Üç malzemeli Coco Kurabiye nasıl yapılır? Tarifi ve püf noktası

Sadece, evde bulunan üç malzemeyle enfes bir kurabiye yapmaya ne dersiniz? İster çay yanına ister kahve yanına her yere yakışacak hindistan cevizli kurabiye tarifi sizlerle…

ABONE OL
GİRİŞ 25.07.2017 15:54 GÜNCELLEME 25.07.2017 15:54 YEMEK
Üç malzemeli Coco Kurabiye nasıl yapılır? Tarifi ve püf noktası
Üç malzemeli Coco Kurabiye nasıl yapılır? Tarifi ve püf noktası

Oldukça pratik olan coco kurabiye için alacağınız yumurtalar standart ebatlardan biraz büyük olmalı. Ayrıca şeker miktarını da damak zevkinize göre azaltıp çoğaltabilirsiniz. Tarifin en önemli püf noktası yumurta aklarının çok iyi çırpılmış olmasından geçiyor. İşte, üç malzemeli hindistan cevizli kurabiye;

Malzemeler:

4 adet yumurta akı

1 su bardağı pudra şekeri

1,5 su bardağı rendelenmiş hindistan cevizi

Yapılışı:

Yumurta akları en ufak sarı karışmayacak şekilde ayırılarak derin bir kaba alınır. Yüksek devirde mikserle çırpılmaya başlanır.

Çırpılmakta olan yumurtalara pudra şekeri azar azar eklenir. Şekerler tamamen içinde kaybolup çırpılan yumurtalar pürüzsüz olunca mikser kapatılır.

Karışımın üzerine hindistan cevizleri katılır ve dikkatlice yumurta akları söndürülmemeye çalışılarak içine yedirilir. Burada bir spatula ve ya tahta kaşıktan yardım almak gerekir.

Karışım yapışmayacak bir tencereye alınır ve kısık ateşte 5 dakika kadar pişirilir. Beyazlar pişmeye başlayıp karışım koyulaşınca ocaktan alınır.

Yağlı kâğıt serilen bir tepsiye ister elle ister kaşık yardımıyla cevizden küçük parçalar halinde şekil verilir.

Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika kadar üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirilir.

Afiyet Olsun!

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR