Salatayı muhteşem lezzete dönüştüren 5 enfes sos

Yemeklerin yanında sofralara lezzet ve renk katan salata sos tariflerini sizler için derledik...

ABONE OL
GİRİŞ 12.06.2017 09:35 GÜNCELLEME 12.06.2017 09:37 Yemek
Salatayı muhteşem lezzete dönüştüren 5 enfes sos
Salatayı muhteşem lezzete dönüştüren 5 enfes sos

1- Yoğurtlu hardallı sos

Bir kapta 8 çorba kaşığı yoğurt ile 1 çorba kaşığı taneli djon hardalı, ¾ adet limonun suyu ve 2 tatlı kaşığı nar ekşisi ile iyice karıştırın. 1 çay kaşığı karabiber, pul biber ekleyin. 1 adet portakal kabuğunu ekledikten sonra tuz ilave edin. Sosunuz hazır...

2- Rokforlu salata sos

400 gram sos için, 1 su bardağı mayonez, ½ çay fincanı ufalanmış rokfor, 2 kahve fincanı limon suyu, ¼ çay kaşığı toz şeker ve 1 kahve fincanı suyu iyice karıştırıp bir ağzı kapaklı kaba koyun.Beyaz sirkeniz varsa limon suyu yerine beyaz sirke kullanmanız sosunuzun tadını daha lezzetli yapacaktır. İhtiyacınız olduğunda sosu çalkalayıp kullanın. 

3- Taze fesleğenli sos

Robotta 1/2 bardak taze fesleğen, 1/4 bardak limon suyu ve 2 çorba kaşığı Dijon hardalını iyice ezin.  Robot çalışmaya devam ederken 1/3 bardak zeytin yağını ekleyip, tüm malzemenin homojen olarak karışmasını sağlayın. Damak zevkinize göre tuz ve karabiber ekleyin.

4- Fransız salata sosu

1 kahve fincanından daha az sirkenin içine, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 kahve kaşığı toz şeker, yarım çay kaşığı hardal, 1 çay kaşığı karabiber ekleyin, homojen bir şekilde karıştırın. 

5- Pekmezli sirkeli sos

1 yemek kaşığı pekmezin içine 1 yemek kaşığından biraz fazla sirke, 2 yemek kaşığı sıvıyağ, karabiber ve tuz ekleyin ve karıştırın. Salatalarınızda istediğiniz zaman kullanın.

KAYNAK : sostarifleri
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR