür. Sarımsak, soyulur ve aralarına atılır. Eğer kullanılacaksa biberler uçlarından hafifçe çıtlatılır. Limonlar dilimlenir ve aralara yerleştirilir.



En üste maydonozlar ayıklanıp, yıkanıp yerleştirilir. Kavanozun kapağı kapatılır ve bulaşık makinasına konulur. Çıktığında turşunuzu bir gece soğuyana kadar dinlendirin ve servise alırken de üzerine sirke ilave edin. İyi pazarlar. Afiyet olsun.

KAYNAK : YENİ ŞAFAK
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR