Kore bibimbap tarifi

Uzak doğu mutfağına meraklı olanlar ve farklı lezzetler denemek isteyenler için Kore mutfağını ayağınıza getirdik. İşte Kore'nin en sevilen lezzetlerin Kore Bimbinbap tarifi...

ABONE OL
GİRİŞ 04.07.2018 13:22 GÜNCELLEME 04.07.2018 17:07 Yemek
Kore bibimbap tarifi
Kore bibimbap tarifi

Türkiye'de Kore dizisi fanları azımsanamayacak kadar fazladır. Bununla beraber Kore yemekleri de merak konusu olmuş durumda. Bizde sizler için Kore'nin en sevilen lezzetini araştırdık. 

Malzemeler: 

200 gr pirinç 
200 ml su
¼ çay kaşığı tuz
300 gram ıspanak
2 diş sarımsak
200 gr havuç
200 gr mantar
½ demet kişniş
2 yemek kaşığı biber salçası
100 ml elma suyu
1 tatlı kaşığı esmer şeker
55 ml susam yağı 
2 yemek kaşığı susam (beyaz)
300 gr sığır eti
300 gr soya filizi
2 yumurta
soya sosu
kişniş

Yapılışı:

1. Aşama

Küçük bir tencereye pirinç, su ve tuz ekleyelim ve 30 dk kadar pirinç suyunu çekene kadar pişirelim. Ispanağı lokma büyüklüğünde keselim. Sarımsak ve havucu jülyen olarak doğrayalım. Mantarları orta büyüklükte dilimleyelim.

2. Aşama

Sosu için, küçük bir tencereye susam yağı, sarımsak, biber salçası, elma suyu ve şeker ilave ederek 4-5 dk sos koyulaşıncaya kadar kaynatalım. Sos kaynayınca beyaz susamları ilave edelim.

3. Aşama

Bir tavaya susam yağı koyarak sığır etini kavuralım ve bir kenara koyalım. Ardından havuç, sarımsak, mantar, ıspanak ve soya filizini ekleyerek soteleyelim. En son soya sosunu ilave edelim.

4. Aşama

Tavada yumurtaları kıralım ve 2-3 dk pişirelim. Daha sonra servis yapacağımız kaseye önce pirinci, ardından et ve sebzeleri koyalım. En üste yumurtayı ekleyelim ve kişniş ile süsleyerek servis edelim. İsteyen yanında kimçi ile de servis edebilir.

Afiyet olsun...

YORUMLAR 2
  • emoli 4 yıl önce Şikayet Et
    ee yapılan sos ne oldu??? Nereye koyacağız onu?
    Cevapla
  • Vjhvvh 4 yıl önce Şikayet Et
    Bununla nasıl uğraşıyorlar ya
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR